Şimdi Ara

Steam'deki GTA V fiyat kazığından dolayı Rockstar Games'e email düzenliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda Grand Theft Auto V Steam'de 200TL'ye alınabiliyor ve by fiyat bana aşırı saçma geliyor.
    Steam'de bulunan 17 farklı fiyatlandırma bölgeler arasında, bu oyuna en çok para veren kullanıcılar malesef Türk kullanıcıları.
    Durum o kadar komik ki, bir Türk bu oyunu 85 dolara alıp bir Amerika'lıya gift edemez... ama bir Amerika'lı bu oyunu 60 dolara alıp bir Türk kullanıcısına gift edebilir... çünkü güya Türk Steam'i ucuz Steam bölgesi.

Herneyse, ben bu fiyanlandırmayı şikayet eden bir email düzenledim ve sizde tıpa tıp aynı emaili gönderirseniz çok memnum olurum.

Şikayeti nereye nasıl göndereceğim:

1)http://www.rockstargames.com/ sitesine gidip en altta inin.

2) En altta "MORE" altında "mouthoff" seçeneği olacak, oraya tıklayınız.

3) Oraya tıklayınca bu kutu çıkacak

4) "Name" kutusuna adınızı girin - "Email" kutusuna Emailinizi - "Age" kutusuna yaşınızı.

5) Subject kutusuna lütfen aynen bu yazıyı geçiriniz:
    "Turkish Steam; Ridiculous pricing of Grand Theft Auto V"

6) Ana kutuya ise bu yazıyı geçirmenizi rica ederim

---
    "Out of the seventeen price regions of Steam, Grand Theft Auto V on the Turkish Steam Store is by far the most expensive.

Turkish users need to spend eighty-five dollars to obtain the game, while the second most expensive region (Norway) has to spend seventy dollars in order to obtain the game.
    Pricing of Grand Theft Auto V by region:http://i.imgur.com/U90fvkl . png

Turkey is supposedly a low pricing region and that is true for the most part. Most brand new games are priced within the Thirty-Fifty USD range, there are a few limited exceptions however and those exceptions now include Grand Theft Auto V. Currently Grand Theft Auto V on Steam is so expensive that it surpasses local store prices by as much as 60% and Grand Theft Auto V can be practically obtained from other international sites for less than half the price of Grand Theft Auto V on Steam.

In fact Turkish users are barred from gifting games to any other region other than their own region since we are considered a cheaper region.
    Essentially a Turkish user can be gifted Grand Theft Auto V by an American user who paid sixty dollars, but a Turkish user cannot gift an American user Grand Theft Auto V that he paid eighty-five dollars for.

Please rethink the pricing of Grand Theft Auto V in the Turkish region of Steam and please consider a fairer price that is actually in line with our purchasing power."
    ---

8) Bunları yaptıktan kutu böyle birşeye benzemesi gerekiyor.

Bunları başarıyla yaptıktan sonra, Submit'e tıklayıp Rockstar'a yollabilirsiniz.

9) Submit'e tıkladıktan sonra bu kutu çıkıp işiniz bitmiş olacak

Bu emaili gönderip Rockstar'dan geri cevap alırsanız, Rockstar'ın cevabını bu konuda paylaşmanızı rica ederim.

imgur linkteki bulunan resimi merak edenler için:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 17 Ocak 2015; 20:25:38 >

• Rockstar dan al öyleyse daha ucuz. Steamden almak zorunda değilsin ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Rockstar dan al öyleyse daha ucuz. Steamden almak zorunda değilsin ki

Evet almak zorunda değilim ve zaten Steam'den 200TL'ye almam.

Ama adamlarım takip ettiği fiyat politikası açık bir şekilde yanlış.
    Dediğim gibi, Türkiye Steam'i ucuz bölge olarak tanınıyor ve ondan dolayı Türkler aldığı oyunları Türkler dışında başkalarına hediye edemiyor.
    Bir Amerika'lı oyunu 60 dolara alıp bize hediye edebilir... ama bir Türk oyunu 85 dolara alıp Amerika'lıya hediye edemez.

Ayrıca Rockstar'ın kendi sitesinde 60 Euro... yani daha ucuz dediğin şey yine çok ucuz değil
    Türkiye'de bu oyunu 130TL'ye satan yerler var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 17 Ocak 2015; 0:21:28 >

• böyle pek bir yere varamazsın ne zaman kimse satın almaz o zaman bişeylerin ters gittiği anlaşılır oyunu steam yada aral üzerinden almayın direk yurtdışı sitelerinden alın geçin bu şekilde tepkiniz yerine gider
  • Gönderdim
  • Gönderdim. Eğer olur da cevap gelirse buraya atarım ingilizcem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 17 Ocak 2015; 14:00:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

böyle pek bir yere varamazsın ne zaman kimse satın almaz o zaman bişeylerin ters gittiği anlaşılır oyunu steam yada aral üzerinden almayın direk yurtdışı sitelerinden alın geçin bu şekilde tepkiniz yerine gider

Bir şey değişiyor sanki. O zaman da Türkler oyun almıyor deniyor Türkçe bu yüzden çıkartmıyoruz deniyor. Yurtdışı sitelerden alınca biz değil oralardan satılmış gözüküyor. Sinir oldum vallahi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

böyle pek bir yere varamazsın ne zaman kimse satın almaz o zaman bişeylerin ters gittiği anlaşılır oyunu steam yada aral üzerinden almayın direk yurtdışı sitelerinden alın geçin bu şekilde tepkiniz yerine gider

Bir şey değişiyor sanki. O zaman da Türkler oyun almıyor deniyor Türkçe bu yüzden çıkartmıyoruz deniyor. Yurtdışı sitelerden alınca biz değil oralardan satılmış gözüküyor. Sinir oldum vallahi!

kendini yapımcı firma yerine koy türkçe dil desteği koymadan türkiye'ye nasıl satışa sunarsın ? sundun diyelim satılmasını nası beklersin saçma olmazmı onların bi dil desteği eklemesi en fazla 500$'a patlar türkiyeyi takmıyorlar bizde onları takmıyoruz bu bi 10 20 yıl daha gider belki dahada uzun sürer. örnek verecek olursak apple postayı koydu apple store nerdeyse %80 türkçe uygulamalarla doldu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 17 Ocak 2015; 14:13:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

kendini yapımcı firma yerine koy türkçe dil desteği koymadan türkiye'ye nasıl satışa sunarsın ? sundun diyelim satılmasını nası beklersin saçma olmazmı onların bi dil desteği eklemesi en fazla 500$'a patlar türkiyeyi takmıyorlar bizde onları takmıyoruz bu bi 10 20 yıl daha gider belki dahada uzun sürer. örnek verecek olursak apple postayı koydu apple store nerdeyse %80 türkçe uygulamalarla doldu mesela.

Türkçe dil desteği 500 doları rahat geçer.
    Binlerce, on binlerce doları rahat bulur.

Rockstar büyük şirket olduğu için aynanda da maliyetleri yüksek oluyor...
    Burdaki Türkçe alt yazı desteğini getiren grup kadar ucuza yapamazlar.

Tabii, diyebilirsin on binlerce dolar yine hiç birşey değil Rockstar gibi şirket için, haklı olabilirsin ama o ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 17 Ocak 2015; 14:42:20 >

• Şu metni siteye girip göndermek çok zor bişey değil. Konuya giren herkes gönderse en azından şansımızı denenmiş oluruz. Lütfen gönderin.
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, metin gayet güzel olmuş.

Arkadaşlar 40 saniyelik ve bence eğer çok kişi olursak işe yarayacak bir işlem, lütfen üşenmeyin siz de mail atın..
  • Beyler eklemek isterim, Rockstar'dan cevap alırsanız lütfen o cevabı bu konuda paylaşmayı unutmayınız!
  • Arkadaşlar herkes göndersin lütfen bişey çıkmaz diye düşünmeyin deneyin rockstar görüşlere önem veren bir firma.
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler

Pek ingilizcem yok ama turkish steam değilde turkey steam olmalıydı sanki ?

her neyse bende dün take2 ya kısa bi mesaj attım henüz cevap yok

yazınızın içeriğinde ülkemizde satılan kutulu versiyondan bile daha pahalıya sunulduğundna bahsettiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vonaleee

Öncelikle teşekkürler

Pek ingilizcem yok ama turkish steam değilde turkey steam olmalıydı sanki ?

her neyse bende dün take2 ya kısa bi mesaj attım henüz cevap yok

yazınızın içeriğinde ülkemizde satılan kutulu versiyondan bile daha pahalıya sunulduğundna bahsettiniz mi ?

Turkish Steam olması lazım.

Yazıda Kutulu versiyondan daha pahalı olmadığını açıkça bahsetmedim.
    Ama bahsetmek istiyorsanız bu yazıyı atabilirsiniz.

"Out of the seventeen price regions of Steam, Grand Theft Auto V on the Turkish Steam Store is by far the most expensive.

Turkish users need to spend eighty-five dollars to obtain the game, while the second most expensive region (Norway) has to spend seventy dollars in order to obtain the game.
    Pricing of Grand Theft Auto V by region:http://i.imgur.com/U90fvkl . png

Turkey is supposedly a low pricing region and that is true for the most part. Most brand new games are priced within the Thirty-Fifty USD range, there are a few limited exceptions however and those exceptions now include Grand Theft Auto V. Currently Grand Theft Auto V on Steam is so expensive that it surpasses local store prices by as much as 60% and Grand Theft Auto V can be practically obtained from other international sites for less than half the price of Grand Theft Auto V on Steam.

In fact Turkish users are barred from gifting games to any other region other than their own region since we are considered a cheaper region.
    Essentially a Turkish user can be gifted Grand Theft Auto V by an American user who paid sixty dollars, but a Turkish user cannot gift an American user Grand Theft Auto V that he paid eighty-five dollars for.

Please rethink the pricing of Grand Theft Auto V in the Turkish region of Steam and please consider a fairer price that is actually in line with our purchasing power. "

Bunu yazıyada ilk mesajada editlerim.

• Öyle bir ülke düşününki 13.000 TL asgari ücret alan Norveçten daha pahalı oyun fiyatı olsun.Hemde 850 Lira asgari ücret ile.

Sözün bittigi yerdir Türkiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinlileri olmasa nasıl alacaktık

• IG I kullanıcısına yanıt
    Hımm demekki gerçekten iyi değilmiş ingilizcem :)

teşekkürler attım mesaj

take2 ya atmalıyız aslında arkadaşlar dağıtıcı o sonuçta

aral ile anlaşması olan firma r* değil take2 diye biliyorum
  • quote:

teşekkürler attım mesaj

Aral'ın Steam'deki fiyatlandırmasıyla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

teşekkürler attım mesaj

Aral'ın Steam'deki fiyatlandırmasıyla alakası yok.

Aral çalışanı mısın vahiy mi geldi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.