Şimdi Ara

Starex direfansiyel & kapı altı korumalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyigeceler dilerim.

    Starex 140hp de kullanılan 3.6 oranlı diferansiyeli çıkma veya sıfır olarak bulabileceğim adresi ve maliyetini (sadece parça fiyatı) hakkında bilgi veren varsa çok sevinirim. Ayrıca starex minibüslerde bulunan, yan kapı, çamurluklara takılan plastik korumaları nerelerde bulabilirim (çift renkli starexlerdeki plastik parçalar)



  • 140 lık defransiyeli takarak vites oranlarını mı uzatmaya çalışıyorsun. Seninki 100 lük galiba ama böyle bişey olursa güzel olur.

    Birde minibüs tipinde kullanılan çift renk olsun diye tamponlara değişik renkte parçalar takılıyor. Bunuda büyük ihtimal servislerden başka biryerde bulman zor.
  • teşekkür ederim. Yeni yılınız kutlu olsun öncelikle.

    Aracım 100hp ve otm. Aracım 4. viteste 1000 devirde 45km hız yapıyor. Ancak 3. viteste 1000 devirde 35km yapıyor. Özellikle sollamalarda 4. viteste çok iyi hızlanırken, 3. vitesi çok kısa kalıyor ve zaten 3800 den sonra güç üretmediği için araç sollamalarda kasılıp kalıyor.

    Şayet 3.65 diferansiyeli takarsam (orjinali 3.9) araç 3. viteste 39-40km hız yapacak ve sollamalarda daha etkili olarak gerçekleştirecek. (aracımı genelde yüksüz veya maksimum 500kg yükle kullanıyorum) Ayrıca uzun yolda 4. viteste 48km hızı göreceğinden hem yakıt ekonomisi sağlayacak hemde daha sessiz olacak.

    Aslında bu diferansiyel 100hp düz viteslilere takılırsa 5.viteste 45km hız değeri elde edileceğinden uzun yolda 7litre civarında tüketim sağlanabilir (orjinal diferansiyel ile 5. viteste 39km hız yapılıyor. 100km hıza ulaşabilmek için 2500-2600 devir çevirmek gerekiyor ki bu tüketimi artıran bir unsur.)

    Plastik çift renkli parçaları Adana'da bulamadım. Servis ise yeni uygulama gereği aracınızın orjinalinde bu parçalar yok diyerek vermiyor. Bulabileceğim yan sanayi üretimi varsa veya orjinal, arıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.