Şimdi Ara

SSD Disk için yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SSD disk almayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalara göre kimi yerlerde ömürleri kullanıma göre çok kısalabiliyormuş (2-3 sene kadar )

Kimi yerde HDD lerden çok daha uzun ömürlü olduğu yazılmış.
    O yüzden çıktığından beri satın almaya karar veremedim. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Selam arkadaşlar

SSD disk almayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalara göre kimi yerlerde ömürleri kullanıma göre çok kısalabiliyormuş (2-3 sene kadar )

Kimi yerde HDD lerden çok daha uzun ömürlü olduğu yazılmış.
    O yüzden çıktığından beri satın almaya karar veremedim. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi ?

Kardeşş o sisteme SSD takmamak büyük suç tutuklarlar seni haberin ola ...
    Şaka bir yana ssd yi bende 1 hafta önce kendim taktım almadan önce baya araştırdım dediğin gibi ömrü az uyum problemi vs vs vs hepsi safsata win 7 - win 8 direk Trim destegi sayesinde en az ömürlü olan en uç hesaplara göre bile abartı halde 7-8 sene gider bozulma vs olmaz ise ,tek sorunu bence fiyatı ben biriktirip anca 120GB aldım hız artımı inanılmaz harddisk kapatisesi iyi güzel ama inanılmaz yavaş aradaki fark Doganla vs Ferrari kadar fark var ,ilk etapta 120 Gb ama imkan varsa 240 Gb tavsiye ederim .Ne alırsan al ama ssd al farkı gör.
    Marka olarak İntel ,Corsair neutron gt , yada samsung pro tavsiye ederim tabi seçim senin ..
    l

• Win 8 harddiskle açılış hızım : 29 saniyede Metro arayüz hazır olurdu

Win8 SSD açılış hızım : 13 saniyede Metro arayüz hazır
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

Kardeşş o sisteme SSD takmamak büyük suç tutuklarlar seni haberin ola ...

:) zaten sistemin en zayıf halkası o.

7-8 ise iyi yine 7-8 seneye kim öle kim kala :)
    yorum için tşkler
  • Eskinden di o olaylar.Şimdi giriş seviyesi ssd ler 3 yıl garantili üst seviyeler 5 yıl.

Hatasız çalışma süreleri ortalama 1.5 2 Milyon saat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Eskinden di o olaylar.Şimdi giriş seviyesi ssd ler 3 yıl garantili üst seviyeler 5 yıl.

Hatasız çalışma süreleri ortalama 1.5 2 Milyon saat.

Bende Corsair 128gb force gs sd var. Açıklamasında 2 milyon saat çalışma ömrünün var olduğu belirtiliyor.

Günde 10 saat çalışsa 1 yılda 365 * 10 = 3650 saat çalışmış olur.

2 milyon saat[toplamda] / 3650 saat[yılda] = 548 yıl

Bu mümkün olabilir mi?
  • Tüm Sandforce SF-2281 ve sonrası modelli SSD'ler gayet iyi ve uzun ömürlü büyük ölçüde sorunsuz alabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim merak ettiğim bir konu var. güncel oyunların çoğu 10 GB dan fazla yer kaplıyor. hele bi max payne 3 var 30 gb.
    bende oyun oynayan biri olarak böyle diskte ciddi yer kaplayan oyunları kurmam disk ömrünü kısaltır mı ?

ya da şöyle bir mantık içinde mi olmalıyım. SSD diskte işletim sistemini kurup. HDD üzerine oyunları kurayım ?
  • Öylede yapabilirsiniz ama ssd almışken diskin keyfini çıkarın.Zaten iyidisklerin 5 yıl garantisi var.Sorun oldumu verirsiniz garantiye. Hele bazı konular görüyorum adam demiş ki winrar,chorme,programlar filan hepsinin temp dosyasını mekanik hdd ye aktarın.Ee ne anladım ben o zaman ssd almışım.

Benim güncel devamlı tek oynadıgım oyun bf3.Ondan ssd de durur her zaman.
  • mtbf lere fazla takilmayin . 1,5 milyon saat matematiksel bir hesaplamandan baska birsey degil .

böyle yada buna benzer formüller ile hesapliyorlar mtbf leri ( Wikipedia : Mean Time Between Failures )

Elinizdek ssd bir elektronik aygit oldugu icin 1 gündede bozulur , 5 yildada .

Tabiki daha farkli hesaplamalar var bu 2 milyon saati ortaya cikarana kadar .
    Ama ciddi olarak kimse ssd sinin 150 yil boyunca sorunsuz calisacagini düsünmesin .

Unutmadan :

OneTreeHill arkadasima kesinlikle katiliyorum . Keyfini cikarin . 3 yil icersinde nallari dikerse yenisi ile degistirin .
    O süre zarfi icersinde ölmezse zaten 3 sene sonra hizli sayilmayacak kadar eskimis olacak ve belki sata bile ölecek .
    Böyle seylere pek takilmamak gerek .

• valla ben i5 sata 2 li laptopa vertex 4 aldım, şimdi kullanırken ben bunu 2 yıl boyunca nasıl kullandım diyorum açılış program yükleme kopyalama falan acayip fark ediyor hele hazırda beklette çok kullanıyorum bilgisayarı bir sürü şey açık oluyo eskiden 2-3 dakika uğraşırdı açılacağım diye bazende kitlenirdi, şimdi ise anında açılıyor sistem. fakat tek şikayet ettiğim nokta gün geçtikçe yavaşlıyor sanki ve format atınca tekrar aynı hıza erişiyor ssd
  • Bu linkteki diski tavsiye eder misiniz ?
    Yorumlarda herkes intel tavsiye etmiş.

Intel 240GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Bu linkteki diski tavsiye eder misiniz ?
    Yorumlarda herkes intel tavsiye etmiş.

Intel 240GB

O fiyata çok daha iyi diskler alınabilir.Hatta bu fiyattan 100 Tl daha ucuza aynı seviye hatta yer yer daha iyi disk çok rahat alınır

• yuh abi 562 lira nedir ya 240 gb bu ssdler ucuzlamaz bu gidişle boyutu az olduğu için zaten işe yaramıyor ya da ben yanılıyorum bilmiyorum ama bu boyutlara devasa ücret ödemek koyar insana. hadi diyelim tamam ok işletim sistemi iki kat daha hızlı açılıyor ama 10 saniye için 500 tl ödenirmi. allahtan kafaya silah dayayıp alacaksın diyen yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 23 Nisan 2013; 13:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

yuh abi 562 lira nedir ya 240 gb bu ssdler ucuzlamaz bu gidişle boyutu az olduğu için zaten işe yaramıyor ya da ben yanılıyorum bilmiyorum ama bu boyutlara devasa ücret ödemek koyar insana. hadi diyelim tamam ok işletim sistemi iki kat daha hızlı açılıyor ama 10 saniye için 500 tl ödenirmi. allahtan kafaya silah dayayıp alacaksın diyen yok.

Indirim vs olursa bir tane alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

yuh abi 562 lira nedir ya 240 gb bu ssdler ucuzlamaz bu gidişle boyutu az olduğu için zaten işe yaramıyor ya da ben yanılıyorum bilmiyorum ama bu boyutlara devasa ücret ödemek koyar insana. hadi diyelim tamam ok işletim sistemi iki kat daha hızlı açılıyor ama 10 saniye için 500 tl ödenirmi. allahtan kafaya silah dayayıp alacaksın diyen yok.

Indirim vs olursa bir tane alacağım

valla bi ara bende ssd alacaktım. ama baktım fiyatlar o biçim. 120 gb lik almayı dşünmüyor değilim oda işletim sistemini ssdye kurarım. bol kullandığım programları ssdye kurarım team fortress 2 mi ssdye kurarım onun dışında halada gereksiz geliyor zaten normal olarak kullandığım programlar son derece seri açılıyor bilgisayar hızlı. ama kurulum vs yaparken çok yavaşlatıyor bendeki hdd. ama neyse bakalım şeytan aklıma girerse alırım bir tane

• dün 450 liraya düşmüştü alacaktım. bugün 560 lira olmuş . 480 GB modeli gördüm 1000 küsür TL. şu anda fiyattan çok marka seçiminde kararsızım. sorunsuz uzun ömürlü bir model olursa paraya kıyıp almaya niyetlencem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.