Şimdi Ara

SSD ile Aşırı Yavaş Boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce 500 GB HDD takılı olan Dell Ins. 1564 model bilgisayarımı biraz da olsa diriltmek adına "SanDisk Ultra Plus 128GB" SSD monte ettim. Daha sonra bu sıfır diske daha hafif bir işletim sistemi ile biraz daha verim alırım mantığı ile Windows 10 Pro (x64) kurdum.

Forumda şöyle bir SSD performası adına yazılmış postlara baktım da, milletin saniyeler havalarda uçuşuyor. Benim de sorunum tam olarak burada karmaşıklaşıyor.

Daha önce HDD takılı iken, "Splash Logo" dediğimiz o Dell logosunda 2-3 sn. ancak bekleyen makine şu an boot aşamasında tam 1,5 dk bekliyor. Win10 logosundan sonra en fazla 10-15 sn sonra masaüstü hazır oluyor. Bilgisayar açıldıktan sonra programların açılmasında da herhangi bir sıkıntı yok. Office veya Chrome 2 sn. içinde açılıyor.

Bilgisayarın desteklediği en güncel BIOS sürümü de yüklü. SSD'yi esas disk kısmına monte ettim ve tek parça biçimde formatlayıp Windows10 kurdum. HDD'yi ise çevirici adaptör ile DVD kısmına monte ettim ve yine o da tek parça 2.disk olarak kurulu.

Sorun nerede tam olarak anlamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler.

• UP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Biraz önce bilgisayarımın UEFI destekleyip, desteklemediğini anlamak için Google yaptım, ama net ve kolay bir yanıt alabileceğim bir metot bulamadım. Kontrol edebileceğim herhangi bir liste veya link var mı?
  • Dostum bilgisayarının modelini googla a yaz oradan anakart özelliklerine bak illa ki yazar bu arada ssd yi iyice oturttun mu gevşek taktıysa temassızlıktan dolayı da o kadar bekletir iyice oturtmaya bak. Laptop montojı pc ye göre daha kolay olsa da acemiler için daha zordur. Bence iyi ce bir kontrol et.

Orijinalden alıntı: Flagellvm.Dei

Evet AHCI bilgisini vermeyi unutmuşum. SSD'yi ilk alıp, gerekli dökümanları okuyunca AHCI modu öğrenmiştim. Şu an BIOS AHCI modda ve SSD'yi taktıktan sonra sıfır kurulum yapmıştım.

Biraz önce bilgisayarımın UEFI destekleyip, desteklemediğini anlamak için Google yaptım, ama net ve kolay bir yanıt alabileceğim bir metot bulamadım. Kontrol edebileceğim herhangi bir liste veya link var mı?

Var hocam sizin makinede Uefi.

Yadımcı olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=A23q3SJL57U

Olmayan paramızla, sevmediğimiz insanları etkilemek için ihtiyacımız olmayan şeyler satın alıyoruz. F.C

• Aradabiruğrarım A kullanıcısına yanıt
    Müsait bir zamanda tekrar açıp bir bakayım o zaman. Ama gevşeklik olsa ve bunun etkisi de olsa, normal çalışma esnasında da gözlemlemem gerekmez mi. Zira cihaz açıldıktan sonra office, chrome, spotify gibi bir sürü program ve uygulama saniyede açılıyor.
    Bu videoyu izlemiştim. Sonrasında cihazın uyumlu olup olmadığına bakayım dedim ama bir türlü net bir açıklama bulamadım. En son ihtimalde UEFI'li disk yapıp formatlamak gerekecek sanırım.

Windows ortamında herhangi bir yavaşlık yok ama Boot olurken yaklaşık 2 dk. süre devam etmekte.
    Mantıken düşününce dediğiniz gibi durabiliyor ama işin aslı öyle değil işte. Açılırken sistem, bileşenleri tanımaya çalışıyor tanırken bu süreç yavaş çalışabiliyor belirli sorunlardan dolayı ama bu aşamayı geçtikten sonra ya sorunsuz bir şekilde çalışmıştır herhangi bir problem olmaz ya da zaten tanıyamadığı için aygıtı görmez haliyle performansa da bir etkisi olmaz çünkü onu yok sayıyor ve işlemlerine bu şekilde devam ediyor sistem.

Acaba sorun nerede olabilir ki başka?
    Bios'da da yeterince ayar yapabilecek bir kısım da yok.
    Sorunun biosla ya da hdd ile olduğunu sanmıyorum dediklerinize göre sorun bağlantıdan kaynaklı. Ya bağlantıyı oluşturan kabloda grişlerde sorun var ya da hdd nin anakartında bir problem var ki bu soruna neden oluyor. Ayrıca doğru slota taktığına emin misin anakartın üzerinde?
    Dostum bağlantılara veya anakarta zaten pek de bir etkimin olması söz konusu değil ki. DVD kısmına taktığım HDD Caddy ile bağladım 2.diski. Yani çok da müdahale şansım yok sisteme veya bağlantılara.
    Tomshardware sayfasında benzer çok fazla konu var, ama onlarda çalışan çözümler ben de çalışmadı.

DVD HDD Caddy

http://www.tomshardware.co.uk/forum/280373-32-very-slow-boot-times-adding-hard-disc-system-boot
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2300708/secondary-hdd-slowing-ssd-boot-time.html

• Arkadaşım sana bildiğim bütün çözüm yöntemlerini söyledim sende yabancı forumlardan bakmışsın çözümleri de orada yazıyor zaten az biraz ingilizcen varsa rahatlıkla anlarsın ama ne dersem deyim uzaktan anca böyle söylemekle yetinirim. Elimden daha fazlası gelmez. Ya güvendiğin tamirciye falan ver ya da bu işlerden anlayan bir tanıdığın falan varsa ona göster. Bak kaç zaman geçti hala çözüm bulabilmiş değilsin.
  • Flagellvm.Dei kullanıcısına yanıt
    Sorunun cozumunu bulmussun.
    Yavasligin sebebi HDD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.