Şimdi Ara

SteamOS işletim sistemi kullanıma sunuldu, indirebilirsiniz! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
7
Favori
15.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen kardeşim Mint KDE 15 sürümü çıkmış dedim deneyeyim Aman Aman güncelleştirmede hata verir yada güncelleştirme yapar sonra çöker.Herşeyinizi ayarlarsınz X-SERVER göçer.kapatırsınız bir daha açılmaz KDE göçer. NTFS-3G ile disk bağlarsın Gene çökeryani göçmek için yer arıyor Linux Mnt 15 KDE 2 gündür kan kustum Windows'a çamur atarlar 11 yıllık XP'nin stabilitesini yakalamış kaç dağıtım var?Sonrada bağımlısınız şöylesiniz böylesiniz göçüyor arkadaşım kullanılmıyor
  • şu windowsa daha fazla alternatif olmalı

  • RockForLive kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama arkadaş haklı hocam.Amarok var facia clementine ondan daha iyi diğerleride eski symbian müzik çalar programları gibi çok ucuz ve karışık duruyor.Ne zaman dağıtım kursam ilk işim WinE + Aimp2 kurmak oluyor. Programları Windows ile kıyaslandığında oldukça basit görsellikten kırpılmış "Light" havasında haa bir çoğu ücretsiz belkide ondandır.
  • Bakalım ilgi görecek mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee kuran deneyen inceleyen yok mu, herkes lak lak mı yapmış kaç sayfadır?
  • Bu kadar mesaj atılmış şu ana kadar. Ama SteamOS un gerçekte ne olduğundan 2-3 kişi bahsetmiş. Herkes oyunlar port edilecekmi performans artacakmı derdinde. Windowstan kurtulmak isteyeninden Linuxa bok atanını bir sürü farklı görüş var.

    SteamOs tanıtıldığı kadarı ile zaten kurulu olan bir bilgisayardaki (windows vs) kurulu steam oyunlarını Televizyon ekranında basit bir arayüz ile oynamanız için geliştirildi. Yani SteamOS kurulu makine basit bir makine olacak. Diğer güçlü makinenizdeki oyunları TV nizde oynayabileceksiniz. İki makinede ağa bağlı olacak. Şu an halihazırda çalılan Onlive sisteminin local olanı gibi düşünün. Burada Linux kullanmalarının sebebi bence ücretsiz ve az sistem kaynağı ile daha rahat çalışabiliyor olması. Yoksa SteamOS u windows üzerinde de çalıştırabilirlerdi. Ama bu durumda steam OS kurulacak bilgisayarın daha güçlü olması gerekecekti. Windows lisansıda cabası.




  • Linux tabanlı , gabe newell half life 3'ü çıkarsın önce işletim sistemiyle uğraşmak falan boş işler bunlar, milleti bekletmeye utanmıyor
  • Gelişme güzel talibe devam günler geçsin bakalım ortaya nasıl yorumlar çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenberg01

    Aynen kardeşim Mint KDE 15 sürümü çıkmış dedim deneyeyim Aman Aman güncelleştirmede hata verir yada güncelleştirme yapar sonra çöker.Herşeyinizi ayarlarsınz X-SERVER göçer.kapatırsınız bir daha açılmaz KDE göçer. NTFS-3G ile disk bağlarsın Gene çökeryani göçmek için yer arıyor Linux Mnt 15 KDE 2 gündür kan kustum Windows'a çamur atarlar 11 yıllık XP'nin stabilitesini yakalamış kaç dağıtım var?Sonrada bağımlısınız şöylesiniz böylesiniz göçüyor arkadaşım kullanılmıyor

    İstediğin kadar anlat Windows kullanıp Windowstan başka OS kullanmayıp Windows a laf atanlara anlatamazsın. Windows, Linux ile karşılaştırıldığında aşırı pratik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deneyen kimse yok mu?
  • Steam Machine Tear Down
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysroguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: RockForLive

    quote:

    Orijinalden alıntı: ysroguz

    arkadaşım o söylediklerinizin hiç birisi değilim. olmamada gerek yok. linux, mac ve windows arasında bence en iyisi windows tur. 8 senedir bir sürü linux sürümü kullandım ama haklısın linux nedir bilmiyorum. bir sürü çeşidi olan bir işletim sistemi ama daha doğru dürüst beni ihtiyaçlarımı karşılayacak bir linux çeşidi görmedim. en basitinden bir tv kartı bile kuramıyorsun. driverı olanlar içinde adam gibi bir yazılım yok. yazılımların çoğu basit ve kısa. windowsdaki programların lite sürümü gibi. oyun oynayamıyorsun, desteklenen oyun çok az onlarda genelde sorunlu. driver desteği yeterince yok. görünüşe baktığında her şey varmış gibi görünüyor ama öyle değil malesef. biraz kurcalayınca rahatlıkla anlıyorsun bunu. istediğim gibi bir media player bile bulamadım. bir mp3 çalmak bu kadarmı karışık olur. tarayıcılar windows dakilere göre oldukça zayıf. iyi olsa, sorunsuz olsa, basit olsa neden kullanmayalım. windows kullanalım diye başımıza silahmı dayıyorlar. mac zaten bamkaşka bir dünya ama kapalı bir sisteme sahip. size ne veriliyorsa onunla yetinmek durumundasınız. programların çoğu paralı, oyun desen çok kısıtlı. programlar sıkıcı. bana hiç bir türlü uymuyor kısacası. bu arada benim mesleğim elektronik ama bu konuda yorum yapmak için uzman olmam gerekmez. benim düşünceme göre en iyisi herkese hitap edebilendir.. şu anda windows 8, ubuntu ve mac osx maveric bu yazıyı yazdığım bilgisayarda kurulu. sadece merak ettiğim için kurdum ve bazen ubuntu ve mac de kullanıyorum. benim bildiğim en iyi linux tabanlı os android dir. masaüstü için windows la yarışacak bir linux yok. win xp çıkalı 10 seneyi geçti, artık tedavülden kalktı ama onu bile geçecek linux sürümü göremedim ben. andorid gibi bir linux sürümü pc için yok malesef. pc de windows, mobilde ise android i tek geçerim. ben linux a karşı değilim ama gerçekleride görmek lazım. windowsun arkasında microsoft, androidin arkasında google gibi dev şirketler var ve devamlı yenilenip güncelleniyorlar. bunlarda parayla olur, açık kaynak kodlu yazılımlar da devamlılık az yada yok, yeterince destek malesef yok. bu yüzden yarışamıyorlar. hep geriden takip etmek zorundalar. büyük bir şirket bir linux sürümü çıkartıp devamlılığını sağlasa belki o zaman linux gerçek gücüne kavuşur ama bu haliyle hep geriden gelir. bence linux eski pc lere kurulup kullanılabilir. yinede hakkını yemeyelim, windows da bulamadığım 2-3 tane basit programı linux da buldum ve kullanıyorum.

    Yazınızın tamamını okudum ve gerçekten üzüldüm...

    Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor linux işletim sistemi değil,işletim sisteminin çekirdeğidir...

    Sizin hiçbirşey yapamıyor dediğiniz ubuntu,avrupada dell ve lenovo gibi marka laptoplarla birlikte satılıyor,arkasında milyon dolarlık cannonical şirketi var.

    Ben driver desteği yok,bir mp3 çalamadım,yok video player bulamadım demişsiniz bunlar da tamamen asparagas.

    Ubuntu kurunca ben sadece firefox + vlc + flashplugin kurarım ve birdaha hiç dokunmam,windowsta yapabildiğin her işi,ama her işi yaparım.

    Oyun konusunda haklısın ona lafım yok,kaldı ki linux dağıtımları oyun oynamak için tasarlanmamıştır.

    Linuxta oyun oynamak windowsta oynamaktan belki 5 kat daha zordur,ben buna itiraz etmem yidiği öldür hakkını yeme.

    Bu arada mac os x mavericks linux değildir,bir unix türevidir yani linux'un da kaynağı olan ve ilham aldığı sistem.

    ben derdimi anlatamadım sanırım. az çok neyin ne olduğunu bende biliyorum ama sorun şu ki ben son kullanıcıyım. hangisi daha rahatsa ben ona bakarım. ben mac os x için linux çekirdeğini kullanıyor demedim zaten. gel gör ki zaten birbirlerinin kopyası gibiler. bunların kullanımı son kullanıcı için basit filan değil. olduğu gibi kurup kullanırsanız sorun yok. biraz işin içine girince sorunlar hemen karşınıza çıkıveriyor. ben sadece kıyaslama yapıyorum. win xp bile en iyi linux sürümünden daha rahat ve basit bana göre. pc kullananların % 95 i de öyle düşünüyor. linux yüklü laptop satanlar linux iyi olduğu için değil maliyetten kaçmak için yapıyorlar. acı ama gerçek budur.

    Windows xp yi kurun bakalım direk tarayıcıyı açıp internete bağlanabilecek misiniz?

    Driver yükle, bakım yap, zararlı yazılımlardan koru vs vs. Nereye kadar? Allah'tan İobit kampanya yapıyor da bedava lisans sahibi olup sistemi sürünmekten kurtarıyoruz.

    Linux'ta böyle bir derdin. Çok eski donanımlarla da çalıştırabilirsin.

    Yapamadığınız bir şeyde onu araştırarak çözmek yerine hemen ürerticiye köstek olmayın. Devrim'in mühendislerine yapılanlar gibi.

    Geçenlerde gördüm notebook>diğer markalar alt forumu'nda adam exper bilgisayar almış sitesinden driver yükleyemedim diyor. Ben de exper kullanıyorum ve gayet rahat bir şekilde indiriyorum sitesinden. Adam yapamamış, hemen bir alt yorumda saydırmaya başlamış firmaya. Yok servis desteği kötü yok şu yok bu!

    Bu kadar da olmayın artık ya!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenberg01

    Kusura bakma ama arkadaş haklı hocam.Amarok var facia clementine ondan daha iyi diğerleride eski symbian müzik çalar programları gibi çok ucuz ve karışık duruyor.Ne zaman dağıtım kursam ilk işim WinE + Aimp2 kurmak oluyor. Programları Windows ile kıyaslandığında oldukça basit görsellikten kırpılmış "Light" havasında haa bir çoğu ücretsiz belkide ondandır.

    Ücretli olanları da ücretsiz kullanıyorsunuz! Kendinize karşı dürüst olun.

    Aldıkları destekle bu kadarı oluyor! Siz alıştılagelmiş bir ortamdan başka bir ortamda duramadığınız sürece mac os x bile size böyle gelir.
  • Turat kullanıcısına yanıt
    O zaman çıkıp "Linux programları Windows'tan çok çok daha iyidir" demeyeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenberg01

    O zaman çıkıp "Linux programları Windows'tan çok çok daha iyidir" demeyeceksiniz.

    Windowsda sürekli çöplük gibi biriken bir yapıya sahip. Bakım yapmazsan 2 aya nal toplatıyor. 2 aya bile gerek yok 2 hafta en fazla.

    Adamların en fazla yaptığı şey otomatik disk birleştirme oldu. Disk birleştirme yazılımı bile microsoft'a ait değildir aslında. Sadece satın alınmıştır.

    Ayrıca skype taki gelecek görülmeseydi satın alınıp dayatma yapılacağını zannetmiyorum. Ayrıca üst düzey işlerde linux tercih edilir genellikle.

    Bugün bu kadar teknoloji ayağınıza geliyorsa açık kaynak teknolojisi ve anti tekelciler sayesindedir.




  • Turat kullanıcısına yanıt
    Süper bilgisayar ve üst düzey işlerde tercih edilen Linux ne faydası var?.2 ayda nal toplar mı bilmem ama en azından Linux dağıtımlarından stabil.diskin bir köşesinde atıl durumda duran Kubuntu kullanılamıyor bile.Alırım GHOST ile İmajımı atarım 2 aya bir yedeği.
  • win-linux savaşına dönmüş ortalık, steam os (donanım+yazılım) hedefi pc değil oyun konsollarıdır amacı oyundur (benim fikrim). Adam oyunu takıcak düğmeye basıcak ve oynayacak bu kadar, linux daha onu yapıcak kıvamda değil. Windows cok zahmet vermeden yapmakta (bende hiç). Birde şu var hiç bi ticari firma kendi kodlarının görünmesini istemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenberg01

    Süper bilgisayar ve üst düzey işlerde tercih edilen Linux ne faydası var?.2 ayda nal toplar mı bilmem ama en azından Linux dağıtımlarından stabil.diskin bir köşesinde atıl durumda duran Kubuntu kullanılamıyor bile.Alırım GHOST ile İmajımı atarım 2 aya bir yedeği.

    Ghost imajı bozulunca ne olacak?

    Son kullanıcıların çoğu (Türkiye için en azından) disk birleştirmeyi bile bilmez. Normaldir. Araba mı da bu sürekli biz uğraşalım?

    Bende windowsa bağımlıyım programlardan dolayı. Ama dediğim gibi maddi destekle de alakalı bir durum. Donanım üreticileri iyi destek verse ve bir kaç iyi oyun çıksa diğer şirketlere de ön ayak olur bu gelişme. Steam'in de amacı bu. Çoğu firmanın bu yönde bir düşüncesi var ama buna zaman ve kaynak ayırmak, yönetmek biraz açık uçlu bir risk olmuş oluyor. Linux çekirdeği sadece süper bilgisayarlarda ve disney gibi yapımcıların kullandığı bir şey değil ki. Tv, uydu sistemleri, atm, tıbbi görüntüleme sistemlerinde de tercih ediliyor.




  • Turat kullanıcısına yanıt
    6 yıla yakındır bu sadece 1 kez başıma geldi belki stream Linux dağıtımlarına olan olumsuz düşüncelerimi dağıtır zaman gösterir
  • muzaffer_k M kullanıcısına yanıt
    İlla ki para vermek istiyorsan sana kimse bir şey demiyor, senin bahsettiğim 3D olayı Linux değildir KDE'dir Linux ise işletim sistemi çekirdeğidir olayı saptırtma. Zaten konu o değil: açık kaynak kodlu sistemler mutfağını gezebildiğiniz restorant gibidir. Microsoft gibi açık kaynak olmayan Google ve Apple gibi sözde açık kaynak olan lisansların mutfağı nerededir nasıldır bilemezsin. Arka sokakta merdiven altındaki mutfak gibidirler.

    Oyun yada başka uyumsuzluklar Linux'un sorunu değildir, hangi oyun geliştirici Linux'a oyun yazdı yada hangi donanım firması driver yazdı? İşte şimdi yapıyorlar yine de SteamOS'da büyük bir firmanın gölgesinde gelişen bir sistem bir gün o da daha kapalı hale gelebilir.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.