Şimdi Ara

StarTV Ayıp Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzleyen arkadaşlar vardır belki. Bu gece Star TV' de "On Emir" isimli film vardı. Konu Hz.Musa' nın hayatı ve musevilik. Önyargıya kapılıp bu filmin yayınlanmasına karşı olduğumu sanmayın. Hz. Musa Allah' ın görevlendirdiği Peygamber ve Musevilik Allah' ın insanlığa gönderdiği dinlerden birisi. Mutlaka bu dinin doğuşunda da ibret alınması gereken konular vardır -ki filmi izeyen arkadaşlar bunları görmüştür. Film' de Musevi propagandasıda yapılmıyordu. Neyse bahsedeceğim konu Musevi düşmanlığı v.s içermiyor. Allah' ın gönderdiği Peygambere ve dine mutlaka hürmet edilmeli. Bu dinlerin uygulaması ile ilgili hatalar dine inananları ilgilendirir. Kısaca konu bu filmin yayınlanması değil.

Konu flmin bir sahnesinde Hz.Musa' ya vahiy gelirken bunun Allah adına seslendirilmesiydi. Yani Vahiy birisi tarafından seslendirildi hatta bir ara Hz.Musa ile Allah arasında dialog geçti. Bu dinimizde uygun değil. Sanırım tüm dinlere görede uygun değil. (Allah' ı şekilen göstermek, resimlemek v.s)

Hadi filmi çekenler bu küçük! ayrıntıyı atladı.. Ne diye StarTV' de aynı hataya düştü anlamıyorum. Gerekli dialogları konuşma değilde altyazı olarak verseydiniz kimse rahatsız olmazdı. Olmadı StarTV olmadı.... Hele Ramazan Ayında hiiiç olmadı.

• film tamamen iyi niyetle çekilmiş. misyonerlik falan yapılmıyordu.
    bu arada Allah'ın aracısız konuştuğu tek peygamber Hz.Musa sanırım.
    ama dediğin gibi alt yazı olmalıydı.
    birde Hz.Musa'nın Allah'a karşı çıktığı sahneler hoş olmamış. :(
  • ben o sahnede melek aracılığıyla konuştuğunu düşünmüştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arif_icke

ben o sahnede melek aracılığıyla konuştuğunu düşünmüştüm.

Bende öye düşündüm ama sonraki tartışma sahneleri gösterdiki Dialog Hz.Musa ve Allah arasında geçiyor veya bu ima ediliyor. Atıyorum konuşma esnasında "...gitmeni emrediyor" olmadı "git" olarak telafuz edildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eärendil

film tamamen iyi niyetle çekilmiş. misyonerlik falan yapılmıyordu.

evet Hz.Musa'nın Allah'a karşı çıktığı sahneler hoş değildi ayrıca konuşmalarda güzel değildi altyazı olması lazımdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

İzleyen arkadaşlar vardır belki. Bu gece Star TV' de "On Emir" isimli film vardı. Konu Hz.Musa' nın hayatı ve musevilik. Önyargıya kapılıp bu filmin yayınlanmasına karşı olduğumu sanmayın. Hz. Musa Allah' ın görevlendirdiği Peygamber ve Musevilik Allah' ın insanlığa gönderdiği dinlerden birisi. Mutlaka bu dinin doğuşunda da ibret alınması gereken konular vardır -ki filmi izeyen arkadaşlar bunları görmüştür. Film' de Musevi propagandasıda yapılmıyordu. Neyse bahsedeceğim konu Musevi düşmanlığı v.s içermiyor. Allah' ın gönderdiği Peygambere ve dine mutlaka hürmet edilmeli. Bu dinlerin uygulaması ile ilgili hatalar dine inananları ilgilendirir. Kısaca konu bu filmin yayınlanması değil.

Konu flmin bir sahnesinde Hz.Musa' ya vahiy gelirken bunun Allah adına seslendirilmesiydi. Yani Vahiy birisi tarafından seslendirildi hatta bir ara Hz.Musa ile Allah arasında dialog geçti. Bu dinimizde uygun değil. Sanırım tüm dinlere görede uygun değil. (Allah' ı şekilen göstermek, resimlemek v.s)

Hadi filmi çekenler bu küçük! ayrıntıyı atladı.. Ne diye StarTV' de aynı hataya düştü anlamıyorum. Gerekli dialogları konuşma değilde altyazı olarak verseydiniz kimse rahatsız olmazdı. Olmadı StarTV olmadı.... Hele Ramazan Ayında hiiiç olmadı.

Bencede altyazılı olmalıydı katılıyorum sana kardeş.

• ama diğer kanaldaki cadılı madılı dizilerin yanında ilaç gibi geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet hem Hz. Musanın filmde görünmesi hem de malum konuşmalar (ve Allahın tasviri) hoş durmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaaari -- 25 Eylül 2006; 0:32:16 >
  • quote:

EFENDİMİZ(S.A.V) de ALLAH(c.c) ile aracısız konuşmuştur....Mirac da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 25 Eylül 2006; 0:34:09 >
  • KOnusma bizzat gerceklesmistir, dogrudur. Ancak seslendirmeyapilmak zorunda ise de, "Rabbi ona dedi ki:" diye baslayip ücüncü bir kisi konusturulabilirdi.
  • tamamen sana katılıyorum arkadaşım açtığımda o sahne vardı ve sanki ALLAH ile pazarlık ediyorlardı hemen kapattım zaten starda bunu anlayacak kapasite nerdeeeeeeee
  • evet dostum haklsın ama benim dikkatimi çeken ALLAH değilde sürekli tanrı diye seslendirilmesi neden ALLAH diye seslendirmemişler anlamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: y3el

evet dostum haklsın ama benim dikkatimi çeken ALLAH değilde sürekli tanrı diye seslendirilmesi neden ALLAH diye seslendirmemişler anlamadım...

onlar Tanrı diyor bizler Allah diyoruz

yani ben öyle biliyorum.

Bide bence film çok ama çok güzeldi. Benim hoşuma gitti , biz müslümanız ve bütün peygamberlere inanıyoruz çünkü onlarıda Allah gönderdi büyük bi zevkle izledim ve bir kere daha Allah'ın kurallarına uymanın nekdar önemli olduğunu anladım.
  • iyide dostum onlar tanrı diyoda bunu ispanyolcaya falan çevirmemişler türkçeye çevirmişler biz nasıl diyosak onlarda öyle çevirecekler..
    mesela çoğu yabancı filmin ismi olsun bazı sahneleri olsun hep türkelere göre çevrilir..
  • Bu arada sanırım bu film değil de 2 bölümlük kısa bir diziymiş,bazı sahneler çok kopuktu...Çağrı gibi bir filmin yanında mesela bu film çok sönüktü bana göre...
  • 10 emirin ilk versiyonu 1954 (1950 li yıllar ama tarihi şaşırmış olabilirim) yapı olan bir şaheser. arkadaşlar merak ediyorlarsa ilk versiyonunun cdsini bulabilirler. dünkü eski filmin yanında çok sönük kalıyordu.
  • Bir de 20'lerde çekilmiş sessiz versiyonu varmış,50'li yıllardakini efsane olduğunu duymuştum ancak dünkü çok zayıf bir filmdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: p@l@

quote:

EFENDİMİZ(S.A.V) de ALLAH(c.c) ile aracısız konuşmuştur....Mirac da

Evet üstelik Allah (c.c) ile Hz.Muhammed (s.a.v) arasında geçen o konuşma mükemmel bir konuşmadır. Hergün namazda okuduğumuz ama farkına varmadığımız bir konuşmadır o konuşma.. Tahiyyatta okuduğumuzdur o konuşma.. Sizinle paylaşmak isterim bilgilenmek adına..

“Sidre’den sonra öyle bir yere yükseldim ki, kaza ve kaderi yazan kalemlerin çıkardıkları sesleri duydum. Arş’ın altına geldiğimde, Arş’ın üstüne baktım; ne zaman var, ne mekân, ne de cihet. Rabbimin şu lâhutî sesini işittim;

“Yaklaş ey Muhammed! Ben de Kâbe Kavseyn miktarı yaklaştım. Rabbimin ilhamı ile şunları okudum: “Ettahiyyatü lillahi, vessalavatü, vettayyibatü’ (En güzel tahiyye Allah’a mahsustur. Bedenî ve malî ibadetler de O’na lâyık ve mahsustur.) Bunun üzerine Allah (c.c.) şu mukabelede bulundu: “Es-selâmü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetullali ve berekâtüh.’ (Ey nebî, selâm sana olsun. Allah’ın rahmeti ve bereketi de sana olsun.) Ben tekrar; ‘Esselâmü aleynâ ve ala ibadillahissalihin. Eşhedüenlâ ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühu ve ressulüh.’ (Selâm bizim ve Allah’ın salih kullarının üzerine olsun. Ben şehadet ederim ki, Allah birdir. Ondan başka ilâh yoktur. Yine şehadet ederim ki, Muhammed, Allah’ın kulu ve elçisidir.) dedim.”

• Eeee Aydın Doğan'dan bahsediyoruz...
  • Pire için yorgan yakılmaz. Bir sahne yüzünden filmin yayınlanmaması saçma olurdu. kaldı ki Star TV çalışanları bunu yayınladığı yada bizler izlediğimiz için günaha girmeyiz..
    Ayrıca film gerçekten başarılı bir filmdi, fakat Yüzüklerin Efendisi havası vardı biraz. Bana fazla MUCiZEVi geldi. Gökten ateş yağması, sürekli garip şekilde ölümler falan.. Tamam Hz.Musa'nın mucizeleri görülmüştür fakat bunlar bence biraz abartmışlar olayı. Ayrıca film teknik açıdan yerlerde sürünüyordu. Sürekli bir kesiklik hakimdi. Belki dikkat etmişsiniz, sanki alakasız ardarda sahnelerle doluydu. Ama ben hep ''Film izleyiciye zevk veriyorsa iyidir'' diye düşünmüşümdür ve bu filmde iYiYDi!
    Tanrı olayına gelince. Tanrı öztürkçe bir kelimedir ve Islamiyetten önce Türkler taptıkları unsura TANGRi demişlerdir. Islamiyetle birlikte ALLAH (c.c) denmeye başlamıştır. Çevremizde bazı kimseler cahilce TANRI demenin günah olduğundan bahseder durur. Bu kesinlikle bağnazlıktan öteye geçmeyen bir iddiadır. ALLAH (c.c) bilinci yürekteyken dilden dökülenin TANRI, RABB, yada ALLAH (c.c) olması farketmez..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.