Şimdi Ara

SRO hakkında bazı gerçekler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar açık konuşacağım silkroad bugüne kadar oynadığım ilk online oyundur böyle olmasına rağmen mantığını çok çabuk kaptım ama daha oyun hakkında en ufak bir fikrim yokken siteden acc alırken kendime bu soruyu sormuştum,

acc alımı bukadar basit ve bukadar dandik olamaz acaba ileride hack mack olayları olurmu?

evet gün geldi ve karşılaşmaya başlıyoruz silkroad bugüne kadar gördüğüm oyunlar arasında demiyelim sunucu hizmeti veren tüm firmaların gerek mail gerek domain gerekse hiçbir çıkar amacı gütmerek hizmet veren firmalar forumlardan çok çok daha dandik bir üyelik prosedürüne sahip. bunu şöyle açıklayayım,

siteye girdiğinizde üye oluyorsunuz, sizden istedikleri,

ad
    soyad
    doğum tarihi
    mail adresi.

hepsi bukadar tüm üyelik anlaşması için bunlar yeterli silkroad için bu tam bir saçmalık hemde biz bu siteden kredi kartı ile premium alıyoruz birde... hotmail vs. hatta dandik ogame bile üyelik alırken bundan çokdaha fazlasını sizden istiyor... ve neredeyse her sunucuda olan bir özellik hacklenmeye karşı kesin çözüm bu oyunun acc sisteminde yok. belki birçoğunuz bu yöntemi bilmiyor belki biliyor ama ben yinede söyleyeyim.

üyelik anlaşmalarını belli bir ciddiyete bağlamış firmalar siz kişisel bilgilerinizi girdiğinizde onları kayda alır ve diyelimki daha sonradan bilgileri değiştirmek istediniz. bu arada şifrenizi unuttunuz, sizden 1 ay önceki bilgileriniz istenir. bu nedemek?

mesela adam gizli sorunuzun cevabı dahil herşeyinizi ele geçirdi ve bütün bilgilerinizi değiştirdi. siz firmayla mail yoluyla bağlantıya geçiyorsunuz ve sizden 1 ay önceki kişisel bilgileriniz isteniyor yani o anda değiştirilmiş olan bilgilerin hiçbir önemi yok! 1 ay önceki kayıt bilgilerinizi düzgün olarak verdiğinizde hesap aynen size iade ediliyor... bu çok önemli bir güvenlik önlemidir ve bu silkroad bundan yoksun!

en basitinden hacklenmeye karşı bir koruma yöntemi daha var bazı sunuculara mail adresinizi girdiğinizde mail adresleri sisteme kaydedilir ve siz yöneticilerle temasa geçmeden mail adresinizi birdaha değiştiremessiniz... bu sistemdede diyelimki şifreniz ve gizli sorunuz çalınmış. tabi hacker arkadaşımız sistemden mail adresinizi değiştiremiyor, bu tim bir korunma sistemine sahip sunuculardada şifrenizi unuttuğunuzda şifreniz resetlenir ve mail adresinize gönderilir. yani şifremi unuttum butonuna tıklarsınız oraya mail adresinizi yazarsanız ve şifre sıfırlanır yeni şifreniz mail adresinize gider sizde oradan oyuna tekrar giriş yaparsınız hacker ında bütün emekleri heba olur çünkü hacker sizin o hesapta kullandığınız mail adresinizi göremez bir kere kaydedildikten sonra adres ***** şeklinde gizlenir çünkü..

işte sro bu iki büyük ama çok basit güvenlik sisteminden yoksun birtek gizli sorunun bilinmesiyle tüm kapılarını hackerlara azına kadar açan aciz bir oyun bütün hevesim kaçmıştır son olaylardan sonra benim charım hacklenmemiş olsa dahi artık bu oyuna emek harcamanın sırf bu yüzden yersiz olduğunu düşünüyorum ara sıra zevk için takılıyorum artık. ingilizcem yeterli değil eğer yeterli olsaydı bahsettiğim sistemi örnekleriyle beraber sro nun gözüne sokardım çünkü bu sistem hiçde zor bir sistem değil. herkese saygılar

• guzel bir konuya deginmissin ama bizim elimizden bisey gelmezki
  • ingilizcem hiç yeterli değil bu konuda bir metin hazırlamak için yoksa sro nun forumlarını bayabi aşındırmıştım hadi belki biz bilmiyor olabilir okadar avrupalı oynuyor hiçkimsede böyle bir öneri getirmemiş bu güvenlik konusunda. istenilse bu şekilde çok rahat önüne geçilebilir ne olurdu yani?

cowboy arkadaşımızdan 1 ay önceki kimlik bilgilerini isteseler veremeyecekmiydi? tak diye hesabını geri alacaktı.

veyahut mail e şifrenin resetlenip gönderilme özelliği olsaydı ne olurdu sanki? benim ogame hesabım hacklenmişti ama mail adresleri değiştirilemediği için mail adresimi yazdım ve tak diye hesabı geri aldım çokmu zor sanki bunlar? ben şuraya yazıyorum SRO yu batıran bu sorumsuzlukları olacak
  • SONUNA KDR HAKLISIN TEMBELER
  • ya bence bu yahoonun sadece KSRO la ilogilenmesinden kaynaklanıor. Çünkü sözleşmede yahoo sadece kore için olan silkroadu içerior bundan dolayı internetional silkroad joymax için sadece bir para döngüsü oluor. oyunun avrupalılar için açılmasının sebebinin para olduunu düşünüorum gerisini adamlar tınlamıor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhanglang -- 7 Ağustos 2006; 0:03:41 >
  • Üretici tabi basit yapacak...Client'ı 1GB'a varan oyunları kaç ki$i indiriyor?Veya hiç dü$ündünüz mü neden hala main client patchlenmi$ halde sunulmuyorda yeni kuranlar 2 saat update yapıyor...Bence bu sistem çok mantıklı ve güzel...MMOPRG fanatiklerinin %95'i kayıt i$inden nefret ederler...NE kadar basit kayıt o kadar daha çok oyuncu getirir...WoW'a bir giriyorsun 5000 tane soru soruyor...Deneme zamanında bile kredi kartı numarası gibi saçmalıklar istiyor...Everquest 2'de pek farklı değil...

Hacklenme konusunda hacklenme i$i %100 kullanıcı hatasıdır...Adamlar yeterli güvenliği sağlamı$ zaten.Ve hacklenen char'ı geri getirme gibi bir zorunluluğu yok...?Hacklenme o kadar basit ve bilerek yapılan bir$ey olsaydı $u an tüm server'larda LvL 70 char'ların hepsi hacklenmi$ti...Ki SRO'da benim gördüğüm kadarıyla ciddi bir hackleme söz konusu değil.Hacklenenlerin hemen hemen hepsi daha önce saydığım nedenlerle id ve pass'ını kaptıranlar(bot,powerlvl,free silk,free gold vs...).Kore bu gün tüm i$lemleri online yapan bir ülke ve adamların güvenlik politikası a$mı$ durumda...

He eksikler var mı yok değil...ID ve Pass'ınızı ba$kasına kaptırırsanız geri getiremiyorsunuz...Bu konuda biraz daha yenilik yapabilirler...Diğer oyunlarda olsun mesela WoW'da char'ınız hacklense bile siz farkedene kadar ACC'niz sıfırlanabilir...SRO'da char'ların silinmesi 1 hafta sürüyor WoW'da ise bir saniye...Everquest 2'de aynı $ekilde..NE kadar güvenlik olsada,WoW'da LvL 60 Paladin char'ınızın olduğu acc'nin id ve pass'ını ba$kasına kaptırırsanız,acc ye girdiğinizde LvL 60 char'ınızın yerinde yeller eser...Çünkü hacker'ın o char'ı silmesi için yapması gereken delete'e basıp klavyeden tekrar "Delete" yazmasıdır...Everyquest 2'de de delete'e basıp Nick yazıldığında char siliniyor...Kısacası burda önemli olan acc'nin geri cağırılmasından çok id ve pass'ın ba$kasına kaptırılmamasıdır...

• Konu için teşekkürLer,güzeL bir noktaya değiniLmiş .. Dragon_Rider 'a şu konu da katıLıyorum acc. çaLınması ya da benzeri oLayLarın yaşanmasında kuLLanıcının hatası büyük ama bunu %100 oLarak niteLendirmek bence doğru değiL..
    GizLi soruyu buLmak beLki o kadar zor oLmayabiLir ancak bu da tek başına yeterLi oLmayacağı için sağLam bir şifre korumaya yeterLi sanıyorum.. Ayrıca exchange yerine aLışverişLerde staLL tercih ediLmesi de yardımcı oLabiLir.. ŞifreLerin 12 hane karışık harf & rakam oLması da büyük bir avantaj getirir ki gizLi sorunun cevabı biLinse ve program kuLLanıLsa dahi şifrenin çözümü haftaLar aLır ..
    Everyquest2 oyununu biLmiyorum ancak irtibata geçiLmesi haLinde WoW oyununda siLinen karakteri,kendin siLsen biLe db'den tekrar buLup iade ediyorLar ^^
    SaygıLarımLa ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Üretici tabi basit yapacak...Client'ı 1GB'a varan oyunları kaç ki$i indiriyor?Veya hiç dü$ündünüz mü neden hala main client patchlenmi$ halde sunulmuyorda yeni kuranlar 2 saat update yapıyor...Bence bu sistem çok mantıklı ve güzel...MMOPRG fanatiklerinin %95'i kayıt i$inden nefret ederler...NE kadar basit kayıt o kadar daha çok oyuncu getirir...WoW'a bir giriyorsun 5000 tane soru soruyor...Deneme zamanında bile kredi kartı numarası gibi saçmalıklar istiyor...Everquest 2'de pek farklı değil...

Hacklenme konusunda hacklenme i$i %100 kullanıcı hatasıdır...Adamlar yeterli güvenliği sağlamı$ zaten.Ve hacklenen char'ı geri getirme gibi bir zorunluluğu yok...?Hacklenme o kadar basit ve bilerek yapılan bir$ey olsaydı $u an tüm server'larda LvL 70 char'ların hepsi hacklenmi$ti...Ki SRO'da benim gördüğüm kadarıyla ciddi bir hackleme söz konusu değil.Hacklenenlerin hemen hemen hepsi daha önce saydığım nedenlerle id ve pass'ını kaptıranlar(bot,powerlvl,free silk,free gold vs...).Kore bu gün tüm i$lemleri online yapan bir ülke ve adamların güvenlik politikası a$mı$ durumda...

He eksikler var mı yok değil...ID ve Pass'ınızı ba$kasına kaptırırsanız geri getiremiyorsunuz...Bu konuda biraz daha yenilik yapabilirler...Diğer oyunlarda olsun mesela WoW'da char'ınız hacklense bile siz farkedene kadar ACC'niz sıfırlanabilir...SRO'da char'ların silinmesi 1 hafta sürüyor WoW'da ise bir saniye...Everquest 2'de aynı $ekilde..NE kadar güvenlik olsada,WoW'da LvL 60 Paladin char'ınızın olduğu acc'nin id ve pass'ını ba$kasına kaptırırsanız,acc ye girdiğinizde LvL 60 char'ınızın yerinde yeller eser...Çünkü hacker'ın o char'ı silmesi için yapması gereken delete'e basıp klavyeden tekrar "Delete" yazmasıdır...Everyquest 2'de de delete'e basıp Nick yazıldığında char siliniyor...Kısacası burda önemli olan acc'nin geri cağırılmasından çok id ve pass'ın ba$kasına kaptırılmamasıdır...

altta arkadaş yazmış zaten wow da karakterini silseler bile gm aynı şekilde sana iade ediyor,
    sro da oyun içi destek aşmış durumda yani hiç yok gm ile irtibata geçmek aşırı zor yanlışmıyım ?

tembeler güzel konuya değinmiş güvenlik önlemlerini arttırmaları lazım ayrıyeten gizli soru ile şifremi değiştirmek için başka bir yol bulmaları lazım, şifreyi kapan adam maili değiştirince kalıyorsun ortada çünkü,

• keşke herkez böle topiclerle doldursa forumu boş topiclerle değil bravo tembeler hep arkandayız
  • HORT

Maksat acc alımını bilmeyen kalmasın

Edit: vay be tembeler mail kayıt olayını sro ilk çıktığında öngörmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheExploreR -- 28 Haziran 2008; 12:00:06 >
  • Yukarda belirtlidiği gibi, bence de Avrupa SRO sadece para döngüsü yaratmak için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.