Şimdi Ara

SSD ve Ram Takmak İşe Yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben 2012 yılında almış olduğum dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Fakat uzun süredir ssd ile ram takmak var kafamda. 4 gb ram ve 500 gb hdd mevcut şu an. 8 gb ram daha ekleyip, 120 gb dvd-rw yerine ssd takmak, bilgisayarıma ne gibi katkılarda bulunur? Açıkçası gerekli mi gereksiz mi bilemedim. Arada sırada oyun oynuyorum. (CS :GO en düşük ayarlarda). Onun dışında en çok sıkıntı çektiğim durum web browser ve oyun açıkken geçiş yapmak ölüm gibi oluyor. Kırık saat bekletiyor. Oyundan çıktıktan sonra bile web browserda işlerimi görmek için bilgisayarın kendini toparlaması uzun sürüyor. Sıkıntılarım bunlar. Tabi işlemcim ve ekran kartım artık eski. Bunların da etkisi var elbet. Ama ssd ve ram desteği dediğim gibi boşa para harcamak gibi mi olur yoksa yararını görür müyüm? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• SSD ile kesinlikle veriyi işleme hızınızı gözle görünlür şekilde artıtırsınız. SSD ile sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Oyun,program açılışlarını iyi etkiler ama Ramler konusunda Bilgisayarınızın kaldıracağı Bellek miktarını net öğrenmenizi tavsiye ediyorum zira paranız çöpe gitmesin.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz gibi ram desteğine baktım maalesef max 8gb ram destekliyormuş bilgisayar. O halde 4gb ekleyebiliyorum en fazla. Ama çoğu kişi ram yerine verilecek parayı ssd için kullanmak ve daha yüksek kapasiteli ssd almak daha mantıklı demiş yabancı sitelerde. 4gb ram eklesem çok fark yaratır mı bilemedim.
    işlemcinin ne olduğunu yazmamışsınız ancak ne olursa olsun 4gb ram upgrade ve ssd gözle görülür fark yaratır. kullandığınız işletim sistemini donanımızı kasmayacak şekilde seçin, bilgisayarınız ısınma yapıyorsa fan, toz, termal macun durumunu kontrol edin. yüksekten atmak gibi olmasın ama ciddi donanım arızaları yaşamazsanız bi 4 sene daha kullanırsınız o laptopu. bunu söylerken yeni oyunları oynarsınız demiyorum tabiki ama günlük kullanımı karşılar. unutmayın bilgisayarınız en yavaş donanım parçası kadar hızlıdır zaten. i7 işlemciniz 64 raminiz olsa hdd 5400 rpm ise o bilgisayarda o kadar hızlıdır.
    Edit : Bu arada şu an C kısmına 117 gb yer ayırmışım ve 45 gb daha boş alan var hala. O halde 120 gb ssdyi c olarak kullanıp 500 gb hdd yi de d olarak kullansam yine yeterli olacaktır bana diye düşünüyorum. Sonuçta cs : go haricinde yüklesem bile en fazla 1 oyunda daha yükler geçerim. Böylece 4gb ram+ 120 gb ssd daha mantıklı geldi şimdilik. Bu arada masaüstünde chrome 5-6 sekme açık sadece ve ram kullanımı %60 gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 4 Haziran 2016; 17:30:58 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.