Şimdi Ara

Staj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
32.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayar Mühendisliği'ni yarıladım. İlk stajıma da bir gazetenin merkez binasında Bilgi İşlem'de başlayacağım. Fakat benim ilk stajım olduğu için sadece şirket tanıma olacak kim ne yapar, hangisi müdür vs. yani okulda öğrendiklerimle alakalı değil. Nelere dikkat etmeliyim? Nasıl giyinmeliyim? Masa filan verirler mi yoksa çay mı getiririm?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Staj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Staj, profesyonel gelişimin ve iş dünyasına giriş için değerli bir fırsattır. Stajınızı en iyi şekilde değerlendirmek için aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önerilir:

Stajın İlk Günü

• Stajınızın ilk gününde zamanında ve uygun kıyafetlerle gelin.
    • Kendinizi tanıtın ve stajınız süresince destek için sorumlu kişiyle bağlantı kurun.
    • Çalışma alanınızı inceleyin ve gerekli tüm ekipmanların mevcut olduğundan emin olun.
    • Görevleriniz ve beklentileriniz hakkında bilgi alın.

Görevlerinizi Ciddiye Alın

• Verilen tüm görevlere özen gösterin ve son teslim tarihlerine uyun.
    • Yardıma ihtiyacınız olduğunda sormaktan çekinmeyin, ancak inisiyatif alın ve bağımsız çalışın.
    • Görevlerinizi tamamlamak için zamanınızı verimli bir şekilde yönetin.

Profesyonel Davranın

• Saygılı ve profesyonel bir tavır sergileyin.
    • Meslektaşlarınız ve yöneticilerinizle iyi iletişim kurun.
    • İşyerinin kurallarına ve yönetmeliklerine uyun.
    • Sosyal medya kullanımına dikkat edin.

Geri Bildirim İsteyin

• Görevlerinizi nasıl geliştirebileceğiniz konusunda düzenli olarak geri bildirim alın.
    • Geri bildirimleri yapıcı bir şekilde kabul edin ve iyileştirme alanlarını belirleyin.
    • Yöneticinize ve meslektaşlarınıza performansınız hakkında sorular sorun.

Ağ Oluşturun

• Stajınız sırasında mümkün olduğunca çok kişiyle tanışın.
    • Ağ oluşturma etkinliklerine katılın ve bağlantılar kurun.
    • Stajınızdan sonra bağlantılarınızı sürdürmek için LinkedIn gibi platformları kullanın.

Öğrenme Fırsatlarını Benimseyin

• Stajınızı öğrenme ve büyüme fırsatı olarak görün.
    • Yeni beceriler edinmeye ve sektörünüz hakkında daha fazla bilgi edinmeye istekli olun.
    • Stajınız sırasında karşılaştığınız zorluklardan ders çıkarın.

Stajınızdan en iyi şekilde yararlanmak için bu ipuçlarını takip ederek profesyonel gelişiminizi artırabilir ve gelecekteki kariyeriniz için değerli deneyimler kazanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende Lise sona geçtim Veritabanı programcılığı okuyorum . TürkTelekom da yapıcam stajı.. bakalım hayırlısı xD
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarriorAngel

Bende Lise sona geçtim Veritabanı programcılığı okuyorum . TürkTelekom da yapıcam stajı.. bakalım hayırlısı xD

Bende Lise sona geçtim Web Tasarım ve Programlama okuyorum Koç'ta staj yapıcam..

Aynı sorular benim içinde geçerilidir..
  • Arkadaşlar size tavsiyem stajı basite almayın... Staj yaptığınız yerde kendinizi sevdirmeye ve elinizden geldiği kadar iş konusunda gayretli olmaya bakın.. Stajı yapmak basit ancak önemli olan bundan sonrası. Deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi buralarda yaşıyacaksınız ve ne kadar çok şey öğrenireniz ileride size faydası çok olacak..Ayrıca staj yaptığınız yerler iş bulma konusunda size bir fırsat bu fırsatları iyi değerlendirin. Artık iş bulmak kolay değil..
  • Şuan da 3. kez stajımı yapıyorum.

İlk stajımı Siemens - Kartal ana merkezde yaptım. 2. ve 3. stajlarımı Siemens'e üretim yapan bir firmada yaptım / yapmaktaym.

Tavsiyelerim;
    1-) Kesinlikle işe saatinde gelin, ilk günü normal geçiştirip, 2. gün ortamınıza göre selam verin / günaydın / merhaba diyin.
    2-) Kılık kıyafetinize ve saçlarınıza dikkat edin, işyerine uykulu uykulu gelmeyin.
    3-) Yaşınız 18 üstü değilse spor giyinin (spor ayakkabı / renkli gömlek, t-shirt / kot pantolon falan işte)
    4-) Boş boş konuşup laf kalabalığı yapmayın, sevmezler.
    5-) Sadece sizin sorumlunuzla değil, bütün çalışanlarla iyi geçinmeye çalışın.
    6-) Bir iş verilirse anında yerine getirin, soru sormaktan çekinmeyin (abartılı şekilde soru sormayın.)
    7-) "Sen nereden biliyorsun lan bunları" diyecek olursa, ilk stajımı Siemens'te 4000 kişilik bir ordunun arasınadan seçilen 50 kişilik grup içinde staja başladım.
    Siemens 1 staj yapanı bir daha almadığı için üretici firmasına geçtim. 2 sene önce üretici firmada çok sevilmişim ki, ustabaşı dün stajın bitince de çalış istersen dedi.

Dediklerimi mutlaka gözden geçirin, hepsi sizin yararınıza olacaktır.

• Bende Cine-5 de staj yapıyorum resmi olarak başlamadı ama ortama alışmak vsvs için erkenden başladım.., erken başlamayı tavsiye ederim
  • Okuyacaklarınızı mutlaka dikkate alın.

1)Mesai saatlerine uyun,nasılsa ben stajyerim para mı veriyorlar deyip de geç gidip,erken kaçmaya çalışmayın.
    2)Sürekli ilgili görünün,soru sormaktan çekinmeyin.O adamlar da sizin geçtiğiniz yoldan geçti,çok ters birine denk gelmezseniz size seve seve yardımcı olur;ama soru sormuş olmak için saçma sapan sorular sormayın.Akıllı adamları severler.
    3)Güleryüzlü olun,nezaket kurallarına uyun.Selam verirken tokalaşın.Gördüğünüzde hatrını sorun.
    4)Karşınızdaki size izin vermedikçe "abi" tarzında hitap yapmayın.XXX BEY,YYY Hanım şeklinde konuşun.
    5)İsterseniz çoğu şirket size naylon staj yaptırabilir;ama bu yola sapmayın.Stajında başarılı olan öğrenci,ertesi yıl için de staja davet edebilir sizi.Hatta 3.sınıfın sonundaki stajın ardından 4.sınıf dersleri dah az yoğun olduğu için okul zamanı da şirkete davet edilebilir,hatta okuldan sonra gel burada işe başla denilebilir.Örneklerini gördüm.
    4)Yanlış bilgi vermeyin.İngilizce'yi iyi biliyorum dedikten sonra çeviri yapması için kendisine verilen İngilizce metini çeviremeyip rezil olan adam biliyorum.
    5)Özel şirketler kıyafet konusunda daha esnek.Çalışanlar bile kotla işe gidebiliyor,bu durumda sizin klasik giyinip gitmeniz biraz abes olur.O yüzden rahat edebileceğiniz bir kıyafet giyin.Tabi abartmamak kaydıyla yapın.Tişört+kot iyi bir kombinasyon olur.
    6)Size masa verilmez.Ancak başka bir mühendis tatile çıkar da masası boşalırsa ancak o zaman verebilirler.
    7)Ciddi firmalarda stajyere getir götür işleri yaptırılmaz.Arada biri sıkışırsa sizden rica edebilir,o kadarından bir şey olmaz;ama sürekli bu iş yaptırılıyorsa size burada bir ciddiyetsizlik var demektir.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk bi kaç gün emin ol çok sıkıcıdır, formalite işleri filan insanı bayar ondan sonra ortama alıştıktan sonra güzel olur :) bi de işlere ortak olmaya bak, üni. stajlarında genelde stajyerlere iş yaptırmazlar, ben ilk stajımda 20 gün boyunca öyle sağı solu gözlemledim tabi yararı oldu fakat biraz olayın içine girmekte lazım, şu an yaptığım stajda stajyer gibi değil mühendismişim gibi çalışıyorum, yani adamlar beni ciddiye alıyorlar.tabi çok ciddi işler olmasada yeni mühendisin yapacağı işler. son olarak staj yerini çok iyi seç, benim tavsiyem devlet olmasın, özel fakat belli bi kalitesi olan kurumsal firmalarda yap
  • Kesinlikle para vermiyorlar diye düşünme.. Ben 2 sene önce lise 3'ün sonundaki 1 aylık yaz stajımı yapmak için gittiğim firmadan, lisede hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği bir ücret yani "350 Lira" ücret aldım ! Teknik lise stajında kimseye para vermezler ama dediğim kurallara uyarsan neden olmasın ki
    Ayrıca bu ayın sonunda Üni. için olan 1 aylık stajımı tamamladığımda, alacağım ortalama ücret ise 700-800 civarında olacak ve aynı firmadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwadorFF -- 12 Temmuz 2009; 23:32:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.