En güzeli benim gibi sisteme hammalık yaptırmıyorsunuz. Parasızlıktan zamanında 2TB , 2TB dramli , dramsiz nvme'lerle doldurum. Bazen yine kapasite yetersiz kalıyor. 4TB bende arıyorum. Samsung Evo plus 4TB mi ? KC3000 4TB mi ? Yoksa Renegade 4TB mi ? |
SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (963. sayfa)

-
-
Elimde mevcut 4tb 990pro var sıfır ve 2.el olarak
Sizde alabiliyorsanız taksitle falan 4tb 990pro bakın
Özelikle 4tb olanında 3d chip teknolojisi mevcut
2tb 1tb olandan daha başarılı ve ömür olarak uzun
Daha öncesinde 1yıl 4tb renegate fury kullandım
Söküp pcde kullanırken bozuldu iadesini aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 17 Nisan 2025; 13:53:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
Sata ssd Gbit downloadda Steam için yetersiz kalması sebebiyle M2 arayışına girdim.
AMD 5600 işlemci PCI exp 3.0 anakart mevcut
Şu an 256 GB M2 var. Yetmiyor tabi. 2 TB ssd bakıyorum.
Aklımda şu soru var: PCI express 4 ile 4000 MB veren bir cihaz PCI express 3.0 da 3500 MB mi verir daha aşağı mi verir. Çünkü bu cihaz PCI exp 4 olmasına rağmen kaliteli bir cihaz değil ki 4000 de kalmış.
İkinci sorum: SLC cache miktarı ne kadar olmalı? 2 TB baktığım için bütçe olarak sıkıntıya girmek istemiyorum. 200 GB covari slc cachle li modeller var. Budget SSD tavsiyelerinize açığım.
Son olarak da tek M2 slotum var, bu cihaz hem depo hem oyun hem OS olacak. 10 sene gitmesini bekliyorum. En azından yeni sistem toplayasaya kadar bu primary olur sonra secondary disk olur. Oyun oynarım severim ama her gün oyun değiştiren biri değilim. Tbw konusunda uzulecegimi sanmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçe ne kadar ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
www.amazon.com.tr
KIOXIA PCIe M2 2TB EXCERIA PRO NVMe 3D 7300/6400 MB/sn SSDhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09MJMGG2C/ref=asc_df_B09MJMGG2C1736893800000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B09MJMGG2C&linkCode=asn&th=1 -
4500 u geçmek istemiyorum. Word ve access Kart ile kombo kovaliyorum model belli olduktan sonra
Patriot p320 ince hesap gamingde 4k ya satıldı mesela kaçırdık. 300 GB slc vardi.
kioxia nasıldır
-
harici ssd ve hdd araştırıyorum. fırsat arıyorum. konu güncel
-
-
-
Renegade de olabilir,omur olarak renegade 1000tbw.
hepsinde dram var zaten , kioxia fiyati uygun 3000 tl olmasi lazim bazen 2700 e falan dusuyor.
https://www.epey.com/laptop/lenovo-yoga-slim-7-83cv007ntr.html
Buradaki bilgiye göre 2280 SSD takamazsınız. 2242 ssd takabilirsiniz. Resimlerdeki SSD'ler uymaz.
Linkteki yorumlarda da bahsedilmiş.
Yine de lenovo servisi ile irtibata geçin. En net bilgiyi onlar verecektir.
Bir diğer konu da RAM artırımı yapamıyorsunuz. Bellek anakarta tümleşik olan modellerdenmiş.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim evet ram anakartla tümleşik ram yükseltilmiyor ssd 1tb çıkartmak istiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
990 Pro lar bir süre sonra sistemden düşmeye başlıyor kesinlikle uzak durmak lazım 990 pro disconnect diye arama yapın.
-
Full Power Mode özelliğini açınca veya Intel VMD özelliğini kapatınca bir üstteki beni engellemiş üyenin bahsettiği sorunun çözüldüğü yazıyor:
https://www.reddit.com/r/PcBuild/comments/18kir2d/samsung_4tb_990_pro_nvme_keeps_disconnecting_nov/
Full power mode açıkkende gidenler var benim biosta VMD seçeneği yok X299 anakart full power moduna alınca ssd ledi sürekli kullanımda gibi yanıyor kapatılabiliyor led ama bence hiç bulaşmamak lazım alırsın ilerde bu sorun başına gelir değişim olsa bile kaçışın yok firmware de son versiyon.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Haziran 2025; 22:6:23 > -
Hiçbir oyun forumuna yazmadım hocam "Dijital PC Oyun Fırsatları" haricinde. Belli ki bir yanlışlık olmuş.
Sorunla ilgili, 4 TB versiyona özel bir sorun da olabilir. FW update ile çözülmediğini zaten yazmışlar. Magician üzerinden power save özelliğini kapatıp bu şekilde devam edilebilir. Varsa eğer VMD'yi BIOS'tan kapatıp halâ sorun devam ediyorsa kontrolörde belirli serilere hususi bir sorun olabilir ama bunu okuduktan sonra param olsa da 990 Pro'ya bulaşmam tabii.
Hatırlarsanız 2023 başlarında ve ağırlıklı olarak 980-990 Pro serisinde de hızlı şekilde health düşme problemi vardı önceki yıllarda ancak fw update ile kesin olarak hızlı çözüm sunmuşlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Haziran 2025; 21:31:26 >
Elimde 7 yıllık corsair mp510 m2 ssd var mesela hala sorunsuz samsung 840pro var 10 yıldan fazla o da sorunsuz ama bu samsung son yıllarda ne çıkarsa bir sorun var gibime gelmeye başladı artık adının arkasına sığınıp fazla ucuza kaçıyor gibi.
Birde bu 990pro ya windows kuruluysa sıkıntıyı o zaman gör haberi olmayan adamın sistem durduk yere mavi ekran verir sorunu bulmak için uğraş dur. Benim sistem başka ssd de mesela görüyorum 990pro nun kaybolduğunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Haziran 2025; 21:49:28 > -
Belki donanımla alakalı bir durumlar olabilir ben bunlara çok denk geliyorum. eski pclerimde gpu bile bazı sürümleri yüklediğinde göçüyor. tamamıyla anakartdaki bazı bileşenlerle çakışıyor gibi. kimileri samsung magican üzerinden performans modunu açarak çözmüş kimisi biosdan vdm kapatmış çözmüş gibi. bende bir sorun oluşmadı bendeki 4tb soğutuculu modeldi
-
Hem sistem diski hem de ekstra olarak 2 ADET 990 PRO 4TB kullanıyorum ve sıfır sıkıntı beraberinde devam ediyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X