Şimdi Ara

SSD aldım Hard diske format atmam şart mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün ssd aldım. merak ettiğim konu elimdeki mevcut hard diske format atmam gerekiyor mu ? özellikle c'ye çok sayıda oyun kurmuşum silinmelerini istemiyorum. 2 hard diskte de işletim sistemi kuruluyken bilgisayarın açılmasında sorun yaşar mıyım. malum ssd'de yerel disk c adını alacak önceki hard diskte de c bölümü olacak ve bilgisayar açıldıktan sonra hard diskteki windowsu format atmadan silme yolu var mı ? bilen arkadaşlar yol gösterirse mutlu olurum.

• Format gerekmez ikisini de kullanırsın. Mesela sata_0, sata_1, sata_2 diye numaraları vardır anakartta. Çoğunlukla açılmasını istediğini ilk sata portlarına tak. Diğerini açacağın zaman bios'tan boot etme sırasını değiştirip kullanırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim peki format atmadan hard diskimdeki işletim sistemini kaldırmanın bir yolu var mı ?
  • okaneo kullanıcısına yanıt
    evet bir çare var,şöyleki yeni aldığın ssd'yi c yapacaksan eğer, windows'u ona kur kurulum bittikten sonra eskisi d olarak gözükecektir,böylelikle silebilirsin.
  • pc ye sadece ssd yi takıp işletim sistemini kurduktan sonra diğer hdd yi takıp pc yi (otomatikman ssd den acıcaktır zaten tek disk olarak ona kurmuş oldun sistemi) actıktan sonra hdd ye hatf atadıktan sonra bütün bilgiler içinde mevcut olucaktır komple silmek isterseniz biçimlendirin olur aynı durumu yasamıstım bi sorun olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD'ye format?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.