Şimdi Ara

Star TV'den Atatürk açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Genç karakterin “Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözleri hakaret ve küfür olmamasına karşın sansürlendi.

Star TV’de önceki akşam yayınlanan “Kaçma Birader” filminde yer alan karakol sahnesindeki Anıtkabir ve Atatürk replikleri makaslandı. Genç karakterin “Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözleri hakaret ve küfür olmamasına karşın sansürlendi. Star TV Instagram hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Atatürk'ün anısının silinmesi değil, tam aksine büyük kurtarıcının hatırasına duyulan derin saygıdır. Bir komedi filminde yüce önderin adının geçtiği böyle bir repliğin yayınlanmasının uygun olmadığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ANLAMSIZ KESİNTİ

4 Mart 2016’da vizyona giren, senaryosunu Emrah ve Murat Kaman’ın yazdığı, başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Nejat Uygur ve Necip Memili’nin paylaştığı Kaçma Birader filmi, önceki akşam Star TV yayınında makaslandı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; Yozgat’tan İstanbul’a gelen bir ailenin İstanbul Taksim maceralarını işleyen filmdeki karakol sahnesi kesildi. Karakol sahnesinde aile, çocuklarının kaybolduğunu bildirmek için karakola gidiyor. Komiser, 24 saat geçmeden yasal olarak işlem yapılamayacağını bildirince Emrah Kaman’ın canlandırdığı karakter, “Hayır ben de bunu anlamıyorum. 2-3 saat değil de 10 gün desek nereden bilecek bu amir? İlla Ankara’daki nüfuzlu dostlarımızı mı arattıralım yani” diyor. Komiser “Sen beni tehdit mi ediyorsun, gel ara” diyince genç “Ankara’yı” arıyor.

Bu esnada yapılan kesme nedeniyle seyirci, “Anıtkabir mi? Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözlerini izleyemedi. Sahnede herhangi bir küfür veya hakarete yer verilmemesine karşın Atatürk ile ilgili sözlerin sansürlenmesi dikkat çekti.
    odatv.com
    Atatürk'ü de sansürlediler
    https://odatv.com/ataturku-de-sansurlediler-10011925.html

• film sanat eseriydi görseniz dram belgesel tarih ne ararsan var tam altın potakallıktı....
    adamlar saygıdan kesmiş bunlar cidden alem...
    lafda lakayit ve tiye alıcı cümle, hakaret olmasada adamlar sizden daha Atatürke saygı göstermiş kafanızı yormayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Ocak 2019; 17:53:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

film sanat eseriydi görseniz dram belgesel tarih ne ararsan var tam altın potakallıktı....
    adamlar saygıdan kesmiş bunlar cidden alem...
    lafda lakayit ve tiye alıcı cümle, hakaret olmasada adamlar sizden daha Atatürke saygı göstermiş kafanızı yormayın..
    Çevir kazı yanmasın taktiği
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaş bana ne filmin kalitesinden? Soran oldu mu?

Saçma sapan triplere giriyorsunuz.

Oradaki gönderme net bir şekilde günümüzdeki Atatürk düşmanları içindir.

Bu adamların Atatürk ile dalga geçtiği falan yok, star kendi kendine triplere girmesin "Atamıza saygısızlık olmasın diye yaptık" gibisinden.

Ekleme: Madem öyleydi o filmi hiç yayınlamazsın. Samimi değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 10 Ocak 2019; 18:11:2 >
  • Savunacagim diye rezil etmeyin kendinizi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stranger.

Savunacagim diye rezil etmeyin kendinizi

bencede Atatürk sevgisini buram buram bağıran böyle başyapıtlarımız artmalı..star tv yi kınıyorum....açık açık dalga olsada, demmeki daha açığı dahada argosu olsaymış dahada hoşunuza gitçekmiş..
    ..müthiş bir şahaeser başyapıt..oscar da kesinlikle hakkı yenilmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Ocak 2019; 19:3:13 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Ya birader birakin bu sahte Ataturk sevgisini,zerre umrunuz da olmadigini cumle alem biliyor.Yillarca hakaret edildi kalkip tepki mi gosterdiniz ne ayyasligi kaldi ne dini inanci.Siz fesli deliye bile itibar eden insanlarsiniz o yuzden zerre samimi gelmiyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bencede Atatürk sevgisini buram buram bağıran böyle başyapıtlarımız artmalı..star tv yi kınıyorum....açık açık dalga olsada, demmeki daha açığı dahada argosu olsaymış dahada hoşunuza gitçekmiş..
    ..müthiş bir şahaeser başyapıt..oscar da kesinlikle hakkı yenilmiş..

Alıntıları Göster
    kerimcem kardeşim,
    ''bencede'' ve ''olsada'' da bağlaclarını bitişik yazmanın ve ''oscar da'' buradaki da ise ek olduğundan ayrı yazmanın bir mantığı var mıdır? Türkçe sende ters işliyor sanırım. Ayrıca yazdıklarının hiçbir mantığı yok, tek bir sahne ile alakalı mevzuyu konunun ana teması Atatürk sevgisi olarak algılamanın mantığı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 10 Ocak 2019; 20:24:50 >

• Star TV'den Atatürk açıklaması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.