Şimdi Ara

Steve Jobs ve 'Think Different'...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Think Different... Mac kullanıcılarına "farklı olma" duygusunu aşılayan teknoloji dünyasının gelmiş geçmiş en başarılı reklam kampanyalarından biri.

Steve Jobs'un Apple'a dönüşüyle birlikte başlayan reklam kampanyasının merkezine Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Jr., John Lennon, Muhammad Ali, Mahatma Gandhi, Jim Henson, Pablo Picasso oturtulmuştu. Bu kampanyanın başlamasından tam 14 yıl sonra ise, aynı sözler bu sefer farklı bir insan için dile getiriliyordu; Steve Jobs...

Beklenmeyen bir anda koltuğunu çalışma arkadaşına devreden Steve Jobs'un görüntüleri ve "Think Different" reklamındaki sözlerle hazırlanan videoda denildiği gibi "Çılgın olanlar, insanlığı ileri götürdüler." ve şüphesiz Steve Jobs'da bunlardan biri.

Teşekkürler Steve Jobs...

İşte çılgın olanlar.

Uyumsuzlar.

Asiler.

Sorun çıkaranlar.

Bulunduğu yere uygun olmayanlar.

Farklı şeyler görenler.

Kurallara düşkün değiller,

ve statükoya hiç saygıları yok.

Onların sözlerini aktarabilirsiniz,

aynı fikirde olmayabilirsiniz.

Övebilir ya da kötüleyebilirsiniz.

Ancak yapamayacağınız tek şey onları göz ardı etmektir.

Çünkü onlar birşeyleri değiştirdiler.

İnsanlığı daha ileriye götürdüler.

Bazıları onları çılgın olarak nitelendirebilir;

biz ise dahi.

Çünkü yeterince çılgın insanlar,

dünyayı değiştirmeyi düşünebilir,

ve bunu gerçekleştirebilirler...

• Apple iyi bir reklam ajansıyla anlaşmış , reklamcılar dünya yuvarlak dese uzaya çıkıp bakacaksın hala yuvarlakmı diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok guzel olmus
  • Think different diyen apple mı çoğu şeyi başkalarından alıp patent davası açınca think different olmuyor malesef.
  • Bir türk atasözü derki;
    Ne oldum değil Ne olcam dicen. Enbüyük zenginlik sağlıklı olmaktır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

Bir türk atasözü derki; Ne oldum değil Ne olcam dicen. Enbüyük zenginlik sağlıklı olmaktır :)

Katılmamak içten bile değil haklısın kardeşim ancak şunu da belirtmek gerekir ki hastalık insanın elinde değil ve ve insanların yararı için çalışmak da önemlidir
  • Sadeliğin ve şıklığın mimarı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Its not in anything you say
    2 ay önce açıldı
    It Takes Two [PC Ana Konu]
    4 yıl önce açıldı
    highest in the room kim
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazık oldu steve e ya

• Fazla söze gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATAL1TY` -- 29 Ağustos 2011; 22:56:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATAL1TY`

Fazla söze gerek yok...

film tamamen acıtasyon.acıların çocuğu küçük steve.yok bill onun fikrini çalmışta.e zaten kendisi de en büyük sanatçı çalandır felsedesinde bir adam :D hakkı yenmiş gibi ağladı durdu.
    arkadaşlar bunlar şirkettir kişilerle alakası yoktur.heralde fanboylar sanıyorki bütün apple ürünlerini steve evde oturup yapıyor.bırakın bu işleri.tarikat liderlerini sever gibi seviyorsunuz.stevenin yaptıgını yapmak sünnet değildir :)

ipodda steve nin istediği gibi şekillendi adam ne seviyorsa onu yaptı sizde ona uydunuz.istifa etti bakalım ne olcak fanlar bundan sonra kime tapıcak?

not:bir zamanlar ipod ve şimdilerde iphone kullanısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutarslan.com -- 29 Ağustos 2011; 23:07:36 >

• hep aykırı olmaktan örnekler verilmiş.Acaba apple 'ın kurucusunun bu aykırılıklara düşkünlüğü ve firma logosu olarak kullandığı tek ısırıklı ve bitirilememiş elmanın sırrını merak eden oldumu.

merak edenler için

Alan Turing Apple diye google da arattırsınlar.

sonra birde görsellerden apple diye arattırsınlar çıkacak gökkuşağı rengindeki apple resmine baksınlar.

daha hala anlayamayan elmayı löp isteyenler için buyrun link:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18597448

• quote:

Orijinalden alıntı: OvernightSensation

Think different diyen apple mı çoğu şeyi başkalarından alıp patent davası açınca think different olmuyor malesef.

Seri eksiledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

hep aykırı olmaktan örnekler verilmiş.Acaba apple ın kurucusunun bu aykırılıklara düşkünlüğü ve firma logosu olarak kullandığı tek ısırıklı ve bitirilememiş elmanın sırrını merak eden oldumu. merak edenler için Alan Turing Apple diye google da arattırsınlar. sonra birde görsellerden apple diye arattırsınlar çıkacak gökkuşağı rengindeki apple resmine baksınlar. daha hala anlayamayan elmayı löp isteyenler için buyrun link: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18597448

geçen bir nasıl yapılır belgeseli izliyordum.meyve suyu nasıl yapılır diye.Orada machintosh elmasıyla meyve suyu yapılıyordu.Yani elma logosu işletim sistemi adı normal bildiğin elmadan gelmiş gibime geliyor :D
    http://www.dailymotion.com/video/xfb8hb_elma-suyu-nasyl-yapylyr_tech

25. saniye

• Bu adamı ve firmayı amma büyüttünüz. Apple ürünlerini bende beğeniyorum, iyi firma güzel ürünleri var ama Apple ürünlerinin reel anlamda insanların hayatını kolaylaştırma bakımından rakiplerinden daha üstün değil. Microsoft Windows ile her eve pc denilen cihaz girdi, bugün çoğu bilgisayar kullanıcısı office kullanıyor, internette gezmemizi sağlayan serverların işletim sistemlerinin çoğu win veya linux türevi. Yazılım anlamında microsoft directx, c#, basic, visual basic gibi hayatımıza direk etki eden yazılımların oluşturulmasını sağlayan programlama dillerini geliştirdi, linux ile özgür yazılım denilen olgu ortaya çıktı, Google sayesinde arama motoru denilen kavram girdi hayatımıza.... Yani gerçekten bilişim dünyasında en önemli gelişmeler ipod,iphone,ipad den ziyade bunlardır. Apple işin kaymak kısmını almıştır yani insanların zevk ve eğlence açlığını doyurdu ama gereçek dünyada işlerimizin kolaylaşmasına pekte faydası olmadı ve benim için önemli olan günlük hayatımın kolayşmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: RappeR07

quote:

Orijinalden alıntı: OvernightSensation Think different diyen apple mı çoğu şeyi başkalarından alıp patent davası açınca think different olmuyor malesef.
    Seri eksiledim

istediğin kadar eksile gerçekler bunlar apple'in ne kadar boş politika izlediği belli dava açmak yerine çalışsa pazarını kaptıramaz ama artık kaptıracak.
  • Elma logosu, oregon daki elma bahçesinde bir süre kaldıktan sonra steve,in buradan esinlenerek ortaya çıkardığı isim ve logo dur.Bir süre karşı çıkıldıktan sonra kabul görmüştür.Machintosh ismi ise steve,in en sevdiği elma türüdür ama bir hata yapılarak isim yanlış yazılmıştır aslında mevyenin adı Mclntosh dur,ama bir süre sonra bu yanlışlık önemsenmiyecektir.
  • kim ne derse desin.. appleı bugününe getiren sitiv jabstır.. bunu kabul etmek neden zor olsun ki? bu bir realite sizin düşüncelerinizle şekillenecek birşey değil.. siz kabul etsenizde etmesenizde gerçek ortada istediğinizi söyleyebilirsiniz. bu gece olduğunda güneş yok oldu demek gibi birşey.. sadece sen göremiyorsun o hep yerinde...

şöyle diyenler var sanki iphoneu yada ipodu sitiv oturup kendisi mi yaptı diyenler var.. burada hemen şu aklıma geldi.. önemli olan beyindir.. Mesela kurtuluş savaşında da Mustafa Kemal tek başına savaşmadı ama kim bu zafer onun sayesinde olmadı diyebilir ki!! beyin yoksa diğer organlarda işe yaramaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

hep aykırı olmaktan örnekler verilmiş.Acaba apple 'ın kurucusunun bu aykırılıklara düşkünlüğü ve firma logosu olarak kullandığı tek ısırıklı ve bitirilememiş elmanın sırrını merak eden oldumu.

merak edenler için

Alan Turing Apple diye google da arattırsınlar.

sonra birde görsellerden apple diye arattırsınlar çıkacak gökkuşağı rengindeki apple resmine baksınlar.

daha hala anlayamayan elmayı löp isteyenler için buyrun link:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18597448

Çıkarmamız gereken sonuç ne ? Amerikan Doları'nda da masonların sembollerinin bulunduğu efsanesi anlatılır sürekli, gerçek olsa bile dolar mı kullanmayacağız yani ? Yoksa anlatmak istediğinizi yanlış mı anladım ben, meraklar giderilsin diye mi söylediniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 30 Ağustos 2011; 0:30:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

kim ne derse desin.. appleı bugününe getiren sitiv jabstır.. bunu kabul etmek neden zor olsun ki? bu bir realite sizin düşüncelerinizle şekillenecek birşey değil.. siz kabul etsenizde etmesenizde gerçek ortada istediğinizi söyleyebilirsiniz. bu gece olduğunda güneş yok oldu demek gibi birşey.. sadece sen göremiyorsun o hep yerinde...

şöyle diyenler var sanki iphoneu yada ipodu sitiv oturup kendisi mi yaptı diyenler var.. burada hemen şu aklıma geldi.. önemli olan beyindir.. Mesela kurtuluş savaşında da Mustafa Kemal tek başına savaşmadı ama kim bu zafer onun sayesinde olmadı diyebilir ki!! beyin yoksa diğer organlarda işe yaramaz..

Mühendislik ve tasarım bilgisi olmayan kişiler bu şekilde sığ düşünebilir zaten. Adam eline alıp kendi mi yapsın yani, bu iş böyle olacak üretelim demiş. Bazen eleştiri yaparken de komik oluyoruz, katılıyorum size. Mustafa Kemal Atatürk örneği de çok hoşuma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

kim ne derse desin.. appleı bugününe getiren sitiv jabstır.. bunu kabul etmek neden zor olsun ki? bu bir realite sizin düşüncelerinizle şekillenecek birşey değil.. siz kabul etsenizde etmesenizde gerçek ortada istediğinizi söyleyebilirsiniz. bu gece olduğunda güneş yok oldu demek gibi birşey.. sadece sen göremiyorsun o hep yerinde...şöyle diyenler var sanki iphoneu yada ipodu sitiv oturup kendisi mi yaptı diyenler var.. burada hemen şu aklıma geldi.. önemli olan beyindir.. Mesela kurtuluş savaşında da Mustafa Kemal tek başına savaşmadı ama kim bu zafer onun sayesinde olmadı diyebilir ki!! beyin yoksa diğer organlarda işe yaramaz..

madem bana laf giydircen alıntı yap hep konuları takip edemiyorum :D örneğin güzeldi aldım ağzımın payını.Ama bu bir teknoloji firması güzel bir atılım yaptı yoksa yıllardır kenarda köşede duruyor firma(%6).Eğer bu atılımını devam ettirirlerse yaşayacaklar.Örneğin bizim gibi olursa apple kötüye gidecektir.belki şimdi değil ama steve öldükten sonra satarlar meyva veren yerlerini bizim baştakilerin sattığı gibi :)
    Örnek verirken bu forumda çok hatalı benzetmeler yapılıyor.Beyin olmazsa kalp olmazsa damarlar olmazsa ciğerler olmazsa.insandan örnek vermeyin vereceksenizde ayaktan verin koldan verin beyin dedin mi olay biter apple batar.

bu arada zafer ve ramazan bayramın kutlu olsun :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.