Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
308
Favori
131.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir düz tava alalım kardeşim.
  • Beylerher yüzü 5+2 dk pişirsek yeterli oluyormu acaba?

    5 dk iki yüz pişirilip +ikişer dakika daha pişirince orta pişmişten çok pişmişe geçermi acaba?
  • ø kullanıcısına yanıt
    Dilimin kalınlığına bağlı. 1 cm lik bir et dediğiniz kadar pişirilirse çok iyi pişmiş ya da yanmış olacaktır muhtemelen.

    Ben 2 parmak kalınlığında bonfilenin her yüzünü 3,5 dk pişiriyorum. Orta-az pişmiş oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.katil -- 18 Kasım 2016; 13:00:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    Dilimin kalınlığına bağlı. 1 cm lik bir et dediğiniz kadar pişirilirse çok iyi pişmiş ya da yanmış olacaktır muhtemelen.

    Ben 2 parmak kalınlığında bonfilenin her yüzünü 3,5 dk pişiriyorum. Orta-az pişmiş oluyor.

    Çiğ tadı vermiyor mu hocam, 3-4 cm eti 6 dakika pişirip az-orta pişmiş diyen bile gördüm de ondan soruyorum.

    Bende sizin gibi 2 parmak olarak yapmayı düşünüyorum, orta pişmiş için 5 dakika yeterli olur diye düşündüm o zaman.
  • ø kullanıcısına yanıt
    İçinin pembe kalması benim daha çok hoşuma gidiyor.

    Siz 2 parmak kalınlığında 5 er dk. deneyebilirsiniz. Tahminimce orta pişmiş olur.

    Yalnız 5 dakikada yüzey çok fazla pişebilir. İçi de pembe kalmasın diyorsanız 3-3-2-2 şeklinde pişirin ısı daha çok içine işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç olarak bunu aldım

    urun.n11.com
    Lava Döküm Izgara Yuvarlak Tava 30 Cm - Orjinal Ürün - n11.com
    http://urun.n11.com/tava/lava-dokum-izgara-yuvarlak-tava-30-cm-P18920557

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Carrefourdan alsaydın ya aynısını 40 a aldım ordan geçen.
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum yerde yok hocam o yüzden alıp geçtim b

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • promexus P kullanıcısına yanıt
    İkisi de emaye kaplamalı. Dolayısıyla seasoning yapılmamış. Emaye kaplamalı tavalara seasoning tutmaz.

    Lavanın bu modeline 3 kat emaye kaplanmış. Bu sebeple ısı ete transfer edilemiyor. Daha çok yapışma oluyor. Aynısı bende var. Fakat ikisini de tavsiye etmiyorum. Yapışma sorununun en az görüldüğü tavalar düz tavalar. Emaye kaplanmamış (ham) döküm tavaların, başarılı nir seasoning işlemiyle yapışmazlığının arttığı söyleniyor.

    Ben her halükarda ızgara izi bulunmayan düz tabanlı bir tava öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Hocam pm alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antrikot vs yapımı için güzel bir tarifiniz varsa pm alabilir miyim
  • dökümcü baba kanalının bonfile videosu var umarım faydalı olur,
    döküm tava ve pişirme konusunda çok faydalı bilgiler veriyor,

    Dökümcü Baba Mutfakyoutube
    Bonfile Pişirme(Döküm Tavada İsli Şatobiryan)
    https://www.youtube.com/watch?v=aRHJgFtfOmk




  • teşekkürler hocam :)
  • Dokumcu babanın tavalarını piyasaya sürmesine sanırım daha var,
    Tavsiye ettiğiniz marka hangisi var ne almalıyım?
  • Bence evde böyle lezzetli et yapmak ustalık istiyor,bu sene yediğim yerde etin 2 tarafı vardı 1 tarafı çok yumuşak diğer tarafı hafif sert ama tadı müthiş.
    Bence evde yapmak riskli tavuk pişirmesi kolay ancak kırmızı eti pişirmek ustalık istiyor,Mesela evde pişirmeye kalksak soslarını alması var,et'i alması birde pişirmesi var kuru olursa bir işe yaramıyor.
    Bence uygun fiyata yapan yerlerden haftada 1 ve ya ayda 2 kere yemek lazım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Usta değilim ama denemeler yaparak az çok damak tadını evde yakalıyorum. Hatta risk alarak misafir çağırıyorum. Lava tavamda biftek pişirme süresi 5-6 dakika arası. Lodge tavamda ise bu ortalama 4 dakika sürüyor. Birde mantar sosu hazırlayınca...

    Bu arada ete dokunarak anlayabileceğiniz az pişmiş, orta pişmiş, iyi pişmiş olayı kesinlikle güzel sonuç veriyor.

    Denemek gerekiyor ama pahalı bir iş malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35

    Bence evde böyle lezzetli et yapmak ustalık istiyor,bu sene yediğim yerde etin 2 tarafı vardı 1 tarafı çok yumuşak diğer tarafı hafif sert ama tadı müthiş.
    Bence evde yapmak riskli tavuk pişirmesi kolay ancak kırmızı eti pişirmek ustalık istiyor,Mesela evde pişirmeye kalksak soslarını alması var,et'i alması birde pişirmesi var kuru olursa bir işe yaramıyor.
    Bence uygun fiyata yapan yerlerden haftada 1 ve ya ayda 2 kere yemek lazım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Evde de yapılabilir, biraz ustalık istiyor ama bu ustalığı kazanmak çok kısa sürer. Asıl mesele et seçimindeki ustalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17


    quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35

    Bence evde böyle lezzetli et yapmak ustalık istiyor,bu sene yediğim yerde etin 2 tarafı vardı 1 tarafı çok yumuşak diğer tarafı hafif sert ama tadı müthiş.
    Bence evde yapmak riskli tavuk pişirmesi kolay ancak kırmızı eti pişirmek ustalık istiyor,Mesela evde pişirmeye kalksak soslarını alması var,et'i alması birde pişirmesi var kuru olursa bir işe yaramıyor.
    Bence uygun fiyata yapan yerlerden haftada 1 ve ya ayda 2 kere yemek lazım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Evde de yapılabilir, biraz ustalık istiyor ama bu ustalığı kazanmak çok kısa sürer. Asıl mesele et seçimindeki ustalık.

    Bence riske değmez eğer nusret gibi pahalı yerlerde et yemeyecekseniz ama internette Türk aşçıların videolarından bir kereler tavuk yemeyi yapmıştım baya güzel olmuştu ancak Et işine girmek riskli çevrede uygun fiyata 300 gramını 30-35 liraya yapan varsa orda yemek daha mantıklı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17


    quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35

    Bence evde böyle lezzetli et yapmak ustalık istiyor,bu sene yediğim yerde etin 2 tarafı vardı 1 tarafı çok yumuşak diğer tarafı hafif sert ama tadı müthiş.
    Bence evde yapmak riskli tavuk pişirmesi kolay ancak kırmızı eti pişirmek ustalık istiyor,Mesela evde pişirmeye kalksak soslarını alması var,et'i alması birde pişirmesi var kuru olursa bir işe yaramıyor.
    Bence uygun fiyata yapan yerlerden haftada 1 ve ya ayda 2 kere yemek lazım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Evde de yapılabilir, biraz ustalık istiyor ama bu ustalığı kazanmak çok kısa sürer. Asıl mesele et seçimindeki ustalık.

    Bence riske değmez eğer nusret gibi pahalı yerlerde et yemeyecekseniz ama internette Türk aşçıların videolarından bir kereler tavuk yemeyi yapmıştım baya güzel olmuştu ancak Et işine girmek riskli çevrede uygun fiyata 300 gramını 30-35 liraya yapan varsa orda yemek daha mantıklı.

    Ben bu riskten keyif alıyorum şahsen. Hem keyif alıp hem bifteğimi yiyorum. Tabi yemek yapmanın risk olduğunu düşünenler her öğününü restaurantta geçirebilir.

    Ayrıca yazdığın mesajda anlatım bozukluğu üzerine doktora yapmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dökümcü babanın videosunu izleye izleye yaptım, nasıl olmuş
    O alttaki de tereyağı+köri sos. Tadı güzel oldu fakat piştikce et kıvrıldığı için kenarları hep kayış gibi olmuş


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanTospa -- 6 Aralık 2016; 20:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.