Şimdi Ara

Starbucks da ne içilir :| (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
21.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: face1tr

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: TheraFlu

bu tarz yazılar yazabiliyosan bi blog aç hocam takipçin olurum

Daha neler neler yazıyor da pek belli etmez.

bir takım yazılar yazdığım doğru. her ne kadar bu yazılar nasıl kız tavlanacağına ya da kız yanındayken onu etkilemek adına bir takım adab-ı muaşeret konuları hakkında yazılmamış olsada, aslında aynen bu starbucks msjımda olduğu gibi okurken zevkli ve zevkli olduğu kadar hayata dair kafanızda bir takım şeyler(!) oluşmasını sağlayan yazılardan oluşmakta.
    ya nası söylesem bilmem ki? şimdi üzerinde uzman mobil gibi bir damga yemiş ve telefon ve bilimum teknolojik taklavattan anlamasını kuvvetle muhtemel beklediğiniz face1tr nin esasında moda eleştirmenliği yaptığını söylesem ?!?!?

yukarda kalın punto ile belirginleştirdiğim isteğini bir anlık dalgınlıkla samimi bulduğum için(sonradn çok pişman edecek bu msj beni) ilgini/zi çekebilecek blog sayfalarımdan birini paylaşmayı uygun görüyorum.

açtığım blog sayfası hakkında yazılmış sozluk entry sini koyarak susuyorum.

http://www.modagirdik.blogspot.com

yeni faliyete geçen, emekleme aşamasındaki ilginç bir sistem,
    vintage giyinen, abuk giyinen, yamuk yaşayan ya da bu çerçevedeki bilimum insan öbeciğine ait fotolar itina ile belirleniyor, ardından foto üzerinden bir çözümleme ki ama ne çözümleme icra ediliyor.
    üstelik blog sahibine ulaşıp arkadaşlarınızla çektirdiğiniz ilginç bir fotoyu da değerlendirmeye almalarını reca edebiliorsunuz. arkadaşınızın fotosu biraz abuk, biraz sabuk olsun, hayattan olsun yeter!

amaç; ben, sen, o, şu... olay aynı fotoğraf karesinin altında ayrı dünyaların insanı birbirinden renkli simaların yorumlarını buluşturarak sevgili blog izleyicilerine bambaşka bir çözümleme dünyası sunabilmek! bu yaklaşımla bloğun kazandığı çoklu perspektifik yapı, blog okuyucuları adına oldukça büyük bir kazanım olarak geri dönecektir. en azından öyle umut ediliyor.

böyle yaparak blog yazarlarının kendileriyle de çeliştiği söylenebilir. eğer aynı konu hakkında bir blog yazarı elma, bir diğeri armut diyorsa eğer, işte o zaman okuyucular blog girişlerinden alacağı bilginin kalitesini sorgulama gereği duyabilir. bu durumu hayıra mı şerre mi yorarsınız bilmiyorum ama düşünmeniz ve ışığı görmeniz adına sizi bir iki saniyeliğine kendinizle başbaşa bırakıyorum.
    1-,2-,

ama şunu da eklemeden geçemem ki, oda şudur; bu blog belli bir meslek gurubu veyahut herhangi bir konuya ilişkin kesin doğruların sunulduği bir mecra asla değildir. aksine; oluşmış genel kanılara tezat bir şekilde, çeşitli kıstas ve doktirinlerden uzak bir tavırda, içte depreşen naif duygu kabarcıklarının, yani anlayacağınız bir başka heyecanla ortaya çıkmış yazıların paylaşıldığı bi mecradır bahsi edilen...

burda yapılanlar doğru söylemek olmadığı kadar atıp tutmak, işkembeden sallamak da değildir. bloğu okudukça bahsetmeye çalıştığım bu heyecanı, haspelkader kurulan cümlere nasıl yansıtılmaya çalışıldığını, ve haspelkader de yansıtılanın iyi bişey olduğunu görmeye başlayacaksınız. ve gene en azından ben, bunu böyle umuyorum.

bu blog,
    hayatın absürdlüklerini, ilginç yanlarını, kenarda köşede kalmış ayrıntıları, insanların belki de hergün yaşadığı ama farkına dahi varmadığı ritüelleri gün ışığına çıkarmaya çalışıyor, ve bunu birazda espirili bir dil kullanarak yapıyor, sizlere aktarmaya çalışıyor.

yazılanların birer "moda eleştirisi" olarak algılanması olasılıklar dahilindeysede en azından blog yazarları böyle bir amaç adına bilgisayar başına geçip klavyeyle cebelleşmeye başlamıyor. evet, klavyeyle cebellşmek!
    anlatmaya çalıştığım da işte bu ya; bir devlet memurundan farklı olarak rutin bir şey yapmak adına değil, "heyecanlanmak, kendimizi kaptırmak, hatta yer yer hayal alemlerine, kimi zaman yaşanmışlıklarımıza, kimi zamansa dostlarımıza -onlarla birlikte gezip gördüğümüz yerlere gitmek icra edilen bu işin temeli, çıkış noktası.

belki fiziken bilgisayar başında oturan blog yazarları bu durumlarını inkar etmeyeckelerdir,
    ama emin olun yahu, harbiden sadece madden sandalye üzerindeler, geri planda okyanuslara, bilinmeyen karanlık sulara yelkenler fora vaziyette ilerliyorlar,
    durmadan ve yorulmadan, inanın ki böyle yapıyorlar, bu çark böyle dönüyor, emin olabilirsiniz :p

tebrikler takipteyim bende yeni başladım bu tarz yazmaya bişeyler öğrenirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Winterspring

Starbucks neymiş hocam oraya vereceğiniz paraylala ;

2,5 lt kola + 10 tane nescafe 3'ü bir arada paketi + en büyüğünden cips + büsküvi alın sonra gidin birde film kiralayın gününüzü değerlendirin bir fincan içeceğe o kadar para verilir mi ya .

işte kızlarda sorun da bu,bunları istemiyorlar.

şimdi buluşuyorsun alışveriş merkezinde,oradan el ele tutuşup giysilere reyonlara bakıyorsun-her ne görürse beğeniyor konuyu değiştirmeye çalışıyorsun.oradan sonra tabi yoruluyor kız her dükkanı kat kat gezmekten,hadi yemek yemeye,Allahtan ki burger king e falan gidebiliyorlar çoğunlukla-en azından İzmir alışveriş merkezlerinde istanbuldaki gibi entel mekanlar yok.sonra sinemaya film izlemeye.
    ondan sonra hadi başka yer yokmuş gibi starbucks a gidiyoruz.orada dünyanın parasını verip kahve içiyorsun,daracık,ufacık masalarda.vıdı vıdı vıdı ettikten sonra ve bol bol para baydıktan sonra D&R e gidiyor.orada da illa bir şey beğeniliyor (müziktir kitapdır falan)
    sonra ağır ağır yürüyerek alışveriş merkezinden çıkılır (bu arada gene dükanlara bakılır)

sonunda ne mi olur:bir kere 3 saat en az gider.

yemek 16 tl tutar,kahveler de o civar tutar,sinema sadece giriş kişi başı 8,şöyle bir 25 tl gidiyor.D&r de de en az 10 tl ne oldu bir günün zararlı en az 70-75 tl.

pek tipli birisi değilim bu güne kadar 4 kız arkadaşım oldu 3 ünü ben çekemedim,hadi kız arkadaş diye vakit geçirdim böyle,4. sündede ben böyle cicilik yapmadım,hamburger yedik çıktık falan bu sefer o son kız beni bıraktı.
    şu an kız arkadaşım yok şikayetim de yok.

para vermeye razıyım ben valea , işin ucunda tecrübe kazanmak var nasıl olsa babanın parası

• Çay. 2 şekerli.

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Winterspring

Starbucks neymiş hocam oraya vereceğiniz paraylala ;

2,5 lt kola + 10 tane nescafe 3'ü bir arada paketi + en büyüğünden cips + büsküvi alın sonra gidin birde film kiralayın gününüzü değerlendirin bir fincan içeceğe o kadar para verilir mi ya .

işte kızlarda sorun da bu,bunları istemiyorlar.

şimdi buluşuyorsun alışveriş merkezinde,oradan el ele tutuşup giysilere reyonlara bakıyorsun-her ne görürse beğeniyor konuyu değiştirmeye çalışıyorsun.oradan sonra tabi yoruluyor kız her dükkanı kat kat gezmekten,hadi yemek yemeye,Allahtan ki burger king e falan gidebiliyorlar çoğunlukla-en azından İzmir alışveriş merkezlerinde istanbuldaki gibi entel mekanlar yok.sonra sinemaya film izlemeye.
    ondan sonra hadi başka yer yokmuş gibi starbucks a gidiyoruz.orada dünyanın parasını verip kahve içiyorsun,daracık,ufacık masalarda.vıdı vıdı vıdı ettikten sonra ve bol bol para baydıktan sonra D&R e gidiyor.orada da illa bir şey beğeniliyor (müziktir kitapdır falan)
    sonra ağır ağır yürüyerek alışveriş merkezinden çıkılır (bu arada gene dükanlara bakılır)

sonunda ne mi olur:bir kere 3 saat en az gider.

yemek 16 tl tutar,kahveler de o civar tutar,sinema sadece giriş kişi başı 8,şöyle bir 25 tl gidiyor.D&r de de en az 10 tl ne oldu bir günün zararlı en az 70-75 tl.

pek tipli birisi değilim bu güne kadar 4 kız arkadaşım oldu 3 ünü ben çekemedim,hadi kız arkadaş diye vakit geçirdim böyle,4. sündede ben böyle cicilik yapmadım,hamburger yedik çıktık falan bu sefer o son kız beni bıraktı.
    şu an kız arkadaşım yok şikayetim de yok.

para vermeye razıyım ben valea , işin ucunda tecrübe kazanmak var nasıl olsa babanın parası

bu tip kızlara vereceğim para ile parasız kimselere bağış yapayım daha iyi.artan para ile de o tür mekanlara giderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brain Wave

quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

Dostum cok anlamam 2-3 kere arkadaslar ayakustu kahve alırken ugradım.Toplamda 3-4 kahvenın tadına baktım ama kesınlıkle sunu ıstemenı tavsıye ederım begenecegı dusunuyorum.Beyaz Cıkolata Moka dersın.Kremalı falan dıye sorar.Kremalı de.

Ya sormazsa! Büyük sorun... Kesin bir şey önermek lazım!

Kesinlikle yahu. Ayrıca SB de kimse sizi kahve süzerken, poşetleri koklarken izleyip "waow" çekmez. Yan masa elinizi pipeti ittiren kız arkadaşınızın eline koydunuz diye "ana yan masadaki entele bak" deyip iç geçirmez. SB de maksat kısa süreli oturup muhabbetini edip güne devam etmektir. Kaldı ki kızı SB deki karizmanızla etkilyecek kadar az bir vaktiniz varsa bunu kahve koklayıp, pipet ittirmek gibi çevresel temalı göndermelerle yapmanızı pek tavsiye etmem. Karşınızdaki kültür yüzeyi ve IQ su biraz yüksek bir bayansa hiç beklemediğiniz bir tepki dahi alabilirsiniz.

Bol buzlu ekstra karamelli Frappaçino ideal bir seçim olacaktır.

@Gamlı Baykuş: Senin kızlar biraz hazır yiyici çıkmış be haci. Ben gerekli durumlar hariç hesabı üstlendiğim bir durum hatırlamıyorum zira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 4 Ağustos 2009; 17:59:56 >

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs

• hoşaf

Orijinalden alıntı: blacksea533

hoşaf

ya size başka bi konu açayım oraya yazın

Orijinalden alıntı: killsomething

quote:

hoşaf

kıskanıyorlar bence

quote:

quote:

hoşaf

kıskanıyorlar bence

nesini kıskanacak biz sabah akşam orda içiyoruz sanki.

• Mırra bulunuyor mu burada?

Psn: Nobody49
  • Ee gittiniz mi ?

quote:

quote:

quote:

hoşaf

kıskanıyorlar bence

nesini kıskanacak biz sabah akşam orda içiyoruz sanki.

kızla gidiyoruz demeseydin böyle cevaplar gelmezdi.

2, si edirne orası...

• Vanilyalı (beyaz çikolatalı) mocha
  • hadi bi kıyak geçiyim. white chocolate mocha üzerine karamel sos de havan olsun soguk bişeyler içicem dersen bunu deme sakın ha sonra içerken sıcak havada sıcak kahveyı içirdi bize diyip söversin beni.soguk bişey istiyosan karamel (veya) çilotalı frappuccino , venti olsun de o en haşat boyu doya doya serinle sonrada bana küfür etme.

Orijinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orijinalden alıntı: Brain Wave

quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

Dostum cok anlamam 2-3 kere arkadaslar ayakustu kahve alırken ugradım.Toplamda 3-4 kahvenın tadına baktım ama kesınlıkle sunu ıstemenı tavsıye ederım begenecegı dusunuyorum.Beyaz Cıkolata Moka dersın.Kremalı falan dıye sorar.Kremalı de.

Ya sormazsa! Büyük sorun... Kesin bir şey önermek lazım!

Kesinlikle yahu. Ayrıca SB de kimse sizi kahve süzerken, poşetleri koklarken izleyip "waow" çekmez. Yan masa elinizi pipeti ittiren kız arkadaşınızın eline koydunuz diye "ana yan masadaki entele bak" deyip iç geçirmez. SB de maksat kısa süreli oturup muhabbetini edip güne devam etmektir. Kaldı ki kızı SB deki karizmanızla etkilyecek kadar az bir vaktiniz varsa bunu kahve koklayıp, pipet ittirmek gibi çevresel temalı göndermelerle yapmanızı pek tavsiye etmem. Karşınızdaki kültür yüzeyi ve IQ su biraz yüksek bir bayansa hiç beklemediğiniz bir tepki dahi alabilirsiniz.

Bol buzlu ekstra karamelli Frappaçino ideal bir seçim olacaktır.

@Gamlı Baykuş: Senin kızlar biraz hazır yiyici çıkmış be haci. Ben gerekli durumlar hariç hesabı üstlendiğim bir durum hatırlamıyorum zira.

ben genel starbuck mantığına aykırı bir şey yazmaya çalıştım. zira sb dediğimiz yer plastik bardaklarda aldığınız kahveyi çocunluklda alelacele içmeye dayanan ayaküstü bir yer.
    ancak ülkemizdeki alışkanlıklardan ötürü, türkiyedeki starbucks lar bir "kafe" havasında dizayn ediliyor. gidip görmüşlüğüm falanda yok ama amerikadaki starbuckslardaki ortamın bizdeki sb ler ile aynı olmadığı konusunda bahse girebilirim.

her ne olursa olsun, o raflardaki reyon bölümüğnde, sağda solda bulamayacağınız kaliteli kahveler bulabiliyorsunuz. ben özellikle işin bu kısmına dikkat çekmeye çalıştım. mekandakilerin size bir garip bakmalarının sebebiyse ordaki tüm aşıklar plastik şeylerde bi şeyler içerken ki bu romantik olmasa gerek, siz emme basma tulumbasına benzeyen, garip bir aleti elinizle masaya getirip koyduğunuzda ister istemez yan maadakiler bunun ne olduğunu merak etmeye başlıyor. ayrıca french opres denen bu aletin presini aşağıya bastırmak da ayrı bir meziyettir. hızlı yaparsanız kahvenin lezzeti değişebilir, hızlı basınçda dolayı dibe çökmüş çekirdekler oluşan girdapla tekrar hareketlenir ve kahveni son anda tadı ve kokusu acılaşabilir.

• Dostum benim şahsi fikrim şu;

Yoğun ve buram buram bir tat almak istiyorsan

Dark Rasberry Mocha Fraphachino çikolata soslu venti boy = 10.5 tl

Kız arkadaşın daha hafif birşey tercih edecektir muhtemelen,

Vanilyalı veya Espresso Fraphachino tercih edebilir.

Mutlaka yanında tatlıda al, Very Berry Muffin, tuzlu olarakta fesleğenli poğaça güzel gidiyor.

SS:
     Starbucks da ne içilir :|

> > < <
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

starbucks içindeki reyona dizilmiş çeşitli türdeki kahvelerin olduğu rafa yanaşın. burada kahveler yumuşak, orta ve sert içim olmak üzere sınıflandırılmıştır. üzerilerindeki etikette neyin nesi olduğuna dair yeter derecede bilgi barındırır. bu kahve paketlerini elinize alıp mıncıkladığınızda paketin önündeki delikten çekirdeğin kokusu yayılır. kokuyu alabilmeniz için burnunuzu paketin deliğine iyice yaklaştırmalı ve bu esnada paketi epeyi bir hırpalamalısınız.
    şimdi başlıyoruz; kız arkadaşınızla paketleri mıncıklayarak bir gurme edasıyla starbucks'dakilerin "oha ne elit kozmopolit çift" demelerini sağlayarak mekanda farkındalık yaratın.

bu ilginç rituelin ardından seçeceğiniz kahve çeşidinin adını görevliye vererek yada paketi göstererek orta boy filtre kahve siparişi verin. muhtemelen 4.5 - 5 lira falan tutacaktır. fiyatı tam olarak hatırımda değil.
    görevli sizi çağırıp french press 'i elinize tutuşturduğundaysa bi an içn mağazadaki bütün gözler size kenetlenir. işinin ehli gözükmeye çalışarak aleti fazla kurcalamayın ve masanıza doğru yönelin. oturdukan sonrada bu umarsızlığınız aynen devam etsin. aleti hiç kurcalamadan muhabbete sohbete girişiverin, özellikle aletin üstüdeki çubukla oynamayın, mümkünse o çubukla göz göze dahi gelmeyin.

3,5 dakka sonra kız arkadaşınıza hadi bakalım, şimdi presin üzerindeki çubuğu yavaşça ittiriverde kahvelerimizi dolduralım diyerek sürece giriş yapmaya hazırlanın. O bir anlık ara gazıyla hızlıca itmeye çabalayacaktır. o esnada eliniz, onun presi iten ellerinin üzerine kapaklanıversin. vaziyetin kontrolünü üstlenerek onun hem elinin ayarı hemde yüreğindeki beyaz atlı prens oluverin; onunla birlikte yavaşça presi bastırın, bunu yaparken onun yükselen nabzını hissetmeniz çok önemli, yani bu esnada o kadar sakin ve sessiz olmalısınız!
    hatta bunu yaparken sessiz olmanın da yanında, bi yandan da çok ciddi bir iş yapıyormuşcasına davranmalısınız ki elit kozmopolit duruşunuz kendini göstersin. buna paralel gene starbucks daki gözler sizin üzerinize kenetlenecektir. hatta yan masadaki kız, erkek arkadaşına yüksek sesle söylenerek "bülent sen bana hiç böyle entel dantel şeyler yapmıyorsun ama" diyerek hayıflanacaktır. Ona buna aldırış etmeyin, siz işinize kanalize olun.

Ardından, presin içindeki kahveyi görevliden kahveleri alırken istemiş olduğunuz iki adet seramik kupaya "yavaşça" sanki bir kimyasal bileşik hazırlıyormuş edasıyla doldurun. ilk önce şeker koymadan bir iki yudum alın. arzu ederseniz bir paket esmer şeker koyabilirsiniz.

afiyet olsun

edit: imla falan

Şaşırtıyorsun beni. Önce sinema bölümü şimdi burası.

2009 da yazdığım yukarıdaki cevap üzerine, bugün aldığım bir maili siz forum üyelerine arz ederim

Starbucks da ne içilir :|

• Bir kahveye 10-7,5 değermi yahu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lenovo Y500 SLI
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.