Şimdi Ara

SQL Server 2008 - Uzak bilgisayardan bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C# ile yazdığım programla başka bir bilgisayardaki sql server daki database e bağlanmaya çalışıyorum. Local de bağlantı kurabiliyorum fakat uzak bilgisayara bir türlü bağlantı kuramadım.

Bağlanmaya çalıştığımda aldığım hata kodu:

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: TCP Provider, error: 0 - Bağlanılan uygun olarak belli bir süre içinde yanıt vermediğinden veya kurulan
    bağlantı bağlanılan ana bilgisayar yanıt vermediğinden bir bağlantı kurulamadı.)

connection string :

new SqlConnection("Data Source=192.168.1.101\\instance,1433; Initial Catalog=DB-İsmi; User Id=Kullanıcı; Password=Şifre");

Sql server configuration manager de TCP/IP enable durumunda. 2 makinede de windows firewall da 1433 numaralı portlar açık.

Server ve database üzerinde kullanıcım yetki sahibi. Server a uzak bağlantı izni var.

Denediğim başka bir connection string :

new SqlConnection(@"Network Library=DBMSSOCN; Data Source=192.168.1.101\instance,1433; Initial Catalog=DB-İsmi; User Id=Kullanıcı; Password=Şifre");

Sanırım server ın uzak bağlantılara izin vermemesi ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Fakat nasıl çözeceğimi bulamıyorum.

Bu konuda bana yol gösterebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkTower -- 11 Nisan 2013; 12:33:45 >

• local ip değil, internet ipsini yazman gerekiyor.

1. SQL Server SP3 yüklü olmalı.

2. XP'de güvenlik duvarında TCP:1433, UDP:1434 portlarına izin ver.

3. Modemden port yönlendirmesi yap.
    (TCP:1433, UDP :1434)
    3. ADOConnection ConnectionString yapısı aşağıdaki gibi olsun:
    Provider=SQLOLEDB.1;
    User ID= <kullanıcı adı>;
    Initial Catalog=<database adı>;
    Data Source=<IP Adresi>,1433;
    Network Library=DBMSSOCN;

DBMSSOCN.dll: sql server net kütüphane dosyası(Network Library). Windows\system32 içinde bulunur.
    Win32 Winsock TCP/IP Net DLL for SQL Server

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loft Yazılım -- 17 Nisan 2013; 12:16:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.