Şimdi Ara

[SS'li] Beyler problemi çözdük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 1. Çünkü Önce parantez içi yapılır sonra çarpma işlemine öncelik verilir. Dolayısıyla 6/2.3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumuşak Ğ

1. Çünkü Önce parantez içi yapılır sonra çarpma işlemine öncelik verilir. Dolayısıyla 6/2.3

çarpmanın bölmeye göre önceliği yokki. Çarpma ve bölme kaldıysa soldan sağadır işlem önceliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • operatörü nasıl tanımladığına bağlı. programlama dillerinde -c mesela- çarpma ve bölme left-associative dir. yani soldan sağa gider. zaten çoğu yerde böyledir o casio niye öyle yapmamış bilemedim.

eğer 2 tane operatörün önceliği aynıysa, çarpma ve bölmenin aynı mesela, associativity denilen şeye bakılır türkçesini bilmiyorum, orda ya soldan sağa der ya sağdan sola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 12 Ekim 2012; 23:40:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captor.

quote:

1. Çünkü Önce parantez içi yapılır sonra çarpma işlemine öncelik verilir. Dolayısıyla 6/2.3

çarpmanın bölmeye göre önceliği yokki. Çarpma ve bölme kaldıysa soldan sağadır işlem önceliği

Diyosun
  • ben öncelik parantez içi sonra sağdan sola diye biliyorum. makinaların birisi amerikan malı birisi japon malı. microsoft math programında yaptım 9 çıktı.
  • quote:

quote:

quote:

Diyosun

Bendeki Casio da 1 gösteriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek elle yazıyorum beyler.. SS'li
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.
  • Çarpmanın bölmeye göre işlem önceliği yok, o zaman işlemler sırasıyla yapılır. Cevap 9.
  • 9
  •  [SS'li] Beyler problemi çözdük

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 12 Ekim 2012; 23:48:25 >
  • quote:

quote:

• cevap 9 hala neyin tartismasini yapiyosunuz ?

6/2.(2+1) = 3.(2+1) = 3.(3) = 9

6/2.(2+1) = 6/2.(3) = 18\2 = 9
  • TI-82 yanılmaz
  • casioyu çöpe at bence cevap 9. işlem önceliği yoksa baştan yapılır 6/2.3 oluyor. burdanda 6bölü 2=3.3=9.
  • quote:

quote:

evet çarpma ve bölme arasında önccelik yok soldan başlanarak yapılır işlem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

Adam soruyu yanlış yazmış. 2nin yanına yazılmaz 2+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 13 Ekim 2012; 0:06:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.