Şimdi Ara

Staj yeri bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankarada elektrik ve enerji önlisans bölümü okuyorum ve bu sene 2. yılım ama staj yeri bulamıyorum. Aslında istediğim sadece staj yapıp geçmek değil işe devam edebilmek mesleği öğrenmek. Bu yüzden merdiven altı yerlerde staj yapmak istemiyorum

30 farklı şirkete mail atıp kariyer ve linkedln dan başvurmama rağmen staj yeri bulamıyorum ne yapmam gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Staj Yeri Bulamadığında Ne Yapmalısın?

Staj yeri arayışınızda zorluklarla mı karşılaşıyorsun? Staj bulamamak, öğrenciler ve yeni mezunlar için yaygın bir sorun olabilir. Ancak bu durumdan umutsuzluğa kapılmana gerek yok. Staj yeri bulamadığında neler yapabileceğine dair faydalı bilgiler mevcut.

Anahtar Kelimeleri Kapsayan Cümleler:

• Birçok öğrenci ve yeni mezun, staj yeri bulamamanın zorluğuyla karşı karşıya kalır.
    • Staj yeri bulamama sorunu, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar arasında yaygındır.
    • Staj bulamamak, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarını engelleyebilir.

Neden Staj Yeri Bulamıyorsun?

• Özgeçmişin ve ön yazın dikkat çekici olmayabilir.
    • Başvurduğun pozisyonlar için gerekli niteliklere sahip olmayabilirsin.
    • Staj aradığın dönem, iş piyasasında rekabetin yüksek olduğu bir zaman olabilir.

Staj Yeri Bulmak İçin Neler Yapabilirsin?

• Özgeçmişini ve ön yazını profesyonel bir şekilde yeniden gözden geçirerek ilgi çekici hale getir.
    • Becerilerini ve deneyimlerini vurgulayarak özgeçmişini hedeflediğin pozisyonlara özel olarak uyarla.
    • Staj fırsatlarını aktif olarak aramak için üniversite kariyer merkezinle iletişime geç.
    • İş ilanı sitelerini ve sosyal medya platformlarını takip ederek staj fırsatlarını tespit et.
    • Sektördeki kişilerle bağlantı kurarak gizli iş fırsatlarını öğren.
    • Staj yapma isteğini dile getirmek için seçtiğin şirketlere ulaş.

Staj yeri bulamamak moral bozucu olabilir, ancak pes etmemelisin. Özgeçmişini, ön yazını ve iş arama stratejini iyileştirerek başarı şansını artırabilirsin. Azim ve kararlılıkla, sonunda aradığın stajı bulacaksın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şirketlerden üst seviye kişilere düzgün bir şekilde özel mesaj atmayı deneyebilirsin. Pek hoşlandığım bir şey değil ancak işe yaramadığını söylemek yalan olur.

Ya da direkt şirketin kapısından içeri girip birileriyle görüşmeyi deneyebilirsin. Orta ve küçük boyuttaki şirketler için işe yarayabilir.

Okuldaki hocalarına sorabilirsin, bağlantısı bol olan hocalar senin için görüşmeler yapıp önerebilir.

Linkedin'den doğrudan bir gönderi paylaşabilirsiniz, neler yapabildiğinizi ve ne tarz yerlerde çalışmak istediğinizi yazarsanız küçük bir ihtimal ulaşmak isteyen olabilir.

Elektrik elektronik mühendisliği son sınıf okuyorum. İkinci sınıf sonu zorunlu stajımı yapmak için hiçbir yer bulamayıp zamanında tanıdıklardan rica etmiştim. Staj bulma işi hiç güzel değil maalesef hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden Staj Bulamıyorsun?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.