Şimdi Ara

SSD 38 C normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , 1 kaç hafta önce aldığım ssd yi kasanın anakart tepsisinin arkasında 2,5" lik ssd için ayırılmış olan yere taktım.Sıcaklığı 38 C civarı , bu sıcaklık bir ssd için normal mi bu konu hakkında hiç bilgim yok. :)

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

• Ssd sicakligina nasil baktin ? Bendede samsung 840 pro var. Corsair link programi 74 gosterio hep sabit ama gercek oldugunu dusunmuyorum.
    Nerden bakabilirim buna?
  • Normal
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    840 pro varsa Samsung Magician kullansana SSD ler arasında en iyi yazılıma sahip markanın SSD sini kullanıyorsun..

Soruya gelecek olursak evet normal.
  • Teşekkürler cevaplar için. :)

HD TUNE PRO ile baktım hocam , çok kullanışlı bir program tavsiye ederim.
  • Sistemde sadece HDD varsa bende tavsiye ederim (eskiden sadece onu kullanırıdm) ama SSD kullanıyorsanız kesinlikle silin HD Tune u.
  • ssd lerde ısınma problemi yok diye çoğunda zaten ısı algılayıcı yoktur. o değerler hep sabitse zaten programın sallaması demektir.
    ssd ısısını ancak üzerine termometre koyarak falan ölçersiniz.

ssd nizde ısı algılayıcı var diyelim. o zaman da 38 derece kasa içi sıcaklığı için süper demektir. sorun yoktur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart en fazla 45 işlemci de 50 yi geçmiyor zaten egzoz fanlara bakıyorum elimle serin,3,5" lik hdd zaten 28 C civarında ekran kartı 70 i geçmiyor iyi gibi.Yaz aylarında daha çok ısınıyordu ama şimdi çok iyi oldu. :D

HD Tune u neden sileyim anlamadım. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 10 Ekim 2013; 22:21:49 >
  • hd tune SSD ler için optimize edilmedi diye biliyorum.. sağlıksız yani onu kullanmak.
  • artı olarak sürekli test edilmesi, okuma yazma yapması ssd nin ömründen damla damla da olsa yer. o tür programları test yapıp sonra silmek en iyisi
  • normal kardeşim bende 38 civarı kullanıyorum gayet iyi
  • Anladım hocam :) dedim ssd daha az ısınır heralde hdd 28 C ssd 38 C şaşırdım görünce :D galiba anakartın arkasında olduğu için o yüzden bu kadar sıcak birde kabloların arasında felan, çok zor şartlar altında çalışıyor garibim.
  • O zaman kaldırayım hocam ne olur ne olmaz. :) Teşekkürler tavsiyeler için
  • anladığım kadarıyla kingston ssd lerde zaten sıcaklık algılama olayı yok. o program kafadan uyduruyor galiba o sıcaklığı.

Operating temperatures: 0 to 70°C

yani kasa içi 70 dereceye kadar ısınsa bile sorun yok.
  • Öyle olsa zaten kombiye felan gerek kalmaz hocam , kasanın egzoz fanları ortaya çevirdin mi oda sıcacık. :D Ama dediğiniz doğru galiba sürekli 38 39 C gösteriyor çünkü.Ayrıca ssd ler hdd lerden daha az ısınıyor diye biliyorum birde.
  • Crystal disk info programı ile bakabilirsin. hafif ve sadece bilgi gösterirhttp://crystalmark.info/download/index-e.html
  • Teşekkürler deneyeceğim. :)
  • v300 kingston kullanıyorum benimkide ddvdr olması gereken yerde 38le falan çalışıyor hatta alta düşmüyor hdd yine 34 falan korkmayın 30-40 derece hiçbi donanıma zarar vermez
  • Bu ssd yi almadan önce bayadır kullandığım ve format atmaya kıyamadığım bad sector tarlası 80GB lık hdd vardı , sdd ye geçtim gerçekten değdi. :)
  • bende hdd olarak en performanslılarından birisini kullanıyorum ama ssdnin yeri başka gerçekten hdd olsa ben şu an bilgisayarımı çekemezdim herhalde hatta hiçbir bilgisayarı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.