Şimdi Ara

SSD ve HDD farkı nedir ? Oyun içine nasıl atılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar yeni bir sistem topladım . Sistemim şu ankı her oyunu açmaya elverişli bir sistem . Benim sorum ise bu HDD ve SSD arasındaki fark nedir ? . Sık sık oynadıgım oyunları hangı dosyanın içine atmalıyım ?

1 TB HDD
    240 GB SSD var . GTA 5 , EURO TRUCK 2 , RUST , CS GO , LEAGUE OF LEGENDS GİBİ AKTİF OYUNLARI YUKLEYECEGIM TABİ DİĞER PROGRAMLARDA VAR SKYPE GİBİ . SİZCE BUNLARIN HEPSİNİ YÜKELERSEM SİSTEME BİR ZARARI OLURMU ? . HER HANGİ BİR KASMA SIKINTI YAŞARMIYIM ?

DEĞERLİ CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)

• Ssd hddlere göre verilere ulaşma hızı verileri okuma ve yazma hızı çok çok çoook daha fazla. Kullanış olarak hdd den bir farkı yok. Tevsiyem gta 5 ve rustı ssdye kur. Diğer oyunların yükleme ekranları fln çok deil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Onur 42

Selam arkadaşlar yeni bir sistem topladım . Sistemim şu ankı her oyunu açmaya elverişli bir sistem . Benim sorum ise bu HDD ve SSD arasındaki fark nedir ? . Sık sık oynadıgım oyunları hangı dosyanın içine atmalıyım ?

1 TB HDD
    240 GB SSD var . GTA 5 , EURO TRUCK 2 , RUST , CS GO , LEAGUE OF LEGENDS GİBİ AKTİF OYUNLARI YUKLEYECEGIM TABİ DİĞER PROGRAMLARDA VAR SKYPE GİBİ . SİZCE BUNLARIN HEPSİNİ YÜKELERSEM SİSTEME BİR ZARARI OLURMU ? . HER HANGİ BİR KASMA SIKINTI YAŞARMIYIM ?

DEĞERLİ CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)

jkkmobileyoutube
    Samsung SSD vs HDD
    https://www.youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVg
    izle istersen.

• Herkese iyi akşamlar. 2013 yılında (Galatasaray-Schalke 04 maçlarının olduğu dönemde) lisans bitirme tezimi yazarken bilgisayarımın arızalanması sonucu servise gittiğimde harddisk değişmesi gerektiğini söylediler ve SSD almamı tavsiye ettiler. HDD diskin elektrik dalgalanmaları ve kesintileri de dahil birçok etmenden etkilenebileceğini bunun için SSD almamın daha faydalı olacağını söylediler. Tabi öğrenci olduğumdan alamadım. Sırf onun için okuduğum Zonguldak'tan yaşadığım İzmit'e gelmiştim.

Gerçekten de böyle bir durum var mı? Yani HDD elektrik dalgalanmalarından ve kesintilerinden etkilenirken SSD için böyle bir durum yok mudur?
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi dalgalanmalar harddisk bozacaksa o meşhur şarap markasını yaşarız valla

İşin şakası bir yana 2010'da aldım emektarı. İlk aldığımda harddisk yaktı garantiden değişti. Sonra da 2013 yılında bozuldu ve değişti. HD Tune 4.75 Pro ile taratınca sarı renkli (warning) çıkıyor. Yani 3. harddiski de yedi. Kardeşim de benimle aynı yıl almıştı emektarı. Onun da geçen sene değişti harddisk onunkinde ise kırmızı renkli uyarı çıkıyor. Sanırım bizimkilerde elektrik dışı birçok etmen var.

Acaba HDD yerine SSD alsaydık yine de bu sorunları yaşar mıydık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ışıklılımühendis20 -- 15 Aralık 2019; 21:32:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.