(Ss’li) Sabah uyandığımda gördüğüm manzara

-
-
neresi burası
bizim buralara gelmiyor musun abi gerçi havalar soğudu yağmur falan yağıyor ama
-
Anamur, geçen gelmiştim üst üste olmasın dedimquote:
Orijinalden alıntı: hamza5806neresi burası
bizim buralara gelmiyor musun abi gerçi havalar soğudu yağmur falan yağıyor ama
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şahsen hiç bana göre değil, ben onu uygulasam sabaha karşı bi soğuk yapar. motorum bozulur. sefil kalırım sonra ağaç yaprakları toplarım güneş manzarasına karşı. 1 bardak sıcak suyu yada duşu elde edince sevinecek hale geliyorsam şahsen ben öyle hayatı istemem.güneşin doğuşunu çektiğine göre soğuktan uyandın motorun teklemeye başladı çok şükür güneş çıktı dedin galiba. bence sen o hayatın zorluklarından bahset. karavan var mı sende hocam? karavan varsa belki biraz daha çekilebilir o yaşam tarzı. o yaşam tarzı geleceğini karartır dikkat et.emeklilikte yapılması gerekeni gençlikte yaparsan cıs olabilirsin.
-
-
hocam bisikletle olur mu yapma gözünü seviyim. fiat uno alacak paranda mı yok. arabayla yap bari o işi.bagaja katlanabilir bisiklet koyarsın.
anlat demedim zaten,biliyorum nasıl birşey. dediğim gibi sıcak bir duş senin için lükse dönüşür. yada domatesi kesmek için bulabildiğin bir bıçak. akıllara zarar bir yaşam şekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 9 Ekim 2022; 8:35:52 > -
sanıyorsun ki herkes bana özeniyor. senin o hayatını yaşamak bir bisiklete bakıyor. insanlar özeniyor olsa önünde arkanda binlerce bisikletli olurdu,bisiklet tamir istasyonları bisiklet emanet dükkanları falan biton yer oluşurdu.ama gördüğün gibi tek bisiklet senin bisiklet orda. özenilecek bir durumu yok hocam. sen zevk alıyorsan sorun yok.
-
Benim Hayatı yaşamak için önce insanın rahat ve lüks takıntısından vazgeçmesi lazım…quote:
Orijinalden alıntı: Insanno8693sanıyorsun ki herkes bana özeniyor. senin o hayatını yaşamak bir bisiklete bakıyor. insanlar özeniyor olsa önünde arkanda binlerce bisikletli olurdu,bisiklet tamir istasyonları bisiklet emanet dükkanları falan biton yer oluşurdu.ama gördüğün gibi tek bisiklet senin bisiklet orda. özenilecek bir durumu yok hocam. sen zevk alıyorsan sorun yok.
Ayranı yok içmeye Mercedes ile gider ekmek almaya hayatı boyunca bir araba ve ev için çalışır, yaşadığını sanır bizim insanımız.
Binlerce bisikletli tabi var ama Avrupa’da ve dünya turunda…
1) Bisiklet özgürlüktür
2) Bisiklet kapitalizme başkaldırıdır
3) Bisiklet sağlıktır
4) Bisiklet çevredir
5) Bisiklet sakinliktir
6) Bisiklet saygıdır
7) Bisiklet ekonomiktir
8) Bisiklet dengedir
9) Bisiklet dayanışmadır
10) Bisiklet özgüvendir
Not: Evlerim ve yatırımlık arsalarım var, Beleşçilik değil mesele.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 12 Ekim 2022; 8:2:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ev ve araba ihtiyaçtır.ömür boyu bisikletin üstünde yaşayamazsın.
lüksten kaçmak gerek doğru ama rahat olmazsan sağlığın bozulur. 1 bardak sıcak suyu bulmak lükse dönmüşse onun adı özgürlük değil acıdır.
Özgürlük para ile oluyor,bisikletle özgürlük olsa benim garajda oğlanın bisiklet var. arada ona binerek tüm sorumluluklardan kurtulayım,madem o kadar basitse.
Kapitalizme başkaldırı, biriktirdiğin kilo kilo altın ve gümüşle olur. Netflixe zarta zorta para vermeyerek özenmeyerek olur.
Sağlık buzdolabında duran kaliteli meyve sebze ete ulaşımla, az çalışmakla ve gelecek kaygısının ortadan kalkması ile başlar.Tabiki sporun da önemi var,bisiklete de binilmeli sözüm yok ama bisikletli yaşam bir yaşam tarzına dönüşmemeli bence. dediğim gibi sen mutluysan devam et hocam. sadece herkesin özenerek baktığını düşünme diye yazmıştım yoksa gömmeye çalışmadım kimseyi.
-
Ben özendim
Çok güzel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev ve araba hayatını sabit yaşıyorsan tabi ki ihtiyaçtır ama herkes her zaman aynı yerde yaşamamalı bence, çünkü öğrenmek, paylaşmak, etkileşime girmek için gezmeli.quote:
Orijinalden alıntı: Insanno8693ev ve araba ihtiyaçtır.ömür boyu bisikletin üstünde yaşayamazsın.
lüksten kaçmak gerek doğru ama rahat olmazsan sağlığın bozulur. 1 bardak sıcak suyu bulmak lükse dönmüşse onun adı özgürlük değil acıdır.
Özgürlük para ile oluyor,bisikletle özgürlük olsa benim garajda oğlanın bisiklet var. arada ona binerek tüm sorumluluklardan kurtulayım,madem o kadar basitse.
Kapitalizme başkaldırı, biriktirdiğin kilo kilo altın ve gümüşle olur. Netflixe zarta zorta para vermeyerek özenmeyerek olur.
Sağlık buzdolabında duran kaliteli meyve sebze ete ulaşımla, az çalışmakla ve gelecek kaygısının ortadan kalkması ile başlar.Tabiki sporun da önemi var,bisiklete de binilmeli sözüm yok ama bisikletli yaşam bir yaşam tarzına dönüşmemeli bence. dediğim gibi sen mutluysan devam et hocam. sadece herkesin özenerek baktığını düşünme diye yazmıştım yoksa gömmeye çalışmadım kimseyi.
Kimi dönem ben de evdeyim ama sahip olduğum evi gezmeye, öğrenmeye ve edindiklerimi kullanmaya dayalı olarak aldım.
Ev sahibi olup gezmek ve öğrenmeye başlamak mı yoksa Gezip, öğrenip ev sahibi olmak mı?
İnsanlar hayatlarını ev sahibi olmak için çalışmaya, sabit yaşamaya adamışlar, emeklilik sonrası gezerim derdindeler… oysa hangi emekli sağlıklı ve gençlikte olduğu gibi haz alabiliyor?
Benim tarzım rahat görünmeyebilir ancak 33 yaşında ve kendimi diri hissediyorum. Dağları çıkarken gelen yorgunluk zirvede bitiyor. O özgüven ve mutluluk anlatılamaz.
Gece güzel gördüğüm yerde kamp kurup ummadığım manzaraya uyanmak kitaplara sığmaz güzellikte.
Yaşam tarzım bu, ve insanların anlamaması gayet normal çünkü elde ettiği ev ve arabayı kullanmak için hapis hayatı ile kendini avutuyor.
-
herkesin kendine göre bir planı vardır.insanları 1ev 1 araba için ömürlerini satan aptallar olarak düşünme,onları küçümseme kardeşim.
herkesin aklı var , herkes hayatın farklı yerinde biraz böyle düşün.
ben seninle hemfikir değilim yani 33 yaşındaki adam bence altın gümüşlerini üst üste dizmekle meşgul olmalı. atasözü var ak akçe karagün içindir der. sen ak akçe dizmen gereken zamanda pedala abanıp 200km yolu 3 haftada katedersen,yerdeki dikenleri, toprakları inceleyerek zamanı öldürürsen, zaman en önemli şeydir bunun bedelini ödersin diye düşünüyorum.aslında yaptığının zaman öldürmek olduğunu düşünüyorum. zamanı daha iyi şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum. ama sen de şuan hayatın orasındasın onu yaşa biz karışmayız ama hatan şurada; dur herkesi çatlatıyım bi diyorsun ya,ve insanları küçümsüyorsun 1ev 1araba ile hayat satıyorlar diyorsun. işte hatan orada. insanlara hava atmaya çalışma. herkesin de 1 ev 1 araba için hayat sattığı da yok. şuan 10ev 10araba peşin alırım istesem,asıl özgürlük işte böyle oluyor bence.
"Gece güzel gördüğüm yerde kamp kurup ummadığım manzaraya uyanmak kitaplara sığmaz güzellikte."
süslü laflara gerek yok bi otobüse atlarsın sabah 5 de ummadığın manzaraya uyanırsın.
bisikletle arada kafa dağıtmak bir çeşit hobi gibi iyi birşey olabilir ama zamanının büyük kısmını onunla geçirmek bence hatalı.
-
İnsanların tercihi değiştiremem tabi ama kabullenmek veya onlar gibi yaşamak zorunda değilim ki. Herkesin hayatta tercihleri olabilir ama çoğunluğun tercihi doğru yaptıkları anlamına gelmez.quote:
Orijinalden alıntı: Insanno8693herkesin kendine göre bir planı vardır.insanları 1ev 1 araba için ömürlerini satan aptallar olarak düşünme,onları küçümseme kardeşim.
herkesin aklı var , herkes hayatın farklı yerinde biraz böyle düşün.
ben seninle hemfikir değilim yani 33 yaşındaki adam bence altın gümüşlerini üst üste dizmekle meşgul olmalı. atasözü var ak akçe karagün içindir der. sen ak akçe dizmen gereken zamanda pedala abanıp 200km yolu 3 haftada katedersen,yerdeki dikenleri, toprakları inceleyerek zamanı öldürürsen, zaman en önemli şeydir bunun bedelini ödersin diye düşünüyorum.aslında yaptığının zaman öldürmek olduğunu düşünüyorum. zamanı daha iyi şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum. ama sen de şuan hayatın orasındasın onu yaşa biz karışmayız ama hatan şurada; dur herkesi çatlatıyım bi diyorsun ya,ve insanları küçümsüyorsun 1ev 1araba ile hayat satıyorlar diyorsun. işte hatan orada. insanlara hava atmaya çalışma. herkesin de 1 ev 1 araba için hayat sattığı da yok. şuan 10ev 10araba peşin alırım istesem,asıl özgürlük işte böyle oluyor bence.
"Gece güzel gördüğüm yerde kamp kurup ummadığım manzaraya uyanmak kitaplara sığmaz güzellikte."
süslü laflara gerek yok bi otobüse atlarsın sabah 5 de ummadığın manzaraya uyanırsın.
bisikletle arada kafa dağıtmak bir çeşit hobi gibi iyi birşey olabilir ama zamanının büyük kısmını onunla geçirmek bence hatalı.
Çoğunluk Hitleri destekledi haklılar mıydı sence?
Çoğunluk şimdiki siyasi iktidara güveniyor sonuç ortada,
Sence herkesin yaptığı ‘doğru’ herkes yaptığı için mi doğru?
Birikim yapmadığımı nereden çıkardın? Manzaralı yerde oturup çalışıyorum da aynı zamanda, üretiyorum.
Evde otursam dört duvar arasında, su, elektrik, doğalgaz, gıda çok daha masraflı aynısı hapishanede de var.
Bu şekilde istediğim yerde istediğim zaman olabiliyor,
İstediğim kişilerle oturup muhabbet edebiliyor,
Gıdamın çoğunu organik tarladan alıyor,
Yorulduğumda kendimi denize, nehire, şelaleye atıyor,
İstediğimde uyanıyor, istediğimde yatıyor,
Dilediğimde balık tutuyor pişiriyor afiyetle yiyorum,
Enerjimi güneşten alıyor, kimseye muhtaç olmuyorum.
Daha anlatayım mı?
-
söylediğim net değil miydi?
ne yapıyorsan yap. detayıyla anlatmana gerek yok.
beni çok ilgilendirmiyor kardeşim ne yaptığın.
sen patlak lastik onarırken de kimbilir ben naapıyorum.
özendirmeye çalışma,hava atmaya çalışma,tepeden bakmaya çalışma.
rastgele bir bisiklet üzerine kurulu hippi yaşam tarzının özenilecek hiçbir yanı yok. bu halinle kimi gömmeye çalışıyorsun sen allah aşkına bu sitede aynı tarzda 50 tane konu açtın hep ego kasmaya çalıştın. millet vaa vooo deyince gaza geldin,bende diyorum ki yeter artık şuna bir ara ver, seni kırmamak istiyorum ama sen millete tepeden bakarsan benim de dozu arttırmam gerekiyor.
çoğunluğun yaptığı doğru değildir ama insanlar da gerizekalı da değil.
çoğunluk hitleri desteklese hitler kazanırdı. kazanamadı. hem hitler de haklıydı çünkü hitler yahudilerin yükselişini görmüş birisidir. 1. ve 2. dünya savaşını ikisini de yahudiler kazanmıştır. hitler son kez yahudilere karşı şansını denedi,yahudilerin gidişatını görmüş birisidir hitler. şuan sen tvde hitlerin sabun yapma atölyesini görüp onu cani diye adlandırıyorsun ama hitler kazanmış olsa sana öğretilen yeni şeylerle bambaşka düşünen birisi olurdun. cebinde faizli kağıt parçları değil cebinde altın gümüş bakır paralar olurdu ve emeğin faizle vergilerle sömürülmezdi belki. bilmiyorsun öyle biryaşamı. senin düşüncen bile içine doğduğun dünyaya göre şekillenmiş durumda.ne düşünmen gerekiyorsa sana onu öğrettiler,sende onu düşünen ve onun doğru olduğunu sanan birisin.
-
Söylediğin net, Hitleri savunuyorsun.quote:
Orijinalden alıntı: Insanno8693söylediğim net değil miydi?
ne yapıyorsan yap. detayıyla anlatmana gerek yok.
beni çok ilgilendirmiyor kardeşim ne yaptığın.
sen patlak lastik onarırken de kimbilir ben naapıyorum.
özendirmeye çalışma,hava atmaya çalışma,tepeden bakmaya çalışma.
rastgele bir bisiklet üzerine kurulu hippi yaşam tarzının özenilecek hiçbir yanı yok. bu halinle kimi gömmeye çalışıyorsun sen allah aşkına bu sitede aynı tarzda 50 tane konu açtın hep ego kasmaya çalıştın. millet vaa vooo deyince gaza geldin,bende diyorum ki yeter artık şuna bir ara ver, seni kırmamak istiyorum ama sen millete tepeden bakarsan benim de dozu arttırmam gerekiyor.
çoğunluğun yaptığı doğru değildir ama insanlar da gerizekalı da değil.
çoğunluk hitleri desteklese hitler kazanırdı. kazanamadı. hem hitler de haklıydı çünkü hitler yahudilerin yükselişini görmüş birisidir. 1. ve 2. dünya savaşını ikisini de yahudiler kazanmıştır. hitler son kez yahudilere karşı şansını denedi,yahudilerin gidişatını görmüş birisidir hitler. şuan sen tvde hitlerin sabun yapma atölyesini görüp onu cani diye adlandırıyorsun ama hitler kazanmış olsa sana öğretilen yeni şeylerle bambaşka düşünen birisi olurdun. cebinde faizli kağıt parçları değil cebinde altın gümüş bakır paralar olurdu ve emeğin faizle vergilerle sömürülmezdi belki. bilmiyorsun öyle biryaşamı. senin düşüncen bile içine doğduğun dünyaya göre şekillenmiş durumda.ne düşünmen gerekiyorsa sana onu öğrettiler,sende onu düşünen ve onun doğru olduğunu sanan birisin.
Ama onun sadece Yahudiler değil Alman olmayan herkesi aşağı gören, ezen ve öldüren biri olduğunun farkında değilsin, ya da işine gelmiyor.
Amacım özendirmek veya ego değil, farkındalık yaratmak.
Tepeden baktığım da yok ama mantıklı açıklaması yoksa kabul etmek zorunda, kendime uydurmak zorunda değilim yaşam tarzlarını.
Açtığım konulardan sadece bir tanesi bisikletin önemi, diğerlerini de işine geldiği gibi algılıyorsun sanırım yine.
Forum Özgür ve herkes özgürlüğünü anlatabilmeli bunu ego olarak algılamak sığ düşünce ürünüdür.
Elde ettiğim kazanımların ve tecrübelerin paylaşılması ve yayılmasını sağlamak niye gücendiriyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 9 Ekim 2022; 10:46:20 >
-
"""rastgele bir bisiklet üzerine kurulu hippi yaşam tarzının özenilecek hiçbir yanı yok.""""
Allah affetsin buna çok güldüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hava atar ve tepeden bakar,herkesi küçük görer nitelikte yazmadığın sürece sorun yok. başkalarına saygı duyduğun sürece sorun yok. ama "bakın ezikler ben neler yapıyorum eheheh" tarzında olmamalısın hocam. derdim oydu.biniyorsan bin bisikletine ama ulaşılmaz çok üst düzey ve çok süper birşey şeklinde lanse etmene gerek yok.
hitler almanların iyiliği için çalışabilir, bir türk de türklerin iyiliği için çalışır. dünyada ırkçılık var. atilla yada sultan alparslan da türklerin iyiliği için savaşmış. hitlerin yahudilere karşı düşmanlığını ben yazmadım uydurmadım ki,heryerde yazıyor, adam antisemitist ve bunu da açık açık söyleyen birisiydi. almanlar zaten bizim 1. dünya savaşında da müttefikimizdi yani şu koca dünyada yanımızda olan bir millet. hitler katil olabilir hangi millet öldürmedi ki.
yeni tartışma konusu üretmeye gerek yok. hadi sana iyi pedallamalar
-
Teşekkürler;quote:
Orijinalden alıntı: Insanno8693hava atar ve tepeden bakar,herkesi küçük görer nitelikte yazmadığın sürece sorun yok. başkalarına saygı duyduğun sürece sorun yok. ama "bakın ezikler ben neler yapıyorum eheheh" tarzında olmamalısın hocam. derdim oydu.biniyorsan bin bisikletine ama ulaşılmaz çok üst düzey ve çok süper birşey şeklinde lanse etmene gerek yok.
hitler almanların iyiliği için çalışabilir, bir türk de türklerin iyiliği için çalışır. dünyada ırkçılık var. atilla yada sultan alparslan da türklerin iyiliği için savaşmış. hitlerin yahudilere karşı düşmanlığını ben yazmadım uydurmadım ki,heryerde yazıyor, adam antisemitist ve bunu da açık açık söyleyen birisiydi. almanlar zaten bizim 1. dünya savaşında da müttefikimizdi yani şu koca dünyada yanımızda olan bir millet. hitler katil olabilir hangi millet öldürmedi ki.
yeni tartışma konusu üretmeye gerek yok. hadi sana iyi pedallamalar
Ezikleyici olarak algılıyorsun sorun orada diyorum sadece, zaten böyle yaşamam kabul etmediğim anlamına geliyor.
Yoksa tüm hayatım bisiklet üstünde değil tabi ki…
Farklı şehirlerde Sosyal topluluklar kurup yönetiyorum, yazılım üretiyor elimden geleni yapıyorum ama bunları yaparken hayatı ve gençliği de kaçırmanın ne kadar büyük eksiklik olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 9 Ekim 2022; 10:54:53 >
sanıyorsun ki herkes bana özeniyor. senin o hayatını yaşamak bir bisiklete bakıyor. insanlar özeniyor olsa önünde arkanda binlerce bisikletli olurdu,bisiklet tamir istasyonları bisiklet emanet dükkanları falan biton yer oluşurdu.ama gördüğün gibi tek bisiklet senin bisiklet orda. özenilecek bir durumu yok hocam. sen zevk alıyorsan sorun yok. |
ev ve araba ihtiyaçtır.ömür boyu bisikletin üstünde yaşayamazsın. lüksten kaçmak gerek doğru ama rahat olmazsan sağlığın bozulur. 1 bardak sıcak suyu bulmak lükse dönmüşse onun adı özgürlük değil acıdır. Özgürlük para ile oluyor,bisikletle özgürlük olsa benim garajda oğlanın bisiklet var. arada ona binerek tüm sorumluluklardan kurtulayım,madem o kadar basitse. Kapitalizme başkaldırı, biriktirdiğin kilo kilo altın ve gümüşle olur. Netflixe zarta zorta para vermeyerek özenmeyerek olur. Sağlık buzdolabında duran kaliteli meyve sebze ete ulaşımla, az çalışmakla ve gelecek kaygısının ortadan kalkması ile başlar.Tabiki sporun da önemi var,bisiklete de binilmeli sözüm yok ama bisikletli yaşam bir yaşam tarzına dönüşmemeli bence. dediğim gibi sen mutluysan devam et hocam. sadece herkesin özenerek baktığını düşünme diye yazmıştım yoksa gömmeye çalışmadım kimseyi. |
niye koyu harfle yazıyorsun kardeş? banane isterse bisiklet üstünde ölsün ben bisikleti zamanında aşırı kullandım güneşte yağmurda karda..artık çok şükür arabaya geçtim,pek özenmiyorum bisiklete.çocukken yanımdan kamyon geçerdi tam o sırada fren havası mı boşaltıyor bi FOS diye hava çıkardı toz duman içinde kalırdım, az ilerde köpekler dalardı, susardım mataradaki su sıcaktan imamın abdest suyu gibi olurdu. kim bisiklete binerse binsin. kolay gele. |
herkesin kendine göre bir planı vardır.insanları 1ev 1 araba için ömürlerini satan aptallar olarak düşünme,onları küçümseme kardeşim. herkesin aklı var , herkes hayatın farklı yerinde biraz böyle düşün. ben seninle hemfikir değilim yani 33 yaşındaki adam bence altın gümüşlerini üst üste dizmekle meşgul olmalı. atasözü var ak akçe karagün içindir der. sen ak akçe dizmen gereken zamanda pedala abanıp 200km yolu 3 haftada katedersen,yerdeki dikenleri, toprakları inceleyerek zamanı öldürürsen, zaman en önemli şeydir bunun bedelini ödersin diye düşünüyorum.aslında yaptığının zaman öldürmek olduğunu düşünüyorum. zamanı daha iyi şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum. ama sen de şuan hayatın orasındasın onu yaşa biz karışmayız ama hatan şurada; dur herkesi çatlatıyım bi diyorsun ya,ve insanları küçümsüyorsun 1ev 1araba ile hayat satıyorlar diyorsun. işte hatan orada. insanlara hava atmaya çalışma. herkesin de 1 ev 1 araba için hayat sattığı da yok. şuan 10ev 10araba peşin alırım istesem,asıl özgürlük işte böyle oluyor bence. "Gece güzel gördüğüm yerde kamp kurup ummadığım manzaraya uyanmak kitaplara sığmaz güzellikte." süslü laflara gerek yok bi otobüse atlarsın sabah 5 de ummadığın manzaraya uyanırsın. bisikletle arada kafa dağıtmak bir çeşit hobi gibi iyi birşey olabilir ama zamanının büyük kısmını onunla geçirmek bence hatalı. |
Zengin olup da bunları yapıp millete niye böyle yaşamıyorsunuz demek kolay.
|
Yav yemin ediyorum kafayi yemis bu forum
Adam alti ustu çadır ve gökyüzü fotografi atti gelen yorumlarin toksikligine bak İnsanazora zaten bir sey demeye lüzum yok o herkese her kosulda saldırır |
Kardeşim o adamın derdi ego kasmak, buradan sayfalarına kullanıcı kasmak. 50TL'lik zeytini 1 hafta tüketip buna hayat diyor. Balık tutup pişiriyormuş filan hürafe bunlar. Gittiği her yerde balık var tabi ya :) Biri sormuştu buna nerede yıkanıyorsun diye. Derede bilmem nerede, 3-4 günde bir üstümü değişiyorum filan demişti. Millette öyle nasıl duruyorsun leş gibi filan demişti 😂 Hala yaptığına özgürlük vs diyor. Herkes öyle olmalıymış filan falan. Az daha hava soğusun görür özgürlüğü 😂 Bu benim hayatım, ben böyle seviyorum dese neyse. Özgürlük deyimi bu arkadaşın bakış açısına ters 😂 Youtubede, "değişik yollarda" var. O adamı izle de parasız nasıl gezilir, özgürlük nedir anlarsın ✌️✌️ |
Nasıl kapışıyor ikisi birader konuya bak Theo tartışmayi birakir oran 1.80 Pakaji tartışmayı bırakır oran 2.00 Pakaji ban yer 1.30 Pm den tel no değiş tokuş yapın vurun tartışmanın dibine telde. Konu muq |
Benzer içerikler
- lisanssız yazılım nasıl tespit ediliyor
- nasıl araba alabilirim
- şişme bebek zararlı mı
- prada orjinallik sorgulama
- galata kulesi"ne nasıl gidilir marmaray
- sodyum iyon batarya
- dc açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- google çizim yap
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X