Şimdi Ara

SSD Sıfırlama ( Fabrika Çıkışı Yapma ) Yöntemi Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
11.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim elimde corsair force 3 240gb ssd var, ben ssd yi sıfırlamak ( fabrika çıkışı haline getirmek istiyorum) daha önce eski düzen hdd yi sıfırlamak için maxblast 4 programını kullanmıştım ama ssd de denemedim o programı, forumda SE (secure erase) konusunuda okudum ama o konununda eski olduğunu gördüm.
    Şimdi bilgisi olan arkadaşlara sorularım

1) Benim için en kolay yöntem olan maxblast 4 programı ssdler için geçerli midir? kullanan var mıdır ?
    2) SE haricinde başka bir sıfırlama yöntemi var mıdır
    3) Elbette ki SE yi yapmayıda denedim ancak başaramadım, başarısız olmamın bana kalırsa nedenlerinide yazayım,
    A)SE konusunda sata modunu biostan ide ye alın diye yazılmış ancak benim pc de sadece AHCI ve Compability vardı bende dolaysıyla Compability e aldım 1. sebeb bu olabilir
    B) 2. Sebeb ise SE programını indirdim içinden hdderase.exe/hdderase.iso/documents and settings/hdderaseme.txt dosyaları çıktı bende dolaysıyla sadece .iso olanı yazdırdım cd ye acaba .exe yi falanda yadırmak mı gerekiyordu başkada bir sebeb görünmüyor ancak SE yi boot edip çalıştıramadım

Şimdilik cevaplarınızı bekliyorum yardımlar için teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD Sıfırlama (Fabrika Ayarlarına Döndürme) Yöntemi

SSD'lerinizin hatalarını düzeltmek, performanslarını artırmak veya başka bir bilgisayarda kullanmak için fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekebilir. SSD'leri sıfırlamak için iki temel yöntem vardır:

BIOS'tan SSD Sıfırlama:

• Bilgisayarını kapat ve güç kablosunu çıkar.
    • Bilgisayar kasasını aç ve SSD'nin anakart üzerindeki bağlantısını kontrol et.
    • Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS ayarlarına gir (genellikle F2 veya Del tuşlarına basarak).
    • "Güvenli Önyükleme" seçeneğini devre dışı bırak.
    • "SSD Yönetimi" veya benzeri bir seçeneği bul.
    • "SSD Sıfırlama" veya "Güvenli Silme" seçeneğini seç.
    • İşlemi onayla ve SSD'nin sıfırlanmasını bekle.

SSD Sıfırlama Programı Kullanma:

• SSD üreticisinin web sitesinden veya üçüncü taraf bir tedarikçiden bir SSD sıfırlama programı indir.
    • Programı çalıştır ve SSD'nizi seç.
    • "Güvenli Silme" veya "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneğine tıkla.
    • İşlemi onayla ve SSD'nin sıfırlanmasını bekle.

Notlar:

• SSD sıfırlama işlemi tüm verileri sileceği için sıfırlamadan önce önemli dosyalarını yedeklediğinden emin ol.
    • İşlem birkaç dakika sürebilir.
    • Bazı SSD modelleri donanım anahtarlarıyla korunur ve sıfırlamaya izin vermez.
    • SSD'nizi fabrika ayarlarına döndürmek garantiyi geçersiz kılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biostan ilk bootable device nin usb olduguna emin misiniz?Ya da uefi biossa oradan direk seçince olması lazım.Bootable usb yi magic iso programıyla yapın birde make bootable usb seçeneginden

Olmazsa killdisk i deneyin.
  • maxblast çok iyi bir programdır. 4.versiyonu çok eski ssd ler için olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb nin bootable lığında sorun olabilir diye bende dosyayı bir de dvd ye yazdırarak denedim ama sonuç yine aynı program açılmıyor isterseniz gelen ekranın resimlerinide koyayım buraya belki sizler anlarsınız sıkıntının ne olduğunu

İlk 2 resim biosa ilk girdiğim anda karşıma gelen ekran, sonuncu resim ise ilk ekranda ki 4 seçenekten hangisini seçersem seçeyim en sonunda aldığım cevap :)

7Mhz hocam var mıdır senin bir fikrin çözümün ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3l4nkoliq -- 14 Nisan 2013; 18:28:23 >

• konu güncel arkadaşlar yardım bekliyorum
  • Yok mudur bu ssd leri fabrika çıkışı haline getirecek yöntemi bilen arkadaşlar ?
  • maxblast eski bi program zaten. secure erase ile konu eski olsa da fark etmez. secure erase konusundaki tavsiyelerin sorun çıkaracağını sanmam. maxblast sorun çıkarır mı bilmem SSDde. eski program ama mantık aynı. secure erase dedikleri ile low level format aynı sanırım.
    senin yerinde olsam;

corsair forumlarında genel olarak kullanılan ve arayüzü kullanım kolaylığı sebebiyle "parted magic" tavsiye edilmiş.

konu burda nasıl yapılacağı ilk mesajda pdf olarak dosya ekinde verilmiş.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=473535#post473535
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normal bir secure erase ile tüm verileri silersin . program icin üreticinin web sayfasina bak , orada mutlaka bilgi vardir program hakkinda .

SSD lerin icersindeki sayaci sifirlamak gibi bir amacin varsa , bunu imkan yok diye biliyorum . SSd nin kac saat calistigi ve kac kez acilip kapatildigini gösteren sayac sifirlanmiyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.