Şimdi Ara

SSD'ye işletim sistemi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kendi topladığım ve 1TB HDD'ye işletim sistemi kurduğum bir bilgisayarım var. Fakat şimdi kendime bir bütçe ayırdım ve 256gb SSD almayı düşünüyorum. SSD'yi aldığımda HDD'den işletim sistemi silerek SSD'ye kurma gibi bir şansım var mı? Aynı zamanda SSD'de işletim sistemi varken HDD içerinde depolama yaparak HDD'yi de kullanma şansım var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

• var tabiki biostan hani diskle açmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz ssd ile açıyorsunuz diğer disk depo olarak kullanılmış oluyor
  • Boot priority yani oncelik siralamasini degistirseniz bile eski sisteminizin boot dosyalari mevcut oldugu icin sisteminiz baslangicta hangi sistemi acayim diye size soracaktir. Easy Bcd ile eski sisteminizin MBR'sini silerseniz sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Düzenleme: Düşündüm de işletim sistemleri farklı disklerde olduğu için hangi sistem diye sormayacaktır. Öncelikli disk hangisi ise onda bulunan işletim sistemi başlayacaktır, MRB silmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 16 Ocak 2014; 18:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

İlk önce şu an takılı diskinizin güç bağlantısını kesin.
    Sonra yeni aldığınız ssd yi SATA 1 portuna takıp bios a girin.
    AHCI mod aktif ettikten sonra kurulumu yapın.
    Windows kurulumu tamamlandıktan sonra eski hdd nizi SATA 2 olarak bağlayın.
    Sistem ssd üzerinden açılacak. Bilgisayarıma girdiğinizde eski diskinizi göreceksiniz.
    Bu aşamada içinde gerekli bilgi yoksa direk biçimlendirip depo olarak kullanabilirsiniz.
    Gerekli bilgi varsa ssd ye yedekleyip biçimlendirin.
    İşlem tamam.

• Hicbir seyi sokup takmaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Hicbir seyi sokup takmaya gerek yok.

Evet yok. Ben sadece boot piority sıkıntısı yaşamaması için dedim. Garanti yol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.