Şimdi Ara

Stalker ShOC Türkçe Paket (Yeni) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
3
Favori
53.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam kısaca nasıl yaptığımı anlatayım...

Barda bilgi satan adamdan Electro Tears'ın tarifini aldım. Electro anomalisinin içine Droplet artifakı atılınca 2 saat bekleyince Electro Tears oluyor. Electro anomalisi elektrik çıkaran anomali, Çok yakınına yaklaşıp çantamı açıyorum Droplet anomalisine sağ tıklayıp "At" diyorum tam anomalinin ortasına düşmesine dikkat ediyorum, düşmediyse tekrar alıp tekrar atıyorum. Attıktan sonra geri çekiliyorum, işim varsa onu hallediyorum, yada uyuyorum, anomaliye tekrar yaklaşıp bakıyorum, eğer artifak yanmışsa hiç bir özelliği olmayan bir artifak oluyor bazen parçalanıyor genelde dönüşüyor ama.

İzlediğim yöntem bu. Her artifak farklı anomalilerde dönüşüyor ve dönüşüm için doğru tarifi satın almış ve ya bulmuş olmanız lazım hocam.
  • red forest nokta olarak alınırsa oyunun sonuna çok varmı... yani oyunun yüzde kaçını geçmişim daha...
  • Yarısının geçmişsindir, ama yan görevleride yapıyor musun?
    Yapmıyorsan çok da birşey kalmamıştır....
  • Soc haritası clear sky'in kinden güzelmiş
  • Rostok civarı ve Red Forest'in orasın benim çok hoşuma gidiyor....
  • hocam birşey soracağım. oyunda yan görevleri yapınca tekrardan aynı görevleri veriyorlar. bunu engellemenin bir yolu yok mudur ? onun dışında bu script işini clear sky ve call of priphyat a da yapacakmısın. yaparsan gerçekten çok çok güzel olur.
  • Bazı yan görevler kendini tekrar ediyor doğrudur, bunun asıl amacının da para kazanmayı kolaylaştırması olduğunu düşünüyorum, üzerinde çalıştığım bir kaç şey var onları bir halledersem CS ve CoP ile de ilgilenmeye başlarım sanırım...
  • valla benim şimdiye kadar ilk tüccardan aldığım tüm yan görevler kendini tekrar ediyor. mesela stalker i öldür. bandit kampını dagıt. turistlerin gezdirilecegi yeri temizle (köpekleri öldür) gibi. sonra duty kampındaki bar ın oldugu yer orada adamın sana köpek yuvasını temizle olan görevide ve bardan aldıgın görevlerde hep tekrar tekrar karşına çıkıyor. bunları engellemenin yolu yok mudur ? onun dışında bardaki bir adamdan aldıgın aile silahını bul ve yine barda ki başka bir adamdan aldığın nesneyi bul sanırım bu da bir silah ve x18 tüneline girmemizi saglayan anahtarın 2.sinin bulundugu bandit liderini öldürdügümüz binanın arkasındaki görev yerinde bu silahı bulamıyorum. aile silahınıda gösterilen yerde bulamıyorum. o kısımları hatırlıyorsan yardımcı olabilirmisin rica etsem. son olarak ta diger iki oyun içinde script çalışmalarını kesinlikle bekliyorum. çünkü script ile çok daha güzelleşiyor oyun.

• O silah, argaprom enstütüsünün aldında strelokun gizli yerine gittiğimiz yer var işte orada. İlk binanın arkasındaki logardan giriyorduk ya hani, işte orada. İçeri girince zaten haritada görürsün... Ahh keşke dediğin gibi kolay olsa script yazmak, günde en az 4-5 saatimi ayırsam şu an başlasam en az 2 ay sonra anca bitiririm, ki bu süre içinde oyunu defalarca oynamalı, geçen konuşmaları doğru olarak not almalı ve oyuna scripte aktarmalıyım, açıkcası gözümü korkutmuyor değil ama o kadar vakit bulabilir miyim, bilmiyorum, bakalım yabancı bir forumda bir arkadaşla görüşüyorum, eğer anlaşabilirsek beraber yapmaya çalışacağım. Beraber scripti yazmaya çalışacağız. Ama biraz uzun sürecektir... Konuştuklarımıza göre onun dil bilgisi benden kat kat daha iyi...
  • Arkadaşlar bir yardım edin.Bilgisyara format atmıştım.Oyunu kurdum.Savelerin yedeğini almıştım bu arada.Ama save yeri değişmiş.Haliyle önceki savelerimle devam edemiyorum...

C:\Documents and Settings\All Users\documents\stalker-shoc
    olmuş ve içinde saved games yazan ayrıca bir klasör var.
    Daha önce saveleri ;
    C:\Documents and Settings\All Users\Belgelerim(Paylaşılan balgelerimde olabilir)+ STALKER-SHOC adlı bu dizinden alıyordum.(Yedeğini almak için)
    Ama gördüğünüz gibi document diye bir dosya oluşturmuş.
    Nasıl düzeltirim bu durumu?
  • Oyunun ana dizinindeki fsgame.ltx'i not defteriyle açın...

Aşağıdaki gibi gözükecektir...

quote:

$app_data_root$=true|false|C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\
    $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
    $game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
    $game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
    $game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\
    $game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
    $game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\
    $game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\
    $game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
    $game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
    $game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
    $game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\
    $game_config$ = true| false| $game_data$| config\
    $level$ = false| false| $game_levels$
    $game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
    $logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
    $screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\

İlk satırı yani $app_data_root$=true|false|C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\ satırını istediğiniz gibi düzenleyin. Yani save dosyalarını nereye kaydetmek istiyorsanız orayı belirtin...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 19 Mayıs 2010; 16:10:32 >

• Denedim olmadı sayın ustam.
    Dediğinizi yaptım ve oraya STALKER-SHOC dosyasının içine yedekleri attım ama oyuna girdiğimde saveler görünmüyor.
    Ne yapacağımı şaşırdım...
  • Yeni save dosyalarının nerede olduğunu biliyor musunuz? Ya da oyunu bir kez başlatın yeni bir oyuna başlayın, bir kayıt yapın. O kayıtın nereye kaydedildiğine bakın sonra eski kayıt dosyalarınızı oraya kopyalayın...

Ya da....

Başlat çalıştıra gelin

şu komutu girin:

quote:

shell:Common Documents
    açılan pencerede STALKER-SHOC klasörünü göreceksiniz, açıp içerisindeki save klasörüne yedeklediğiniz saveleri atın...

Kolay gelsin...
  • Usta yine olmadı.
    Çünkü SHOC klasörünün içine savedgames diye bir klasör açıyor.
    Halbuki daha önce benim aldığım klasörün içinde '' Stalker Complete 2009,Logs,downloads,bannedltx,user ltx gibi dosyalar mevcut.Ve içinde daha önce savedgames diye bir klasör yoktu.

Tamda X16 lab dan dökümanları aldım.Değişik bir son için rehberle buluşmaya gidiyordum.
    Galiba ben saveleri almamışım.Çünkü savedgames oluşturduğuna göre.Peki C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler\STALKER-SHOC bu dizinin içinde değilmiydi saveler yav?

X16 lab dan belgeleri aldıktan sonraki saveler olsaydı bir arkadaşta ne iyi olurdu? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailyt -- 19 Mayıs 2010; 18:39:41 >
  • Eğer mevcut bir STALKER-SHOC klasörü var ve içerisinde "savedgames" klasörü varsa save dosyalarınızı oraya atınız, save dosyalarının uzantısı *.sav *.dds dir. onları o klasöre atarsanız sorununuz hallolur...
  • Yok themanyax.İçinden ne yazıkki savedgames veya diğer uzantulı dosyalar çıkmasdı.Sadece yukarda yazdıklarım vardı.Demekki dikkat etmemişim.Halbuki tüm olarak SHOC klasörünü olduğu gibi kopyalıyordum.Ne iş anlamadım...
    Velhasıl save yok.Belki ilerde tekrar başlarım.
    Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...
  • the manyax kardeşim tekrar merhaba..Şimdiki görevim monolitlerin sırrını çöz...Fakat burası o kadaar büyük bir yerki ve haritada gidilecek yerde belli değil..Işık koridorları kafamı çok karıştırdı dön dön başım döndü....Bi tarif edermisin bu bölümde ne yapmak nere gitmek lazım..
  • Hocam Chernobyl NPP nin içerisindemisiniz?
  • Soc çernobilde özgür şekilde gezme şansımız var değil mi?Hatta ilk oynadığımda korkuyordum ordan dışarısı böyle içerisi nasıldır kim bilir diye
  • Oyun sonu moduyla rahat rahat gezebilirsin...

Hocam gereksizlere gelirsenhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39521895 buraya gel muhabbet ediyoruz her gece, mutluluk duyarız aramızda görmekten seni...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.