Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.321
Cevap
264
Favori
422.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    coppermine hocama bana bu güzel kılıf hediyesinden dolayı teşekkür ederim, kullanışlı ve en önemlisi de hafif bir kılıf

Steam Deck [ANA KONU]

64 GB lık cihazı kioxia bg5 512 GB ile de upgrade ettim, cihaz çiçek oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Almanya’daki kardeşim üzerinden almak için araştırmaya başlamıştım.

Sarı siteden 256 GB lık sessiz fanlı modeli aldım dayanamayarak :)

Koruyucu kılıf ve ekran koruyucu 2.el aldığımdan mevcuttu.

Baseus un 2 4K çıkışı veren 9 lu hub unu aldım 2 ekran çıkışı nasıl deneyeceğim gelince.

Hazır driverlar yüklenmişken win 11 yüklemeyi düşünüyorum.

steam os ve win 11 birlikte cihazın ssd ye yüklenebiliyor mu?

Bunu anlatan yazı veya tutorial video var mıdır?

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın :)

• Steam deck acaba tr ye gelecekmi
    Çünkü istek listesine alınabiliyor aldım bi umut bekliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güç sıçraması yaptıracak bir sonraki Steam Deck'in daha birkaç yıl çıkmayacağını açıklamışlar. Önceden de buna benzer açıklama vardı ama muallaktı. Şimdi kesinleşmiş oldu. Yani ilk başta geleceği söylenen yeni modelde sadece ekran ve batarya gelişecek gibi.

"A true next-gen Deck with a significant bump in horsepower wouldn’t be for a few years."

https://www.rockpapershotgun.com/the-community-continues-to-blow-our-minds-valve-talk-the-steam-deck-one-year-on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quirah -- 8 Mart 2023; 16:40:15 >

sıcaklık değerleri nasıl hocam bakarmısınız

• Hangi oyunları bitirdiniz gençler? Benim arada bakıp çıktığım onlarca oyun var ama sırasıyla şu oyunları bitirdim Steam Deck’i aldığımdan beri.

1. Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Oyuna özel ilgim yoktu ama çıkışıyla cihazı satın almam denk geldi, önden bunu bitirmiş oldum.
    2. Spiderman Remastered.
    3. God of War, böylece Sony’nin TLoU hariç övülen tüm oyunlarına bir göz atmış oldum.
    4. FIFA 22, gerçi bunu baştan beri ara ara oynuyorum diğer oyunlarla birlikte, hala da devam ediyorum başlattığım kariyere. 300 saati devirdiğim için bitirdiğim oyunlar kategorisine girdi.
    5. Alice: Madness Returns.
    6. Hogwarts Legacy. Ağırlıklı PC üzerinde oynadım ama arada Steam Deck üzerinden devam ettiğim kısımlar da oldu.
    7. Star Wars: Jedi Fallen Order bitti bugün. Bazı mekanikleri hoşuma gitse de beni bayağı yordu bu oyun, ara ara açıp bitirmem birkaç ay sürdü sanırım.
    8. Call of Duty: Infinite Warfare de bitti hemen ardından. Konsol üzerinde FPS oynanmaz diyordum ama sardı CoD. Yine de gamepad’le FPS oynayan kendini kandırıyor. VR kontrolcüsüyle Half-Life: Alyx’i de deneyimlemiş biri olarak halen en idealin klavye-fare olduğunu düşünüyorum.
    9. Skyrim: Special Edition
    10. Spider-Man: Miles Morales
    11. The Last of Us. Aslında PC'de oynadım ama nadiren de olsa performansını görmek için Deck'te oynadığım kısımlar da oldu. Son halinde performans sorunları oldukça azalmış gibi.
    12. Hiç aklımda yokken Disco Elysium’a başladım ve bayıldım. Bitirdim oyunu, Deck ekranında yazıları okumak zor olur mu diye korkmayın, sorunsuz oynanıyor.
    13. Marvel’s Guardians of the Galaxy
    14. Mirror's Edge, şu ana kadar oynamadığıma pişman olduğum bir oyun oldu, keyifliydi gerçekten. Sadece son kısımları PC'de oynadım, FPS ağırlıklı olduğu için klavye+fare ile çok daha rahat ettim yalan yok.
    15. Death Stranding’in orijinalini bitirmiştim, Director’s Cut’a başladım. Edit: Ortalarda bir yerlerde bıraktım yarıda. New Game+ bu oyun için biçilmiş kaftanken DC çok gereksiz olmuş. Yazık…
    16. Diablo 4. Oyun başarılı ya da değil tartışılır ama sanki Steam Deck bu oyun için yapılmış gibi. Harika bir deneyimdi gerçekten.
    17. Dave the Diver
    18. Baldur's Gate 3. %80 PC, %20 Steam Deck üzerinde oynadım.
    19. Destroy All Humans, son 2 boss arka arkaya geliyor oyunda. Onları geçemedim, oyun da baymaya başlayınca YouTube’dan izledim sonunu.
    20. Cyberpunk 2077 ilk çıktığında PC üzerinde bug’lı haliyle bitirmiştim. 2.0 güncellemesi ile ana oyunu ve Phantom Liberty'i tekrar bitirdim. Oynamaya karar verirseniz sol bumper tuşunun ırzına geçmemek için baştan başka tuşa atayın.
    21. Half-Life. Herhalde Deck üzerinde son oynayacağım oyun derdim ama hesap makinesine de kursan oynatıyor kendini. 25. yıl güncellemesiyle kurdum, yarıladım. SteamOS 3.5 güncellemesi de bir arada geldi, keyiften öleceğim. Sonrasında Blue Shift ve Half-Life 2, Episode One ve Episode Two da bitti.
    22. We Were Here, We Were Here Too ve We Were Here Together'ı bitirdik eşimle. O eski Steam Deck'le ben Oled'le oynadım, upgrade olduk Steam Deck [ANA KONU] We were here Forever'ı da bitirdik aylar sonra. Gerçekten uzun ve zor bir oyun.
    23. Detroit Become Human'ı tekrar oynamayı düşünüyordum. Aile paylaşımıyla eşim kah Steam Deck üzerinde kah TV'ye yansıtarak tekrar bitirdi. Ben de yanında oturdum izledim kendi oyun oynamayıp Youtube'da başkalarının oynadığını izleyen gençler gibi Steam Deck [ANA KONU]  Şansıma genelde farklı yollar izledi, sanırım sayılır Steam Deck [ANA KONU] 
    24. The Forgotten City
    25. GTA V bitti. Steam Deck kontrolleriyle harika bir deneyim sunuyor. Benim gibi çıktığı sene bitirdiyseniz de tekrar oynamanızı kesinlikle öneririm.
    26. South Park Snow Day oynuyoruz eşimle, gayet keyifli gidiyor. Button mash denilen deli gibi düğmeleri basmanız gerektiren bir oyun. Dikkatli olmakta fayda var eldeki gamepad’leri bozmamak için.
    27. AoE 4 Steam Deck üzerinde olmuyor yazmıştım ancak AoE 2 DE çok daha iyi görünüyor. İkisi de oynanabilir kategorisinde ancak 2 oyunda da rekabetçi olamazsınız. İkisini de hatırı sayılır bir süre oynadım.
    28. Topspin 2K25
    29. Fallout 4 diziyle birlikte başladım. Bu iğrenç oyunu 100 küsür saat oynayıp bitirdiğime inanamıyorum Steam Deck [ANA KONU]  Oynasam daha da devamı var gibi Steam Deck [ANA KONU] 
    30. Mad Max. Büyük bir hata yaparak Fallout 4 sonrası başladım. Neredeyse aynı kafada oyunlar, sonsuz bir haritada üzerine atılan sonsuz görevleri yapma üzerine. Bitiremedim.
    31. Call of Duty Black OPS 2. Yüzüne bakmadığım bir oyundu, Steam Deck üzerinde bir deneyim dedim, müthiş sardı, bitirdim.
    32. The Talos Principle. Oyunu hatun PC üzerinde dev ekranda oynarken aynı bölümleri ben de offline olarak Deck üzerinde oynadım. Bu şekilde eşzamanlı olarak bulmacaları daha rahat çözdük, birimizin düşünmediği diğerimizin aklına geliyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Road to Gehenna ek paketini de bitirdik.
    33. Lego Harry Potter Years 1-4’e başladım. Çok da iyi bir oyun değil, mekanikleri çok çok kötü. HP hatrına bir noktaya kadar geldim. Sarmadı, yarıda bıraktım.
    34. Black Myth Wukong
    35. Age of Mythology Retold'un senaryolarını yarı Steam Deck üzerinde yarı Dock ile TV'ye bağlayarak bitirdim.
    36. Dredge
    37. God of War Ragnarök, herhalde uzun süredir bu kadar bayan bir oyun oynamadım Steam Deck [ANA KONU] Nihayet bitti rahatladım.
    38. Pathologic 2'yi biraz oynadım. Bunu da bitiremedim. Eskiden bir oyun bana hitap etmese de zorlar bitirirdim, yaşlanıyorum sanırım Steam Deck [ANA KONU] 
    39. Balatro, müthiş sardı. Steam Deck'te oynanışı çok keyifli, gücü düşürüp saatlerce oynanabilir ancak Apple Store ve Play Store üzerinden de aldım. Dokunmatiğin gamepad ya da klavye-fareye göre daha konforlu olduğu nadir oyunlardan.
    40. Grim Dawn. Güzel oyun. Tek sorun tam PoE 2 erken erişimi öncesi başladım, PoE'ye başlayınca da yarıda kaldı. Last Epoch'u denemedim ama offline oynanabilecek en iyi ARPG bu gibi piyasada.
    41. Path of Exile 2'de erken erişim içeriğini bitirdim. Sorunsuz oynanıyor.
    42. Tennis Elbow 4, offline kariyer oynanabilen nadir tenis oyunlarından.
    43. L.A. Noir
    44. Mass Effect Legendary Edition
    45. Split Fiction. Dev ekran TV'de oynamak konforlu olsa da eşimle bir kısmını Steam Deck üzerinde oynadık(ikimizde de cihaz var). Ekranın küçüklüğü dezavantaj yaratsa da kontroller açısından Xbox gamepad'e göre daha kullanışlı.
    46. Tiebreak, herhalde piyasada 1-2 tane tenis oyunu kaldı denemediğim Steam Deck [ANA KONU]  Şimdilik Topspin 2K25 tercihim.
    47. Ori and the Blind Forest DE. Save sistemini sevmediğim için yarıda bıraktım.
    48. Outer Wilds
    49. Shadow of Mordor. Çok kötü oyun, başında bıraktım. Sevenler neyini seviyor anlamadım Steam Deck [ANA KONU] 
    50. The Talos Principle 2. Aşağıya PC'de oynadığım oyunlar listesine yazmıştım ama dayanamadım Steam Deck üzerinde eşzamanlı olarak bitirdim.
    51. Singularity, çok iyi oyun. Eski falan deyip pas geçmemek lazım.
    52. Soma
    53. The Cat Lady
    54. Batman: Arkham Asylum
    55. Batman: Arkham City

Deck üzerinde tekrar bitirmek istediğim oyunlar var.

1. The Witcher 3 yenilenmiş haliyle oynayacağım oyunlardan. Edit: Daha önce 2 kez bitirmiştim. Keşke 1 seferini deck üzerinde bitirmiş olsaydım ama bir oyunu 3 kere bitirmek benim için çok zor, vazgeçtim.
    2. Starcraft 2’de satın almadığım eksik paketler vardı, onları da tamamladım, baştan tekrar bitireceğim senaryoyu bu bahaneyle.
    3. RDR 2
    4. South Park Stick of Truth ve Fractured but Whole

Liste kabarık, hangi birine sıra gelecek bilmiyorum ama Steam Deck’e uygun olduklarını düşündüğüm için kütüphaneden bir an önce tüketmek istediğim diğer oyunlar karışık sırada:

1. Psychonauts 2 (2021)
    2. Final Fantasy 7 Remake (2022)
    3. Syberia: The World Before (2022)
    4. Dying Light 2 (2022)
    5. F1 Manager (Gamepass) (2024)
    6. Kena: Bridge of Spirits (2022)
    7. Kingdom Come: Deliverence I (2018) - II (2025)
    8. Metal Gear Solid V (2015)
    9. Shadow of War (2017)
    10. High on Life (2022)
    11. Lego Star Wars: The Skywalker Saga (2022)
    12. Horizon Zero Dawn (2020)
    13. Inscryption (2021)
    14. Kerbal Space Program (2015)
    15. Life is Strange (2015)
    16. Devil May Cry 5 (2019)
    17. Diablo 2 Resurrected (Yeni onca kaliteli ARPG'den sonra geçmişe gitmek zor) (2021)
    18. Zelda: Breath of the Wild (Nintendo oyunlarına asla ısınamam herhalde, bu da olmayacak gibi) (2017)
    19. The Entropy Centre (2022)
    20. Starfield (Gamepass) (2023)
    21. V Rising (2024)
    22. Batman Arkham Collection (2010-2024)
    23. Last Epoch (2024)
    24. Inside (2016)
    25. Forza Motorsport (Gamepass) (2023)
    26. Halo Infinite (Gamepass) (2021)
    27. F1 (2023)
    28. Jusant(Gamepass) (2023)
    29. Elden Ring (Daha önce başlayıp, bunalıp bir türlü ilerleyemediğim bir oyun) (2022)
    30. Robocop Rogue City (2023)
    31. Under the Waves (Epic üzerinden umarım üzmez) (2023)
    32. We Were Here Expeditions: The Friendship (Epic'ten aldım) (2023)
    33. Dear Esther (2017)
    34. NBA 2K25
    35. Far Cry 4-5-6-7-8-9-10 Steam Deck [ANA KONU]  (2018-)
    36. Resident Evil 4 Remake-7-8 (2023-2017-2021)
    37. Quantum Break
    38. Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition (2013)
    39. Little Nightmares 1-2 (2017-2021)

Deneyip PC'de oynamayı tercih ettiğim oyunlar:

1. Control Ultimate Edition: Steam Deck üzerinde oynanabilirlikle ilgili sıkıntı yok. Oyun komple FPS sayılır, bana klavye-fare ile oynamak daha uygun geldi. PC üzerinde oynadım bitirdim sonuç olarak.
    2. Age of Empires 4
    3. Half-Life Opposing Force. Eski sürümde Deck üzerinde sorunlar vardı, PC'de bitirdim. Tam ben bitirdim 25. yıl güncellemesi geldi. Half-Life keyifli oynanıyor ama Opposing Force'u da düzelttiler mi bilmiyorum Steam Deck [ANA KONU] 
    4. Bramble The Mountain King (Gamepass) (Grafik ayarlarını düşürmek gerekiyor, yoksa biraz zorluyor. Deck üzerinde oynanabilir ama hastalanıp evde olmamın da etkisiyle PC’de bitirdim)
    5. Firewatch (Gamepass) (Steam Deck üzerinde bir kısmını oynadım, sorunsuz çalışıyor. Evde olunca PC üzerinde oynayıp bitirdim.
    6. Avatar Frontiers of Pandora pek de performanslı çalışmıyor Deck üzerinde. Zaten Ubisoft+ 1 aylık abonelik almıştım, direk PC üzerinde oynuyorum zorla da olsa bitirdim.
    7. Alan Wake 2. Oyunun olayı görsellik, çalışsa da Steam Deck üzerinde heba etmemek lazım. Sağlam PC üzerinde oynadım bitirdim.
    8. What Remains of Edith Finch'i eşimle birlikte oynadığımız için PC üzerinde TV'de oynadık. Yoksa Deck için çok uygun bir oyun.
    9. Dead Space Remake (Gamepass) Steam Deck performansının çok dalgalı olduğunu okudum. PC üzerinde bitirdim. Zaten bu grafikler, bu sesleri mümkünse Dolby olan bir ses sistemiyle dev ekranda oynayın, heba etmeyin el kadar SD’de.
    10. Topspin 4 oynadım bir süre emülatör ile. Performans çok dalgalı, PC üzerinde çok daha stabil çalışıyor.
    11. Arise A Simple Story, eşimle aynı ekranda oynadık.
    12. Untitled Goose Game, yine eşimle coop oynadık.
    13. Age of Mythology Retold. AoE 2 Deck’te gayet iyi görünürken AoM oynanabilirlik açısından sorun olmasa da aynı keyfi vermiyor.
    14. The Talos Principle 2. Steam Deck için biçilmiş kaftan bu oyunlar ama birlikte oynaması keyifli olunca eşimle TV’ye bağlı PC’de oynadık.
    15. Call of Duty Black Ops 6. Gamepass ile hikaye modunu PC üzerinde oynadım.
    16. Split Fiction, TV'de bölünmüş ekran olarak tasarlanmış oyunu Steam Deck'le heba edecek halim yok Steam Deck [ANA KONU] Yazdım ama gayet keyifli oynanıyor. Steam Deck [ANA KONU] 
    17. Assetto Corsa EVO, Steam Deck üzerinde belki kurar denerim ama bu tip oyunlarda direksiyon, tercihe göre VR başlık çok daha keyifli.
    18. Microsoft Flight Simulator 2024. 2020 Deck üzerinde sorunsuz oynanıyordu ancak 2024 çalışmadı. Muhtemelen daha da denemem, yoke-rudder-throttle ya da en azından stick ile oynamak lazım.
    19. Resident Evil 2 Remake. Bunu henüz bitirmedim ama Steam Deck üzerinde oynayıp bir türlü rahat edemedim. PC'de devam edeceğim.
    20. Clair Obscure: Expedition 33. Steam Deck için son derece uygun bir oyun, ancak Xbox Gamepass avantajından faydalanmak için PC üzerinde oynuyorum. Streaming olayını sevmiyorum, evdeysem, güçlü PC, dev ekran, surround ses sistemi varken her oyunu Steam Deck'te oynamamak lazım.

VR oyunları, bunları novr gibi modlarla oynamak mümkün olsa da Steam Deck üzerinde heba etmem.

1. Half-Life: Alyx. PCVR
    2. Batman Arkham Shadow. Quest 3 exclusive
    3. Subnautica. Steam Deck üzerinde oynamak için son derece uygun, ancak VR bambaşka bir olay.
    4. Spatial OPS. Mixed Reality

Steam Deck’le ilgili haberleri, teknik özellikleri, aksesuarları falan bayağı yazıyoruz ama pek oyun muhabbeti dönmüyor. Bugün ne yesek der gibi ne oynasak diyorsanız alın size neredeyse hepsi denenmiş bir liste. Henüz oynamadıklarımı da en azından bir kurup baktım Steam Deck [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Ağustos 2025; 13:20:59 >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Ben cihazı yeni aldım ama Quantum break bitirdim, ama oyun pek güzel değil little nightmares oynuyorum, steam deck te epey keyifli oynaması. 2 gündür street fighter 4 oynuyorum, steam deck te oynamak çok keyifli ama biraz daha oynarsam sol analog bozulacak muhtemelen forza horizon 5 çok keyifli.

• desparados_532 kullanıcısına yanıt
    Ben sıcaklık değerlerine bakmadım hiç şuana kadar, o yüzden karşılaştırma yapamam ama fan deliklerini kapatan bir durum olmadığı için sıcaklık etkileyeceğini pek sanmıyorum ama yanılıyor da olabilirim.

• Bir kaç gündür cryoutilities kullanıyorum, çok karşılaştırma yapmadım ama internette epey övülmüş, RDR2 dışında performans arttırdığı söylenmiş, RDR2 de de oyun motorunda bir bug varmış sanırım o yüzden performansını düşürüyormuş.

Yakın zamanda bir Türkiye ziyaretim olacak, o sırada emülatör oyunlarını indiricem (bulunduğum ülkede korsan içerik tüketmenin ciddi cezaları var), bana güzel emülatör oyunları önerebilir misiniz? Zelda yı mutlaka edinicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 8 Mart 2023; 17:54:41 >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

bu oyunları hepsi yasal steam mi yoksa quaked mi?

• Mbaydar76 kullanıcısına yanıt

Hepsi yasal ama hepsi Steam değil Steam Deck [ANA KONU] 

Starcraft 2 gibi oyunları Steam üzerinden satış olmadığı için mecburen Battle.net üzerinden oynuyorum. Talos Principle gibi Steam'de bir anda fiyatları arşa çıkan ama Epic'ten eski fiyatından alabildiğim oyunlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epicden oyunları heroic ile mi oynuyorsunuz? ben daha çok şu ara world of ships ve planes oynuyorum

512GB'yi 2 TB bulsam upgrade edeceğim 512 hiç yetmedi tabi 64 GB den daha iyidir :)

Hayır, Epic ya da diğer platform oyunlarını Steam'e ekleyip öyle oynuyorum. Youtube'da falan videolar var nasıl yapıldığıyla ilgili, ilk defa biraz karışık geliyor ama sonra alışınca rahatça ekleniyor hepsi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quirah kullanıcısına yanıt

Bu cihaz Türkiye'ye gelmez. Steam Deck 2 öyle kısa sürede çıkmaz diye konunun ilk sayfalarında yazdık. Valve öyle bir firma değil.

Türkiye'de 2. versiyon resmi olarak gelsin diye bekleyen arkadaşlar torunlarla birlikte oynarlar artık Steam Deck [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Mart 2023; 22:59:10 >
  • Selamlar herkese, avrupa'dan bir tanıdığa steam deck getirteceğim ancak geçenlerde yeni açılan hesaplardan sipariş verilemediğini, hesabın uzun süre önce sipariş vereceğin ülkeden açılmak zorunda olduğunu okumuştum, böyle bir şey gerçekten var mı? yoksa kendi hesabımı versem direkt oradan sipariş verebilir mi?

bir de siparişler ortalama ne kadar sürede eve ulaşıyor, havalanlarında sıkıntı oluyor mu, bu konularda da deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

256lık ssd yi çıkartıp 2tb 2280 Nvme ssd taktım😄 biraz modifiye ettim ve bu şekil de kullanıyorum. Bu şekil de 2280lik ssd ile kullananı hiçbir yerde görmedim😅

Steam Deck [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhusenhox -- 9 Mart 2023; 0:58:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zeltron kullanıcısına yanıt
    Ben hesabı açtığım hafta siparişi verdim sorun olmadı. Bana 4 iş günü içerisinde ulaştı, kargo Hollanda dan gönderildi

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.