Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (489. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.810
Cevap
278
Favori
465.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
46 oy
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbuldaysa herhangi bir konsolcudan deneyip alması yeterli hocam zaten 0 cihazı bir kere açıp test etmesi yeterli sonrası şans işi.

Şuan sahibindene baktığımda kahraman konsol vs 1-2 konsolcu var 0 satan şehir dışındaysada yazışıp herhangi birinden alabilir

https://www.ucuzbudur.com/steam-deck-oled-1tb-tasinabilir-oyun-konsolu?ref=akakce&v=1.24.9

Ucuzbudur(gnd bilişim) stok şuan var, haftalık olarak stoklar yenileniyor bitmesi durumunda bilginiz olsun. 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2 buçuk ay kadar önce ikinci el Steam Deck LCD almıştım da ben aldığımda pil sağlığı %98 iken son günlerde şarjının daha hızlı bittiğini fark edip kontrol ettim, %88'e düşmüş. Bunun nedeni ne olabilir? Cihazı şarjdayken hiç kullanmadım ve şarjı %100 iken neredeyse hiç şarjda bırakmadım. Bugüne kadar oynadığım oyunlar arasından cihazı en çok yoran oyunlar da TLOU 2, GTA V ve DMC V. Yani çok fazla da sistem yoran oyun oynamadım. Oyun dışında bir şey de yüklemedim cihaza yani direkt Steam arayüzünden oynuyorum, Windows falan yüklü değil. Sizce neden düşmüş olabilir pil sağlığı?

Ya da kötü ihtimal pil yoğun kullanıldığı için sağlığı düşüyor. Durum buysa mümkün olduğu kadar şarja takılı iken kullanın, tabi "battery bypass" desteği varsa Steam Deck'in. Bu şekilde kullanırken pil ömrünü korumak için varsa Deck ayarlarından pilin şarj miktarını %80'e sabitleyin. Deck hiç kullanmadım ama Legion GO'da pili %80'e sabitleyebiliyorsunuz ve bu sayede pil sağlığı bozulmuyor sürekli şarjda kullanırken, 80'e ulaştığı anda pile enerji vermeyi kesiyor ve sistem güç ihtiyacını doğrudan adaptörden alıyor.

Ancak siz veya sizden önceki şahıs pek pilde kullanmadı ise üretim hatalı pile denk gelmiş olabilirsiniz bir ihtimal.

Pil sağlığı hızlı düşmeye devam ederse pili değiştirmekten başka çareniz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ledzep

İyi ihtimal pilin kalibre edilmeye ihtiyacı var, pilini cihaz kapanıncaya kadar veya %5 seviyesine düşünceye kadar bitirip %100'e şarj edin. Sorun kalğibrasyonda ise düzelecektir.

Ya da kötü ihtimal pil yoğun kullanıldığı için sağlığı düşüyor. Durum buysa mümkün olduğu kadar şarja takılı iken kullanın, tabi "battery bypass" desteği varsa Steam Deck'in. Bu şekilde kullanırken pil ömrünü korumak için varsa Deck ayarlarından pilin şarj miktarını %80'e sabitleyin. Deck hiç kullanmadım ama Legion GO'da pili %80'e sabitleyebiliyorsunuz ve bu sayede pil sağlığı bozulmuyor sürekli şarjda kullanırken, 80'e ulaştığı anda pile enerji vermeyi kesiyor ve sistem güç ihtiyacını doğrudan adaptörden alıyor.

Ancak siz veya sizden önceki şahıs pek pilde kullanmadı ise üretim hatalı pile denk gelmiş olabilirsiniz bir ihtimal.

Pil sağlığı hızlı düşmeye devam ederse pili değiştirmekten başka çareniz yok.

Cevabınızı yeni gördüm hocam. Dediğiniz gibi %80'e sabitledim. Zaten genelde evde kullandığım için çok problem olmayacaktır %80'de kalması. Teşekkür ediyorum.

• Dostlar merhaba steam deck oled 1 tb modelini almayı düşünüyorum.Merak ettiğim bir konu var dili ağır olan ingilizce oyunlara tr yama kurulabiliyor mu?Birde forza horizon 5 oynamak istiyorum bu oyunu en azından kabul edilebilir seviyelerde oynatabiliyor mu?

hocam forzayı denemedim bilmiyorum ancak yama konusunda şunu diyebilirim,oyunlara yama yapılıyor ama bazı yamalar basit şekilde masaüstü modunda steamden oyunun dosylarına kolay bir şekilde erişilip içine atılıyor ve çalışıyor,bazı yamalarda ise steamdeck'in dosyalarından girip oyunun dosyasını bulmak gerekiyor ki bu tam bir çile çünkü dosyalarda sadece numara yazıyor ve neyin neye ait olduğu belli değil şans eseri bazen 5 dakikada bazende 1 saatte bulursun yani 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Oyunun Steam, SteamDB, ProtonDB vs. sayfasına girerseniz adreste numarasını görebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
  • Bu indirimlerde aldığım oyunlar bunlar oldu. Genel olarak hepsi yağ gibi çalışıyor.

Kingdom Come: Deliverance II

The Riftbreaker

CONSCRIPT: Director's Cut

Blasphemous

Moonlighter

Layers of Fear

The Alters

Manor Lords

Atomfall

RAGE 2

Tails of Iron 2: Whiskers of Winter

Dead Island 2

Fallout 76

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga

Still Wakes the Deep

Darksiders III Deluxe Edition

It Takes Two

Assassin's Creed Syndicate

Assassin's Creed Valhalla

AMD Ryzen 7500F w/PBO - Gainward NVIDIA RTX 4080 Phoenix - Corsair 2x16GB Vengeance 5600 Mhz OC - Gigabyte B650M DS3H - Samsung 990 PRO 2TB - NZXT C650 Gold - Lian Li O11 Mini Air - BeQuiet! Dark Rock 4 - BeQuiet! Silent Wings 4
    acbook Air M1
    Series S
    LG 55UB830V / G8 OLED | DA V3 PRO - Alloy Origins 60
    Philips SHP9600 / Airpods Pro 2rd gen
    iPhone 14 Pro Max / iPhone 12 / Watch 7 45mm
  • Şarj bitiyor derdi olmadan SD'de uzun süre oynanabilecek çerezlik bir oyun. İndirim 12 Ocak'a uzatılmış: Steam Deck [ANA KONU] 

RIVE ... 0,47 $ ... (metacritic:75, Steam:%84, Epic:YOK)

Steam Deck [ANA KONU]
    Steam Deck [ANA KONU]store.steampowered.com
    Save 94% on RIVE on Steam
    https://store.steampowered.com/app/278100/RIVE

Steam Deck Uyumluluğu "Oynanabilir" görünüyor; yükleyip 10-15 dk. denedim, sorunsuzdu. Default ayarlarda 6-7 Watt güç tüketimi ile tek şarjla saatlerce oynanabilir görünüyor. Türkçe olduğunu da es geçmeyelim:

Steam Deck [ANA KONU]

Steam Deck [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 5 Ocak 2026; 22:19:59 >

• The Frost kullanıcısına yanıt

Harici güç yani şarj bağlıyken kullanılsa zaten batarya aşınması minimum olur (özellikle de en alt şarj sınırı koyulup kullanılırsa). Şarj sınırına ulaştığında cihaz bataryayı şarj etmeyi kesip sadece açık cihazı besliyor ve böylece batarya şarj döngü sayısı da artmadığından bataryanın ömrü uzuyor. Tabii çoğu zaman kimse şarja takılı kullanmak istemeyeceği için bataryanın çok daha hızlı ömrünün tükenmesi de kaçınılmaz.

Steam Decke şarj sınırı özelliği de sonradan gelmiş nedense. Ben de %80'le sınırladım, diğer birçok farklı cihazda yaptığım gibi. Aslında düşük güçle şarj seçeneği de olmalı. Kapalı iken bile şarja takıldığında full 45W ile şarja başlıyor ve %50 civarlarına kadar böyle devam ediyor. Sonra 34-35W'a düşürüp şarja devam ediyor ve bitime kadar kademeli düşürerek tamamlıyor. Ancak bu hızlı şarj da batarya ömrünü olumsuz etkiliyor haliyle. 15W, 30W gibi yavaş şarj seçenekleri de olmalı, aynı telefon tablet vs. lerde olduğu gibi. Hatta yanılmıyorsam Rog Ally da görmüştüm, BIOS'da yavaş şarj etme seçeneği vardı. Steam Deck'e de bu özellik gelmeli, yoksa düşük güçlü başka bir şarj aleti ile kapalı halde şarj etme seçeneği değerlendirilmeli bence. Özellikle gece şarja takıp sabah çıkarma durumlarında ~10W gibi düşük güçlerde şarj etmek batarya ömrünü iyice uzatacaktır. Orijinal, kaliteli batarya bulmanın ne kadar zor olduğunu düşünürsek bunun önemi de anlaşılacaktır.

Yalnız 2.5 ayda %10 kayıp çok geldi bana. Bunun için en az 100 şarj döngüsü yapılmış olmalı bence. Her bir şarj döngüsünde ortalama 2-3 saat oynadığınızı varsaysak bu süre zarfında en az 250-300 saat cihaz açık kalmış olmalı. SSDnin hiç değişmediğini varsayarsak sizdeki disk kullanım süresi 300-400 saatler civarında olmalı en az, ne kadar görünüyor?

Örneğin ben cihazı ilk sahibinden aldığımda bakmıştım, 16 saat görünüyordu. Aldığım kişinin gerçekten de çok az kullandığını anlamıştım böylece. Siz de bir kontrol edin isterseniz "Power On Hours" satırını:Steam Deck [ANA KONU] 

Steam Deck [ANA KONU]

• Be-Mine kullanıcısına yanıt
    451 saat gözüküyor hocam bende. Yani bu direkt toplam kullanılma süresiyse bunun 200 saati bendendir. Bu süreçte de cihazı hep %100 iken elime alıp pili %5 seviyesine geldiğinde tamamen kapatıp sonuna kadar şarj ettim. Yani 200 saati düşündüğümüzde epey bir şarj seansı gerçekleşti tabi. Benim cahilliğimden işte, cihazı şarjda kullanmayıp pilin bitimine yakın şarja takıp sonuna kadar şarj ettikten sonra şarjdan çıkarıp oynamanın pil ömrüne zarar vereceğini düşündüm. Aslında şarjdayken kullanmak beni hiç rahatsız etmezdi. Çünkü genelde iş sonrası yatıp dinlenirken kullanıyorum cihazı ve şarj kablosu da yeterince uzun olduğu için yatakta her türlü şekilde oynayabilirim. Fakat dediğim gibi şarjda oynamak pil ömrüne zarar verir diye düşünmüştüm. Dediğiniz gibi en alt şarj sınırına yani %50'ye aldım cihazı ve mümkün oldukça şarjda kullanacağım artık. Eğer taşımam gerekirse de sınırı yükseltip şarj ederim ama özellikle boyutundan dolayı Deck benim için daha çok ev cihazı oldu. Dışarıda Switch kullanmak çok daha pratik oluyor. Bu yüzden kolay kolay %50 şarj sınırını kaldırmam gibi duruyor. Çok teşekkür ediyorum uzun uzun açıkladığınız için.

• Win11 e yüklediğim handheld companion dünden beri çalışmamaya başladı, xboxgamapass oyunlarında çok iyi iş görüyordu ama nedense artık olmuyor. Tekrar konfigürasyon mu yapmam gerekli? Benzer sorun yaşayan oldu mu? Defalarca aç kapa yaptım olmuyor

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 9 Ocak 2026; 18:20:5 >
    Hocam paylaşım için teşekkürler, bu eklentiyi videodan görünce denedim, çok iyi olmuş. Daha önce Junk Store denemiştim ama o ücretliydi ve haliyle biraz kısıtlıydı. Unifideck ise sanki native bir özellik gibi çalışıyor. Kütüphane entegrasyonu, Game Mode uyumu, akıcılık vs. gayet başarılı.

Steam Deck [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NHCanX -- 12 Ocak 2026; 11:39:17 >
  • Question-X kullanıcısına yanıt
    Bu çok iyiymiş, junkstore sadece epic destekliyor, gerçi o da baya iş görüyordu, fakat gog eklemek istersen aylık patreon üyesi olmak gerekiyordu, bunda oyunları direk kütüphane menüsüne ekliyor, Steamos için eklenti geliştirenlerin olması ne kadar güzel bir şey

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
  • Hayırlı olsun, gelecekte daha güzel şeyler olacak gibi..

nvıdıa blog
    NVIDIA Brings GeForce RTX Gaming to More Devices With New GeForce NOW Apps for Linux PC and Amazon Fire TV
    https://blogs.nvidia.com/blog/geforce-now-ces-2026

Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.