Şimdi Ara

SSD ve HDD yi yer değiştirmek / Yüksek performans modu geri getirmek gibi soruların cevapları ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

birisinde hdd takılı

birisinde ssd takılı

amacımız yer değiştirmek , birinden ssd'yi alıp çıkarsam ve hdd'li dizüstüne taksam ( hdd'yi çıkarıp takıyoruz haliyle) , windows ve dosyalarımda her hangi bi bozulma ve eksilme olmaz değil mi?

yani windows ve dosyalarda sıkıntı olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 14 Haziran 2020; 12:3:5 >

• Bu hangi windows versiyonu kullandığınıza bağlı.Windows 10 da problem çıkartabilir.Çünkü her parçanın kendisine ait benzersiz ID si vardır ve windows 10 bunlarıda kaydeder.Aynı ID olmayınca lisans hatası verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Bu hangi windows versiyonu kullandığınıza bağlı.Windows 10 da problem çıkartabilir.Çünkü her parçanın kendisine ait benzersiz ID si vardır ve windows 10 bunlarıda kaydeder.Aynı ID olmayınca lisans hatası verebilir.
    ikiside aynı sürüm ve donanım , fark eder mi?

sadece hdd ile ssd yer değiştirecek
  • Yukarıda riski belirttim.Windowsun lisans yada açılmama ve bunda dolayı çökme hatası olabilir diye.Eğer yeniden kurmayı ve riskleri göze alabiliyorsanız deneyin.
  • quote:

Yukarıda riski belirttim.Windowsun lisans yada açılmama ve bunda dolayı çökme hatası olabilir diye.Eğer yeniden kurmayı ve riskleri göze alabiliyorsanız deneyin.
    bugün hallettim cevaplarınız için teşekkür ederim ....

karşılaştığım durum şu oldu;

siyah ekran çıktı , sonrasında tabi boot olmadığını anladım ...

bios'a girip ayarlayınca sistem açıldı

** yeri gelmişken bir başka sorum daha var ....

" güç seçenekleri " kısmında önceden " en performanslı " mod gibi bi şey vardı , şimdilerde o yok

dengeli , samsung en iyi duruma getirilmiş modu var

kendim "özel bir plan" ayarladım ama her şeyin tam güçte çalışmasını istiyorum ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 13 Haziran 2020; 21:18:8 >

• Cmd'yi çalıştırıp,açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp(tırnaklar hariç), enter’lıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muski -- 13 Haziran 2020; 23:27:8 >
  • quote:

Cmd'yi çalıştırıp,açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp(tırnaklar hariç), enter’lıyoruz.
    çok teşekkür ediyorum .....

bende başlığı değiştireyim , görenler sonuçlarına bakarak işlem yapabilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 14 Haziran 2020; 12:4:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başlığı değiştiriyorum , aynı soruyu merak edenler cevapları bulabilsin inş.
  • Eyvallah.Kolay Gelsin.
  • quote:

Cmd'yi çalıştırıp,açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp(tırnaklar hariç), enter’lıyoruz.
    selamlar hürmetler ....

bugün şunu fark ettim

performans modundan çıkıp , başka moda geçince örneğin " samsung en iyi duruma getirilmiş modu "

sonrasında performans modu ortadan kayboluyor konsola kodu yazınca geri geliyor , tekrar yazmak zorunda kalıyorum
  • O zaman şunu deneyiniz.

"powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61" güç ayarlarını açınca ek planları gizleye tıklayınız.Oradan yapınız.
  • quote:

O zaman şunu deneyiniz.

"powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61" güç ayarlarını açınca ek planları gizleye tıklayınız.Oradan yapınız.
    teşekkür ederim , şimdi yazdım kodu ..... ek planlarıda gizledim
  • quote:

O zaman şunu deneyiniz.

hocam selamlar , saygılar tekrardan ben

bu kodu yazınca önceden yüksek performans modu çıkar idi , şimdi nihai performans çıkıyor

mantıken aynı kapıya çıkıyor ama ben yüksek performans yazınca daha mutlu oluyorum

* kodu yazınca nihai performans modun'dan 1 seçenek daha artıyor

* bu aynı modları silelim , yüksek performans modunu tekrar getirelim istiyorum , ki zaten geri gelince daha da ellemicem

SSD ve HDD  yi  yer değiştirmek /  Yüksek performans modu geri getirmek  gibi soruların cevapları ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 28 Haziran 2020; 12:16:55 >

• ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.