Şimdi Ara

Stanford Universitesi'nden kabulum geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
6
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yorucu gunlerin ardindan bugun kabulumu almis bulunuyorum. Gidip gitmemek konusunda tamamen kararsizim. Yuksek Lisans icin de dusunebilirim. Stanford'in yaninda Yale, Cornell, New York ve Iowa gibi universitelerden de kabul aldim.

Bu surec hakkinda sorularinizi yanitlayabilirim.

Bu isin ilk kismiydi. Aslinda sadece Silikon Vadisi'nde egitim beklerken kabul almam sasirtici oldu.

Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_98227350/mpage_2/f_//tm.htm#98281246

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YGA -- 13 Ekim 2014; 23:08:17 >

• YGA kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, Stanford dan kabul almissiniz gitmesem mi diyorsunuz :D gidin gidin kosarak hemde 2015-2016 donemi mi yoksa bu sene mi ? Cunku daha basvurular yeni yapiliyor diye biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kısıca gidiş hikayenizi anlatırsanız bizim içinde bir bilgi olur
  • Tebrik ederim! Aklima bunu getirdi gitmesem mi demeniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

Hayirli olsun, Stanford dan kabul almissiniz gitmesem mi diyorsunuz :D gidin gidin kosarak hemde 2015-2016 donemi mi yoksa bu sene mi ? Cunku daha basvurular yeni yapiliyor diye biliyorum

Gelecek sene icin aldim ben. Basvurular ve sonuclari okuldan okula degisiklik gosteriyor fakat hepsinin birbirine yakin bir diplomasisi var.

Hikayeme gelecek olursak eger, yurtdisinda okuma istegimi lise zamanlarinda aileme bahsetmistim. Desteklediler fakat yogunluktan oturu maalesef ilgilenme firsati bulamadim. Diledigim okullari tutturamadim. Bu sure icinde icimden gelen inanilmaz bir girisimcilik tutkusu vardi. Kitaplar okuyordum, insanlarla konusuyordum, icimdeki istegi bastiramiyordum. Ilk baslarda ucretsiz sekilde dillerimi de gelistirmek icin ozel sirketlerin canli desteklerinde ucretsiz olarak calistim.

Bircok yerde calistim. Calistigim yerlerin eksiklerini daha kolay gorebiliyordum cunku disaridan bir gozdum. Bu problemlerin yaninda cesitli cozumler uretmek istedim. Urettigim cozumler de ise yarayinca motive oldum. Kendi fikirlerim uzerinden ilerledim. Basarisiz oldugum fikirler oldu, tam basariya ulasacakken kisisel hayatimda yasadigim problemler oldu. Pes etmedim. Hayatima bir sekilde yon vermem gerekiyordu, ben de verdim. Hayatima giren insanlari sectim. Kendimi gelistirebilecegim insanlarla arkadaslik kurdum. Derslere calismak icin cok firsat bulamiyordum ama calismam gerektiginin de farkindaydim. Hayatimin bir bolumunu programladim - istemeden de olsa - Kalan buyuk bolumunu diledigim gibi harcadim. Anlik yasadim.

Kisacasi, bilim ve girisimcilik ile cok ilgiliydim ve bu ilgimin karsiligini saniyorum aliyorum. Bazi seyleri hicbir karsilik beklemeden yapmak gerekiyor. Maddi bir karsilik her zaman kazanc degil, bunu unutmamak gerekiyor. Tecrube ve insanlarla iletisim hayatimizin onemli bir yerinde ve biz bunun farkina varmaliyiz.

Ikinci en onemli nokta, basarisizliktan basariya daha kolay gidildigini asla unutmamamiz gerekiyor. Hayatlarinda buyuk basarisizlik yasayan insanlar genellikle daha cok basarili olma avantajina sahip bence.

Benim hikayemin ozeti bu kadar. Daha cok detaya sorularin cevabi olarak inebilirim. Asagida butun metnin ozetini daha kolay bulabilirsiniz.

Benim cok sevdigim ve felsefem olarak belirledigim cok guzel bir soz var. Tavsiye ederim.

“Başarı, başarısızlıktan başarısızlığa hevesi kaybetmeden gidebilmektir”

Hocam baktimda lisans icin degil bu ? Farkli birsey ek olarak sat ve toefl a girdim demissiniz puanlariniz nedir ? Birde bu girisimciligi ne turlu algilayabiliriz ? Mesela bir teknoloj yenilik hakkinda projeniz var bununla basvurup mu kazaniyorsunuz ? Ve birde bunun deadline tarzi zamani var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

Hocam baktimda lisans icin degil bu ? Farkli birsey ek olarak sat ve toefl a girdim demissiniz puanlariniz nedir ? Birde bu girisimciligi ne turlu algilayabiliriz ? Mesela bir teknoloj yenilik hakkinda projeniz var bununla basvurup mu kazaniyorsunuz ? Ve birde bunun deadline tarzi zamani var mi ?

Program lisans icin ama ben bu avantaji kullanarak bunu yuksek lisansta da kullanabilecegimi dusunuyorum- elbette gecerliligi su anlik yok -

SAT sinavindan 2310 puan aldim. Oncelikle Silikon Vadisi uzerinden bir girisim hizlandirma programina Goandteach fikrimizle basvurduk. Silikon Vadisi'nde bu programa katilmaya hak kazandik fakat oncesinde zaten universiteler arasi gecis icin danismanlik aliyor ve basvuru yapiyordum. Bu kabulun deadline'i yok. Sadece yakin bir zamanda Amerika'ya gitmem gerekiyor. Buradan fotograflari ekleyerek kucuk bir gunluk tutmayi dusunuyorum. Detaylara ulasabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sat iniz yuksekmis ve birde universitedeymissiniz yani transfer gibi birsey dusunuyorsunuz bu programdan sonra.Peki buna katilmanin bir suresi var mi mesela ayin bilmem kacinci gununden sonra giremiyorsun gibi.

• Merhaba arkadaşım öncelikle başarılarının devamını dilerim... benim sana bir kaç sorum olacaktı...
    ~ bu sene yazılım mühendisliği okuyacağım... ilk olarak bana hangi dilleri öğrenme mi önerirsin...
    ~ bende senin tarif ettiğin başarı formülüne uymak istiyorum varsa onerilerin varsa cok mutlu olurum... başarılarının devamını dilerim ... teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle tebrik ederim gercekten muthis birsey basarmıssın
    üniversitede yurt dısına gitmek ozellıkle amerıka benımde hayalım maddi olarak ortalama üstü bir aileyiz ama aileme cokta fazla yuk olmak ıstemıyorum bu konuda
    bos bir zamanında bana yardımcı olursan yurt dısında okumam ıcın suandan neler yapmam gerektıgını cok sevınırım daha lise 3üm ingilizcem cok iyi durumda kresten berı ıngılızce gordugum ıcın
    tesekkurler
    hangi üniversite, hangi bölümdesiniz kaçıncı sınıftaydınız ne zaman başvurdunuz ?
  • Hayurli olsun harika biryer

Silicon vadisindeki progranlardan ve detaylardan nasil haberdar olabiliriz

Birde dokuz eylul universitrsinden stanford master sansimiz varmi (deniz isletme okuyacagim master normal isletme mumkunmudur stanfordda)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Arkadaslar merhaba,
    Yorucu gunlerin ardindan bugun kabulumu almis bulunuyorum. Gidip gitmemek konusunda tamamen kararsizim. Yuksek Lisans icin de dusunebilirim. Stanford'in yaninda Yale, Cornell, New York ve Iowa gibi universitelerden de kabul aldim.

Bu surec hakkinda sorularinizi yanitlayabilirim.

Bu isin ilk kismiydi. Aslinda sadece Silikon Vadisi'nde egitim beklerken kabul almam sasirtici oldu.

Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_97940353/f_//tm.htm#97940353

Öncelikle tebrik ederim hangi alanda eğitim alacaksınız acaba ? Ve de en önemli şey..Yukarıda yazdığınız yazıları okudum aynı kafa yapısına sahibiz diyebilirim bende yurt dışında eğitimi araştırıyorum.Merak ettiğim ise burslu mu kabul edildiniz yoksa ücretli mi ?

• Arkadaslar merhaba,
    Konuya asagida belirttigim linkten devam edebilir miyiz? Bazilarinizin sorularinin cevaplari orada yaziyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_98227350/mpage_2/f_//tm.htm#98281246
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Arkadaslar merhaba,
    Konuya asagida belirttigim linkten devam edebilir miyiz? Bazilarinizin sorularinin cevaplari orada yaziyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_98227350/mpage_2/f_//tm.htm#98281246

Hocam konu silinmiş neler yapıyorsun
  • hocam yaşıyormusun sorularım var da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.