Şimdi Ara

Statik ip rezaleti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 Aralık ayı ortalarında Ttnet'den ayrılarak oturduğum siteye (benim çabalarımla gelmiştir) gelen superonline fiber'e abone oldum. Özellikle statik ip talebimi belirttim ve sorun olmayacağını söylediler. Aradan günler geçti ve sonunda statik ip yerine sorgularda dinamik olarak görünen ip atadılar. İtiraz ettim ve yine günler süren süreçten sonra static ip atadılar. Bu kez de ptr kaydı için günlerce uğraştım. Böyle bir kaydın yapılmadığını bile söylediler. Ben ise bu kaydın kendileri tarafından yapılması gerektiğini ve ttnet'in bir kaç dakikada çözdüğünü söyledim. Sonunda onu da yaptılar. Ancak bu kez de atadıkları ip'nin blacklistlerde bloklandığını gördüm. Bunu belirttiğimde ise yapacak birşeyleri olmadığını belirttiler.
    Özet geç diyenler için;
    5 aya yakın süren bu süre sonunda statik dedikleri ama sorgularda dinamik görünen bir ip ve en az 5 ayrı blacklist bloğu var. Onlarca telefon ve mail görüşmeleri sonunda başladığımız yere döndük. Ttnet'de iken sorunsuz çalışan dns ve mail server'im artık mail gönderemiyor. Sadece amatörce yaptığım kişisel sayfam işlevsiz artık. Sayelerinde internetten soğudum. Ttnet'e dönmeyi düşünüyorum ama onlar da müşterisini banknot olarak görüyor. Artık vazgeçme düzeyine geldim. Kullanıcıları sadece facebook, surf vb amaçlar için internet satın aldığını düşünen bu kurnaz zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Niyeti benim gibi olanlara da, Türkiye'de bu işlerin hayal olduğunu öneriririm, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godvon -- 10 Nisan 2012; 11:42:10 >

• Nasıl bir sunucu kurulumunuz var bilmiyorum ama ihtiyacınıza uygun bir ucuz hosting paketi vs. işe yarayabilir. Karalisteli IP meselesi garip bir şey, 176. ile başlayan bazı sitelerimin IP'leri bile engelli, e-postalarda sorun oluyor. IP'yi kara listelerden çıkartmak da zor.
  • Sadece kişisel web sitesi ya da ftp, mail vs sunucu için nas denilen bir cihazla yapıyorum. Parasında değilim, her şeyini kendim yapmak ve mümkün olursa php -mysql ile birşeyler yapmak istiyorum. Superonline'a geçene kadar hiçbir sorun yoktu. Şimdi bin dereden su geliyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    statik ip
    4 ay önce açıldı
    Statik IP Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.