Şimdi Ara

star tv, ntv, sinyal sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dsmart ta bu kanalları bazen izleyemeyen var mı? arada bir gidiyor 1-2 saat sonra tekrar geliyor. anlamadım ki bu işi. diğer kanallarda sıkıntı yok ama bu kanallarda sorun var. dsmartı aradım sistemde sorun yok diyor. çanak anten yok. apartmanın ortak antenini kullanıyoruz. sadece uydu izleyen diğer dairelerde sorunde sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

dsmart ta bu kanalları bazen izleyemeyen var mı? arada bir gidiyor 1-2 saat sonra tekrar geliyor. anlamadım ki bu işi. diğer kanallarda sıkıntı yok ama bu kanallarda sorun var. dsmartı aradım sistemde sorun yok diyor. çanak anten yok. apartmanın ortak antenini kullanıyoruz. sadece uydu izleyen diğer dairelerde sorunde sorun yok.

Apartman merkezi sisteminizden dairenize inen kablodaki sinyal düzeyi, alt eşik seviyelerinde geziniyor.

Yani sinyal size en alt düzeyden ulaşıyor. Fezadaki uydunun salınımı neticesi, bazı saatlerde bahse konu kanallara ait frekansın sinyal düzeyi, alt eşik seviyesinin de altına inmekte ve yayın kesilmektedir.

Arada odanın içinde uydu prizi filan varsa, devreden çıkarıp, uydu cihazına kabloyu direkt bağlayınız. Yine çatı arasında duran multisviç santraldan uydu cihazına kadar kablo tek parça çekilmelidir. Yani yekpare kablo olacak.

Yapmanız gereken birinci basamak işlem, multisviç santraldan dairenize inen kabloyu, RG 6/U6 kablo ile yenilemektir. TSEK kalite belgeli olanını tercih ediniz. Reçber, Klass v.s. gibi kablolar TSEK kalite belgelidir.

Kablonun yenilenmesi ile bu sorun muhtemelen bitecektir. Ancak sorun aynı şekilde devam ediyorsa, ikinci basamak işlem olarak; merkezi sistemde çalışan çanağın, bir boy büyük olanının takılması, radikal ve kesin çözüm olacaktır. Örneğin; 90 cm anten varsa, 120 cm antenle değiştirilmesi gerekiyor.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Eylül 2013; 22:13:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRT Radyo Yayınında sorun var !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.