Şimdi Ara

(SS) Anakart yandı + işlemci soğutma fanın çivisi kırıldı (tamir edilebilir mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar durum bu.Anakartta via bilmem ne denen yerdeki şey yandı (küçük bir siyah çip gibi birşey arkadaşlar ).Bilgisayarı açıyorum işlemci fan felan dönüyor anakartın ışığı da yanıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.Anakartım Asus du modelini bilmiyorum ama ucuzdu.Küçük birşeydi 60 tl felandı yanılmıyorsam. EDİT : Model : Asus P5VD2

arkadaşlar da birde şu işlemciyi soğutan fanın yandaki çivilerinden 2 si kırılmış yarısından ve tam olarak ana karta oturmuyor.Bilgisayar açılıyor ama bazen desteğini mi ne kaybediyor ve pc ısınmadan yada başka bir nedenden dolayı kapanıyor.

Evet arkadaşlar bir tamirciye götürdüğümde ne kadar para öderim bu durumda ? Yada bu aletlerin 0 ını mı alayım.? Farklı önerileriniz de varsa çekinmeyiniz lütfen.

Resimler geldi.

bu bahsettiğim işlemcinin soğutma vidalarını göstermekte.

işlemcim

anakart gördüğünüz gibi yanık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 18 Ağustos 2011; 15:59:22 >

• Yeni anakart almanız daha uygun olacaktır yada sistemi guncelleyebilirsiniz.Fan içinde eger yeni anakart alırsanız yeni bir tanede fan alırsınız uyduruk modeller 10 liraya falan var.Sistemi guncellerseniz zaten işlemci ile yeni fan gelecek.

SAYGILARLA
  • Hocam ne kadara patlar mesela tüm bunlar.Yani upragde yapmiyacağım.Sadece tamir veye aynı şeyleri tekrar almak?
  • Direk su fiyat diyemem ama anakart olsun olsun en fazla 100 lira tutsun yeni birde fan alsaniz oda 15 lira tutsun olacagi max budur eski parcalarda sorun yoksa tabiki

Saygilarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harekât

Hocam ne kadara patlar mesela tüm bunlar.Yani upragde yapmiyacağım.Sadece tamir veye aynı şeyleri tekrar almak?

işlemciniz ne dir ona göre bı kart tavsıyesı yapalım
  • Anakartta büyük bir tahribat yoksa tamir olabilir belki uygun bir tamirciye gösterin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

quote:

Hocam ne kadara patlar mesela tüm bunlar.Yani upragde yapmiyacağım.Sadece tamir veye aynı şeyleri tekrar almak?

Hocam işlemcim p4 3.01 ghz

Resimler geldi.

işlemcim

açıkçası anakarttan umudumu kestim.Yeni bir tane alacam sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 18 Ağustos 2011; 15:59:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alacaginiz anakartin soketleri ile islemcinizin soketleri uyumlu olmali..Buna dikkat edin..
    Bazi arkadaslar her islemci her anakarta oluyor saniyor.Bu buyuk bir hata..Her islemcinin soketi ayni olmaz cunku...
    Ikinci el calisan ucuz bir anakart isinizi gorur bence..Cok bi masrafa girmenize gerek yok.Zaten cok fazla para harcayacaksaniz sistemi upgrade etmeyin.Yeni sistem alin daha iyi olur...
  • bence anakartı yenile dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirpence

Alacaginiz anakartin soketleri ile islemcinizin soketleri uyumlu olmali..Buna dikkat edin..
    Bazi arkadaslar her islemci her anakarta oluyor saniyor.Bu buyuk bir hata..Her islemcinin soketi ayni olmaz cunku...
    Ikinci el calisan ucuz bir anakart isinizi gorur bence..Cok bi masrafa girmenize gerek yok.Zaten cok fazla para harcayacaksaniz sistemi upgrade etmeyin.Yeni sistem alin daha iyi olur...

Hocam zaten öyle dememin sebebi dizüstü bilgisayar alacak olmam.

İşlemcimi felan yukarıya koydum;sizce ne almalıyım tam olarak aynı anakarttı aradım internetten yoktu sanırım satmıyorlar artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

quote:

Hocam işlemcim p4 3.01 ghz

Resimler geldi.

işlemcim

açıkçası anakarttan umudumu kestim.Yeni bir tane alacam sanırım.

bu işlemci için sıfır almanıza gerek yok forumun 2.el bölümünde bakabilirsiniz

• Hocam gene aynısını mı alayım sizce ?
  • fan hakkında diyeceğim onlar artık tutmaz fanı o şekil vidalar kullanışlı değil çabuk tahrip oluyorlar, normal vidalı bir fan al daha iyi olur
  • hacı plastik olanın dan almada ne alyıosan al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.