Şimdi Ara

SSD windows 10 kurulumu hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar 7-8 senelik 60gb lik bir ssd var windows 10 bunda kurulu zaten baska birsey yukleyemiyorum uzerine ekstradan 500gb 7200rpm hdd var. 60gb lik ssd de bos kalan yer 6-7gb birsey windows updatelerine anca yetiyor.

    Simdi olay su yeni bir ssd alicam 250gb lik. Kurulumu nasil yapsam diye dusunuyorum.

    1-) Windows 10 u yeni 250gb lik ssd ye tasiyip + oyunlarida bu ssd ye tasiyip kullansam 60gb lik ssd ye anca tek oyun yukeyebilirim.

    2-) Veya windows eski 60gb lik ssd de kalip oyunlari vs yeni alacagim 250gb lik ssd ye tasiyayim diyorum cok muhim olmayan oyunlarda hdd de durur.

    Buna ayriyetten suan sanal bellek yani windows pagefile 60gb lik ssd uzerinde duruyor. Bunu yeni aldigim ssd ye tasisam herhangi bir sorun olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaslar yardimci olabilecek varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam oyun yüklemek için ssd almazdım. Alacaksanız da windows sıgarsa 60lığa yüklensin. Aldığınıza da rahat rahat oyunları yüklersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • W O M B A T kullanıcısına yanıt
    Kardeş yeni alacağın 250 Gb ssd ile 60 Gb ssd arasında teknoleji farkı olur ve ssd de kurulum sonrası boş alan ne kadar fazla ise performansı etkiler,kısaca yeni nesil 250 Gb bir ssd al ve sistemi temiz bir şekilde yeniden kur,eski ssd ni klonlamaktansa yeniden kurman daha iyidir.
    Eski ssd nide dilersen portable harddisk kutusu alıp tak taşıyıcı harddiskin olur hızlı bir USB olmuş olur.
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim dediğin olayı ben de düşündüm ama windowsu hdd den ssd ye geçirinceki gibi kozmik bir fark olacağını düşünmüyorum, yani olsa olsa pc 5-7sn daha hızlı açılır ki zaten 18-20sn de açılıyor. Ha 10sn de açılmış ha 15sn de açılmış açıkçası çok mühim olay değil benim için. O yüzden de o kadar uğraşa girmek windowsu tekrar kurmak, otomatik C ye kurulan programları vs tekrardan yüklemek ile uğraşmak istemiyorum. Ki yine aynı şekilde programların oyunların C diski içindeki Appdata klasörünün içinde olan ayarları, gerekli dosyalar, save dosyaları vs. hepsi gidecek (steam harici) çoğu oyun hdd de kurulu olmasına rağmen sorun çıkarıcak düşüncesindeyim.

    Şu an aklıma tek takılan sorun senin de bahsettiğin gibi ssd de az yer kalmasından kaynaklı performans sorunu.

    Ki o konu hakkında da boş alan toplam diskin boyutunun %10 u kadar veya altına inerse sorun teşkil etmeye başlar diyorlar ki bu dedikleri HDD için SSD de durum nasıldır bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 18 Haziran 2018; 20:0:18 >




  • W O M B A T kullanıcısına yanıt
    Tabi tercih meselesi ama benim için hızlı açılması önceliklidir,ilk ssd im İntelin 330 serisi 120Gb ssd idi açılış hızı 13saniye idi ,zamanla 120 gb yetmez oldu yer azaldıkça hantalllaştı şuan samsung pro256 Gb var ve çok memmunum,açılış hızı 6-7 saniye performansı hissediyorsun,farkı ssd li cihaza alışıp harddiskli Bilgisayar kullanınca anlıyorsun.
    Tabi senin dediklerine göre uğraşmak istemiyorsan Harddiski Klonlayıcaksın,tavsiyem en az 250 Gb olandan al,klonla baktın sıkıntı yaşıyorsun temiz kurulum yaparsın.Ram in fazla ise ram i cache olarak kullanırsan dahada performanslı olur.
  • Oyun oynamak için SSD alma.
  • Evet sonuç olarak 860 evo 250gb aldım memnunum oynadığım yüklenme ekranında sorun çektiğim 1-2 oyunu onun içine attım. Sanal belleği de 60gb lık diskten 250gb lığa taşıdım. 60gb lık diski iyice temizleyip sanal belleği taşıyınca 20gb boş alan açıldı.

    Samsung Magician ile iki diskinde yazma okuma hızlarına baktım 60gb lık ile hemen hemen yarı yarıya fark var neyse hava hoş tahminen 60gb lık ssd 8 senesini doldurucak yaz bitince ömrünün sonuna doğru yaklaştı gibi hissediyorum herhangi bir sorun olduğunda windowsu 250gb lığa kurarım 1-2 de oyun atarım devam ederim düşüncesindeyim.




    @MehmetF4tih Neden ki hocam 500gb dahili hdd + 500gb harici hdd var ikiside yarım dolu ekstra SSD aldım. Yavaş yavaş HDD lerden kurtulmayı planlıyorum.
  • W O M B A T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarının ömrümü oldukça azaltırsın bilgisayarın açılma hızı uzadıkça ömrü de kısalır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 8 yıllık ssd bişeye yaramaz zaten. Git al 250 lik ssd tak sıfırdan formatla 60 lik ssd yi de ister oyun yükle ister depo kullan. Windows taşıma yapmak performansa etki eder üşenmeyin sıfırdan formatlayın. Hatta ben sizin yerinizde olsam harddisk kutusu alır 60 lik ssd yi içine takar mükemmel hızlı flash bellek elde ederim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.