Şimdi Ara

Starfield PlayStation 5'e geliyor: İşte beklenen çıkış tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Starfield PlayStation 5'e geliyor: İşte beklenen çıkış tarihi
    Bethesda'nın uzay temalı rol yapma oyunu Starfield, 2023'te Xbox ve PC için çıkış yapmıştı. Aradan geçen süreye rağmen oyunun PlayStation 5 versiyonu resmi olarak duyurulmadı. Şimdi yeni bir sızıntıda, oyunun PS5 için çıkış dönemi paylaşıldı. 

PS5 sürümü 2026'da duyurulacak

Güvenilir sızıntı kaynağı NatetheHate, oyunun PS5 sürümünün bu yıl açıklanmayacağını ve tanıtımın 2026’ya ertelendiğini bildirdi. Daha önce Nintendo Switch 2’nin tanıtım tarihini de doğru şekilde paylaşan kaynak, Starfield'ın PlayStation 5 sürümüne dair planların uzun süredir masada olduğunu ancak Bethesda'nın duyuruyu ikinci genişleme paketiyle aynı döneme denk getirmeyi planladığını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Taşınabilir PlayStation 6 ne kadar güçlü olacak? İlk bilgiler paylaşıldı

Bu genişleme ise oyuna yeni uzay mekaniği değişiklikleri ve ek oynanış sistemleri getirecek. Starfield'ın PS5 versiyonu 2026'da duyurulursa, yeni içeriklerle birlikte daha gelişmiş bir deneyim sunabilir. Bethesda, oyunun çıkışından bu yana çeşitli güncellemeler yayınladı ancak Shattered Space genişlemesi ve ücretsiz yamalar, eleştirilen bazı noktaları tam olarak çözmüş değil. Bu nedenle PS5 lansmanı, oyunun daha oturmuş bir sürümünü deneyimleme fırsatı anlamına geliyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/starfield-playstation-5-port-announcement-is-rumored-for-2026/

• Fallout 4 açıp oynayın en azından Starfield dan daha oynanabilir bir oyun. Aslında Fallout 4 ün alıp random uzay mapi yapıp oyun yapmışlar. Bu kadar sene bunun için çalışmış koca ekip. Koca gezegenlere PNG ile inip o da belli yerlere tabi ondan sonra da koca gezegende sadece yayan yürümek kimin fikriydi valla o adama hala para veriyor musunuz ? Araç filan eklemişler galiba kaç sene sonra oda galiba sınırlı gezegenlerde. 20 seneki motoru ve mekanikleri oynamak istiyorsanız buyurun 3K yı verin.

• oyunun nerdeyse %50si ekrana bakıp muhabbetleri okumak.
    karşına çıkan yaratıkların dinamikleri de Saga atari oyunlarından kalma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

instagram
    Moodlog on Instagram: "😅Kötü adam gülüşü 🎬📌Çöl Kartalı filmi Hayati Hamzaoğlu’nun bu gülüşü ile hafızalara kazındı #hayatihamzaoğlu #sinema #yeşilçam #film #moodlog"
    https://www.instagram.com/reel/DP_jt9XjK7v/?igsh=MW1jbnFscXdlZG93bg==

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 22 Ekim 2025; 14:17:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    #Playstation

• Bir ihtimal SSD optimizasyonu yapıp yükleme ekranı olmazsa alınabilir ama bu oyun motoruyla böyle bir şey olacağına hiç ihtimal vermiyorum

• Herhalde en boş geçen konsol neslidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fendur kullanıcısına yanıt

Bu nefret neden tam olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bethesda'nın yaptığı en iyi oyun Skyrim di, eski oyun evet ama modlandığı zaman çok güzel oluyor. Gerçi modsuz hali oynanmaz diyorlardı, beni o kadar etkilememişti. Sonra modladım tabi. Fallout 4 bence aralarındaki en kötü oyun. Evet, Fallout 4'te olup Starfield'da olmayan şeyler var; keşif, elle yapılan açık dünya vs. gibi ama RPG tarafı kötü haliyle oyun bu sefer Far Cry gibi olmuş, hissettiriyor. Özünde RPG oyunu olduğu için bir olmamışlık hissettiriyor. Fallout 4, Starfield ise açık dünyası, görevleri, NPC'ler, aksiyon sistemi, yükleme ekranları modern oyunu bırak 2007 oyunu gibi hissettiriyor. Prosedür ile oluşturulan mekanları, gezegenlerden bahsetmiyorum bile, bir süre sonra hep aynı şeyler oluyor, düşmanların diziliş yerleri bile aynı oluyor. Haliyle bu sefer keşif sistemi zayıf kalmış ama RPG'de karar vermede bence en iyi Bethesda oyunu bu oyun olmuş. Bu tarafını beğendim.

• Tuomir kullanıcısına yanıt
    Nefret değil hocam ben de çok severim Bathesda oyunlarını çoçukluğumda beri oynadım oyunlardır hepsi. Fakat bu oyunu o kadar bekledim yeni PC aldım oynamak için çıka çıka 25 senelik motor ve mekanikler ile Fallout uzayda modu geldi. 6-7 yıl geliştirdikleri oyun buymuş yani. Benimkisi hayal kırıklığı nefret değil yanlış anlıyorsunuz. O kadar güzel ve modern oyunlar var ki artık millet boşuna zaman kaybetmesin diye yorumumu yapıyorum. İlk kez Bathesda oyunu oynayacaklara belki yeni gibi gelebilir (hiç zannetmiyorum bu arada) ama benim gibi Fallout, Oblivion v.s. 200 üstü saat oynayan veteranlar için hiç bir yenilik içermiyor.

• RocK__StaR kullanıcısına yanıt
    Evet RPG tarafı en azından fena değil gibi ama işte 25 senelik oyun oynuyormuşluk hissi ve mekanikleri artık yoruyor. Yeni ve çok iyi oyun görünce oynayasın gelmiyor.

• Starfield'i ilk Steam'den ön sipariş ile alıp oynamıştım. O zaman ilk çıkışında problemleri vardı ve BG3 ile yakın tarihte çıktığı için açıkçası çok kafa yormak istemediğimden iade edip BG3 oynamıştım. Daha sonra Gamepass ile oynadığımda sorunları düzelmişti ama grafikleri yetersiz gelmişti bana. Burada oyunun kötü olduğunu düşünen PS kullanıcıları için şunu ifade edeyim: PS exc.olan Spiderman1-2, GoW1-2, TLOU1-2 gibi oyunların Steam anlık en yüksek oyuncu depsinin toplamı 271k olurken, pc ile xbox konsola ortak çıkan Starfield ise Steam'de 330k anlık en yüksek oyuncu rakamı görmüş bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 24 Ekim 2025; 10:20:56 >

aldım oyunu öyle duruyor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.