Şimdi Ara

sservice.exe virus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda sservice.exe isimli bir virüs var. güvenli kipte açtım güncelleştirilmiş norton,avast,f-prot gibi antivirüslerle denedim siliyor gösteriyor. makina tekrar açıldığında gene aynı dosyada virüs buluyor. virüs programları mı etkisizdir veya başka ne şekilde kurtulabilirim bu problemden(format hariç)bi program önerirmisiniz?

• sistem yapılandırma programından başlangıç ayarlarında o programın ismini bulursan çalışmasını engelle benim aklıma gelen bu!...
  • msconfig te de dosya gözükmüyor hatta regeditteki current user altındaki runlarda, runservicelerde, runserviceoncelerde bile gözükmüyor. spybot ve adaware güncelleştirilmiş hallerini dahi denedim ama olmuyor.
  • prorat trojanı bulasmıs ...

sistem restore u kapat cunku bunlar trojanıda koruyor bazen sonra sistem baslangııcnda calıstıraln programlardan
    Main.exe,Loader.exe,Msmsg.exe,Winserv.dll,Fservice.exe,Sservice.exe,Winlogon.exe,fservice.exe,sservice.exe,main.exe bunlar varsa bunları kaldır ... registryde
    HKEY_LOCAL_MACHINE
    SOFTWARE
    Microsoft
    Active Setup
    Installed Components
    {5Y99AE78-58TT-11dW-BE53-Y67078979Y}
    anahtarını sil ...

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon bu anahtardaki "explorer.exe " olması lazım eger bu "explorer.exe %System%\Fservice.exe" gibi degismisse bunu da duzelt sonra guvenli modda sistemi tara bulduklarını sil sonra restore u geri ac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiQuitinCQ -- 2 Aralık 2004, 21:36:07 >
  • hocam sen virüsü siliyorsun virüsün kendini yereştirdiği registry i silemiyorsun buda her açılışta kendini yeniliyo bence.
  • Ayni virus bende de vardi bi ara . Baslangica ve win.ini ye yerlesitiriyo kendini ama buralardan kaldirsan da silinir silinmez bi tane daha olusturuyo kendinden ayni isimle ayni yerde . Cok ugrastim silmeye ben sahsen ama silemedim . Zaten bilgisayarda bi kac problem daha vardi . Caktim formati kurtuldum boylece :)
  • Xp mi kullanıyorsun ? Sistem geri yüklemeni kapatmayı unutmuşsun büyük ihtimalle...
  • benim bilgisayarda her acıldıgında siytem.exe dosyası bulunamadı diye hata verio. belki de aynı virus ama virus taramasında bu isimle bi virus bulamadı. belkide virusle birlikte dosyayıda sildi virus programım. ama simdi de her acılısta "system exe" dosyası bulunamadı diye hata veriyo alet. ben ne yapam?
  • sen bise yapma :) Ama cok israr ediyosan cak formati olsun bitsin :)

Calistir a msconfig yaz enterla Baslangic menusunde sservice.exe yi cagiran bi secenek olmali . O secenegi iptal edersen sanirim sorun cozulecektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan -- 3 Aralık 2004, 18:30:06 >
  • dosyanin uzantisini degistirip calismasini engelleyebilirsin....
    büyük bir ihtimal ile o exe yi calistiran baska ana bir exe olabilir.
    start up da acilan programlari kontrol et.
    silinemeyecek kadar kötü bir exe degil
    bana da bulasmisti bi ara
    terorist yuvasi arar gibi arayacan tek tek temizleyecen bu ibne exe leri kardes
    kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.