Herkese merhabalar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Bu sene zorunlu yaz stajım bulunmakta. Geçen sene yani ikinci sınıfken de zorunlu staj yapmıştım. İkinci sınıf stajyer alan pek yer olmadığı için çok da iyi olmayan bir savunma sanayii şirketinde staj yaptım. Ancak bu sene Şubat ayından beri staj yapabileceğim yer aramaya başladım. Büyük ve küçük ölçekte toplamda yetmiş beş adet firmaya başvurdum. Bir çoğu bana dönüş bile sağlamazken, bazıları sınavlara soktu ve sonrasında olumsuz dönüş sağladı. Bazıları ise olumsuz döndü. Ortalamam 3,09/4 olmasına ve üçüncü sınıfı bu sene bitiriyor olmama rağmen staj yapacak bir firma bulamıyorum. Nedir yani illa torpilli mi olmam gerekiyor? Başarısız bir öğrenci de değilim. Çalışma azmim yüksek fakat bu tür zorluklar azmimi kırmaya başladı artık. Zorunlu yaz stajım 20 gün olup, sigortam okulum tarafından karşılanacak. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Özgeçmişimi de iletişim kurulması halinde paylaşabilirim. |
Staj yapacak yer arıyorum

-
-
Bende birazdan bir kaç yer ile görüşmeye gideceğim staj için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi okul?
Fırat üniversitesi bilgisayar
Sana dönüş yapmıyorlarsa sen onları ara . İşin peşini bırakma biraz azimli ol. İş hayatında da böyle durumlarla karşılasacaksin . Hemen pes edemezsin .
Şimdi bir yer ile konuşmaya gideceğim bakalım ne olacak
Gittim konuştum sekreter gibi bir kız bir kağıt verdi bilgi için telefon ad,okul, bölüm gibi onu doldurdum pazartesi geri dönüş yaparız dedi aramazsak siz arayın dedi kart verdi öyle.
Beni de biraz önce beğendiğim ve başvurduğum bir kurum iş geliştirme stajı için aradı. Ön elemeyi geçmişim vaka analizi mülakatı olacak Pazartesi günü hadi hayırlısı...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam konudan bağımsız bir şey soracağım izninizle ben tıpçıyım bu sene sizin üniversiteye taşradan yatay geçiş yapmak istiyorum (sıralamam yetiyor) üniversiteniz nasıl acaba fakülte bazında değil genel olarak soruyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalendert -- 16 Haziran 2023; 17:57:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
merak etme bitirince işsiz kalmayacaksın dostum bu devirin en gözde mesleği mühendislik açır ara keşke kafam fiziğe bassaydı
Tıptan daha iyi şu aralar mühendislik
10 senelik mühendis 60 70 alıyor en az
Uzman doktorun aldığı para yerine göre 35 40 a bile düşüyor
Asistanlar falan 30 civarı alıyor
ben dünyanın en mal insanıyım dostum Sakarya da mühendislik bıraktım keşke zorlayıp bitirseydim
Ne bölümdü
Sakarya fena değil baya sanayi var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3254B61DC -- 16 Haziran 2023; 18:9:9 >
gizli bilgi dostum şansını zorlama
Genel olarak sorduğunuzu biliyorum ancak, fakülte bazında söylemem gerekiyor ki sizin fakülteniz Bilkent yerleşkesinde. Şehrin içinde. Üniversitemizin bazı kısımlarında badem bıyıklı amcalardan var. Yok diyemem. Ayrıca yeni olduğumuz için oluşumlar, kulüp gibi imkanlar daha az. Yani kampüs yaşamı dersek Bilkent'i bilemem ama benim fakültemde öyle bir olay yok. Yani yeni olduğunu bilip, eksiklerinin olduğunu da bilerek gelirseniz iyi olur. Okulumuzun tıp okuyanları da memnun diye biliyorum. Başka sormak istediğiniz bir şey olursa konuda kirlilik yapmayalım, özelden sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonarJuu -- 20 Haziran 2023; 11:27:43 > -
Bende staj arıyordum zamanında görsel iletişim tasarım öğrencisiyim o vakit.7-8 yere yazdıydim hicbiri cevap bile vermediler.Milletvekili amcamı araya sokarak yerel bir TV kanalında yapabildim stajı anca ve onuda para vermeme karşılığı kabul ettiler ve çok zorluk çıkardılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 19 Haziran 2023; 21:19:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende yaz stajı ve zorunlu dönem stajı yapmış birisi olarak tecrübelerimi aktarayım. Evet eğer tanıdık birisi veya torpil varsa çok kolay bir şekilde şirketlere girilebiliyor ancak benim durumumda sizinki gibiydi belki 150ye yakın şirkete cv mi göndermişimdir.
Ben şuan 3.stajımı yapacağım ve bu zamana kadarki tecrübelerimi aktarayım.
Bence CV çok önemli eğer okulda aldığın bütün dersleri technical skills olarak eklediysen şirketler bunu dikkate bile almıyor çünkü bir insan C, Java, Pyhton, Web teknolojileri, R studio ... uzar gider bunların hepsinde tecrübeli olup bunları kullanamaz. Şirketler tam olarak çalışmak istediğiniz alanı ve o alanda ciddi anlamda bildiğiniz teknolojileri yazmanızı istiyor.
CV yi öyle bir hazırlamak gerekiyor ki çalışmak istediğin alanı gerçekten istediğini gösterebilmek ve şirkete bunu inandırmak gerekiyor.
Zaten şirketler sizi mülakata aldığında da sordukları soru hep şu hangi alanda çalışmak istiyorsun? Neden bu alanda kariyer yapmak istiyorsun? Eğer CV de hem back-end hem front-end vs. şeyler varsa zaten bu senin aga ben ne olursa yaparım kafasında olduğunu ve hedefin olmadığını gösteriyor.
Geçen sene attığım CV bu şekildeydi ve çoğu yer olumsuz bile olsa dönüş yapmadı. Ama bu sene yaptığım CV tamamen front-end alanına göreydi ve aynı şirketler ya olumlu döndü yada olumsuzda olsa dönüş yaptılar. Bu arada Bilkent CTIS okuyorum.
ÖZETLE: Alanını seçmek ve o alanda çalışmak istediğini karşı tarafa inandırmak.
-
Staj bulmak gayet kolay. Odtu Che 3.sinif öğrencisiyim ilk stajimda maksimum 10 başvuru yapmisimdir. Birinden olumlu dönüş aldım yaptım. Bu sene ikinciyi yapacaktım yine maks 10 yere cv yolladım 2 sinden kabul aldım ama dersten kaldım yapamıyorum jdjcksc bu sene kabul aldığım yerler Adm ve Toros tarim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 19 Haziran 2023; 22:13:38 >
Pshahskshs çevremde mühendis olmasa inanıcam 60-70 k alan mühendis oranı yüzde 5-10 dur oda bazı bilgisayar mühendisleridir abartma istersen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 20 Haziran 2023; 11:16:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X