Şimdi Ara

Stanley Kubrick nasıl bu kadar zeki ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • adam resmen 50 yıl sonrası görüyor... 2001 Bir uzay destanı izleyin izlettirin ayrıca filmi uzay filmi gözüyle izlemeyin hiç bişe anlamasınız her karesinde dini siyasi insanın evrimleşmesi vs vs gibi akılcı senaryoyla dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 28 Ocak 2015; 17:35:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orta Dünya Soy Ağacı Çalışmam | MyAnimeList | Last.fm | psn: FingolfinPF
    "Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır, bomboş sahillerdeki coşkudadır, insan elinin değmediği bir yerdedir,
    Denizin diplerinde ve gürlemesindedir. İnsanları severim ama doğayı daha çok severim."

Switch FC: SW - 8548 - 9877 - 7372 | 3DS FC: 5301 - 1859 - 0736 | Steam
  • Tamamen kendini geliştirmesiyle alakalı. Fotoğrafçılıktan gelmesinin de sembolik anlatım yeteneğine katkısı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caner_Gnc

Tamamen kendini geliştirmesiyle alakalı. Fotoğrafçılıktan gelmesinin de sembolik anlatım yeteneğine katkısı olabilir.

+1

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;
    Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!
  • Kubrick filmlerini severim ama 2001 A Space Odyssey çok sıkıcı bir filmdi. Evet içinde insanın evrimine dair güzel mesajlar var ama bir film de bu kadar sıkıcı ve uzun olmamalı.

Orijinalden alıntı: Atatürk'ün Askeri

olm çok sıkıcı o film ya bana mı öyle geldi yoksa cidden aşırı sıkıcı zamanında güzel olabilir ama aşırı uzatılmış her şey yarıda bırakmak zorunda kaldım

Bencede sıkıcı bir türlü bitiremedim ama olağanüstü şekilde iyi olduğunu söylemek zorundayım yılına göre müthiş bir yapım halen onun çıtasına o tarzda gelmiş bir film yok.

Kubrick eleştiresel yaklaşımı çok iyi yapıyor çalıştığı insanlarla bir daha film yapmamak gibi bir huyu var,film çekmek için çekmiyor istediği şeyleri çekip bunlara mükemmelliğini katıyor.

Daha ayrıntılı bilgi için belgeselini izlemenizi tavsiye ederim tüm filmleri hakkında bilgi veriyor.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/154467/stanley-kubrick-filmlerde-bir-hayat-2001-142-dk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hannibal nasıl bir dizidir ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Seneryo Arthur C. Clarke'in, yanlis bir ornek olmus maalesef.Tabii Stanley Kubrick zeki degildir diye bunu soylemedim .

Stanley Kubricke sadece danışmanlık yapmış adam fizik prof..

Orijinalden alıntı: Anterman

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Seneryo Arthur C. Clarke'in, yanlis bir ornek olmus maalesef.Tabii Stanley Kubrick zeki degildir diye bunu soylemedim .

Stanley Kubricke sadece danışmanlık yapmış adam fizik prof..

Danismanlik degil, 2001: A Space Oddesey Arthur C. Clarke tarafindan yaziliyor, zaten filmle ayni sene kitap da piyasaya suruluyor.Adam profesor olmasinin yaninda adamin zaten en iyi bilim kurgu yazarlarindan oldugu kabul edilir.Seneryoda asil olay Arthur C. Clarke'indir.

Zaten Kubrick ilk Clarke'in Sentinel adli oykusu uzerine film cekmek icin geliyor, sonra onun uzerine beyin firtinasi yapip gelistirip bunu yapiyorlar.Zaten kurgu Sentinel uzerine. Clarke seneryoyu yaziyor, hatta bu arada beraber falan kaliyorlar, Kubrick Clarke gozetiminde hikayede degistirmeler yapiyor cekebilmek icin.Seneryo olayi Clarke'indir yani. Kubrick cekim konusunda asmis bir is sergiliyor orasi da var.Seneryoda da payi var tabii ki ama Clarke kadar degil.

2010, 2061, 3001 seklinde devamlarida vardir kitabin.2010'un 1984 yilinda cekilmis filmide vardir, pek basarili sayilmaz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 29 Ocak 2015; 23:51:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orta Dünya Soy Ağacı Çalışmam | MyAnimeList | Last.fm | psn: FingolfinPF
    "Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır, bomboş sahillerdeki coşkudadır, insan elinin değmediği bir yerdedir,
    Denizin diplerinde ve gürlemesindedir. İnsanları severim ama doğayı daha çok severim."

Switch FC: SW - 8548 - 9877 - 7372 | 3DS FC: 5301 - 1859 - 0736 | Steam

• 2001 Space Odyssey belki zamanına göre çok iyi bir film olabilir ama günümüzde bir değeri yok. Şahsen benim için yok, bana kattığı hiçbir şey yok ama kaybettirdiği vakit var. Vakit kaybından başka bir şey değil. Bir tek zamanında o santrifüj sahnelerini nasıl yapmışlar diye düşündürttü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ocak 2015; 4:45:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.