Şimdi Ara

Ssd vs m2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 512 gb 2400mb/sn okuma 1700mb/sn yazma m.2 ssd mi alsam yoksa 100 tl farkla 1 tb 550mb/sn okuma 500mb/sn yazma ssd mi alsam

• bence SSD al hatta bekleyebiliyorsan bekle pcie 4.0 ssd'ler çoğalınca diğerleri ucuzlar, kasımda kara cuma indirimlerinde alırsın tabi aciliyetin varsa bilemem.

• Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Suan 1 tb ssd yaklasik 520 tlye m.2 ssd ise 420 tlye denk geliyor
  • NVMe SSD'lerin hiz farkini oyun/internet kullanicisi pek ayirt edecek bir sey yapmaz. 10 sn'de acilan Windows 7 sn'de acilir. Bu kadar.
  • Tesekurler kararimi verdim ssd alacam
  • Mehmet ut M kullanıcısına yanıt
    1tb'ı nereden alıyorsun 520ye söylede bizde alalım.
    Aliexpresten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M2 ssd uyumu.Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gördüğüm birkaç teste göre oyuncular için M2 ve SSD arasındaki fark oyunda yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    samsung 970 pro 500 gb alacaktım. vazgeçtim şu an. şimdilik içerisinde 128 lik m2 mevcut laptopta. üzerinde sata 3 ssd ile hdd daha iyi olacak gibi
  • Başlık ve terminoloji yanlış. M.2 bir arabirimdir fakat M.2 SATA ve M.2 NVMe olarak ikiye ayrılır yani her M.2 NVMe değildir.
  • Yuksek okuma yazma ve iops degerleri olan kaliteli ssd yillarca is gorecektir. Gunluk kullanimda oyunlarda filan son kullanici icin m2 nvme gereksiz olur.
    Sürekli yuksek boyutlu veri işleyen fhd 4k video ve fotograf editliyorsaniz authoring reauthoring ekle cikart kopyala taşi yapan kullanicilar farki hissedecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    kaliteli samsun 850 eva vs.. gib sddler den m.2 nvme'ye gereklilik tartışılır tabi. Hatta direk hdd'den imkan varsa okuma/yazma hızları cidden gerçek kullanımda da vaadedilen hızlara yaklaşan kaliteli nvme'ler tercih edilebilir aslında ama samsung da elini çabuk tutup evolar da ciddi indirimlere girdiği için bu da tartışılır oldu.
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    4K video editing, 3D rendering, imaj düzenleme gibi bir çok pro işlem yapıyorum ve NVMe'nin hissedilir bir farkını görmüyorum. NVMe'nin kendisini tek gösterdiği konu büyük boyutlu dosya kopyalama onun dışında 3500MB hızın bir faydasını görmedim. Üreticiler yüksek hızlarla göz boyamaya çalışıyorlar fakat NVMe'lerin fiyat farkına değmediğini zamanla herkes anlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluraydisk

Yuksek okuma yazma ve iops degerleri olan kaliteli ssd yillarca is gorecektir. Gunluk kullanimda oyunlarda filan son kullanici icin m2 nvme gereksiz olur.
    Sürekli yuksek boyutlu veri işleyen fhd 4k video ve fotograf editliyorsaniz authoring reauthoring ekle cikart kopyala taşi yapan kullanicilar farki hissedecektir.
    hocam dram özelliği olan m.2 ssd var mıdır ? ssd'lerde, dram'sız olanlarda internet download manager gibi parçalı indirme yapıp sonradan birleştirmede pc kasabiliyormuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz evvel hepsiburada'dan bu ürünü sipariş verdim, NVMe M.2 olduğundan hem sata3'e göre daha hızlı hemde kapasite olarak aynı fiyat seviyesinde, ama kısa süre için sadece fiyatı artacaktır, markası Intel olmasa almazdım onun için tereddüt etmedim.

• Maalesef kazın ayağı öyle değil . Bi kaç sıkıntısı var deniyor ama sizin o kadar extrem kullanacağınızı sanmıyorum. Bende de intel diye bi kalite hissiyatı oluştu ama internette biraz araştırınca pek tavsiye edilmiyor. Fiyatının düşük olması buradan kaynaklı.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Doğrudur zaten Samsung gibi markaların ürünleriyle kıyaslanamaz, ben sadece Windows ve oyun kuracağım buna, profesyonel amaçlı kullanmayacağım, defrag işlemi yapılmazsa ve çok sık şekilde yükle sil yapılmazsa kısa sürede bozulacağını sanmıyorum.
  • Bozulma gibi bi durum zaten olamaz. Ben hesaplamıştım ayda 1 - 2 tb gibi anormal üstü yazmanız olsa dahi kafadan 10 yıl kullanımınız oluyor ki bu kadar yazma işlemi yapmayacaksınız. Çoğu teste aldığı değerlerde hiç fena değildi aslında. Eğer üzerinde sistem yüklüyse siz yine de yarıdan fazlasını doldurmamaya çalışın. Ya da bi deneyin performans da kayıp yoksa duruma göre doldurursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.