Şimdi Ara

SPOTIFY MI YOUTUBE MUSIC Mİ? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
2
Favori
31.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darklordmelkor

spotify her türlü daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklordmelkor

spotify her türlü daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

PC (DAC) ses kartımdan plaktan çok daha iyi sesler alıyom

Plakların sesi yeterince analitik değildir. Analog bandın özellikleri (elektriksel manyetizma akımı) ses sinyaliyle birebir örtüşüyor.

Kaliteli plak kayıtlarının analog bantlardan aktarıldığını biliyorsundur. Yeni plakların çoğu kalitesiz (REMASTER veya düşük DİNAMİK ARALIKLI) baskılardır.

Günümuzde kendi (analog) kayıtlarını oluşturmak çok daha mantıklı olacak (Kaset ve Nakamichi deck yöntemi ile). Bunu yapmak için en az 11 - 12 DR (dinamik aralık) üzerindeki sıkıştırılmamış dijital dosyalardan yararlanabilir. Sesleri ısıtmak ve yumuşatmak için ideal bir yöntem.

Ayrıca kafalarda büyük soru işareti olan renkli, sıcak, parlak ses denilen şeyi açıklamak isterim.

BU ÖNEMLİ !

Bu ses ozellikleri neden sadece analog bant kayıtlarına özgüdür ?

Bunun ana nedenleri: bant türleri, modulasyon gürültüsü ve ÖZELLİKLE partiküllerin yayılım şeklidir.

Resmin alt kısmında UCX-S ve UX-Pro (kaset) arasındakı farka bakın. Partiküller nasıl yayılmış ve hizalanmış.

UX-Pro kasetin partikülleri daha düzgün ilerlerken UCX-S'nin daha çarpık vaziyetteler. Sır işte burda saklı.

Çarpıklık

MİKRO ÇARPIKLIKLAR sese bu eşsiz özellikleri kazandırıyor. Tabi çok renkli ve canlı bir ses üretebilme açısından mikro dalgalanmalar fazla carpık veya düzgün olmamalılar

• quote:

Orijinalden alıntı: duggac

youtube music 2 ay kullandım, sonrasında 3 ay apple music kullandım. spotyfy zaten daha önce kullanıyordum. aralarında en kötüsü youtube music diyebilirim iphone uygulaması 5 para etmez liste yama vb özellikleri çok çok kötü.

bu ay yine spotyfy geçişi yapacağım. aralarında en iyisi spotify en kötüsü youtube music
    Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleaverix

Spotify alıp ayarlar dan en yüksek kaliteye getirin şarkıları farkı anlarsınız YouTube music denedim 1 ay kadar yok abi olmuyor. Zaten şu telefona indirin diyenleri dinlemeyin bu kadar kaliteli bir şekilde yayın yapan yok şuan bence
    Sonunda aklı başında birisi çıktı hocam ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-440C82509

Spotify tabiki
    Teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleaverix

Yaşınız kaç ?

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

En iyisi spotify. Yıllarca spotify kullandım bir sürü çalma listem vardı, şarkı bulma ve yapay zeka çok iyiydi. 4 Aydır youtube premium kullanıyorum yine aile hesabı aldım. Fakat müzik dinleme sıklığım ve müzik çeşitliliğim düştü.

Listelerimi sağlıklı şekilde aktaramadım mesela,
    Youtube music de yapay zeka kötü, tasarım kötü, desktop uygulaması yok, mobil platformdaki programın kullanımı sıkıcı.

Tek artısı var bazen bulunmayan parçaları bulabilmen. Yani amatör akustik parçalara falan ulaşım var. Ama onun dışında spotify daha profesyonel.

Mesela müzik dinliyorum sporda, bir şarkı açıyorum devamı gelsin diyorum ve ayrıca şarkı radyoları hiç değişmiyor random atamıyor hep aynı. Neyse arada çok kaliteli parçalar varken bir parça çıkıyor kalite 48kbit gibi iğrenç bulanık ses kalitesi. Mutemelen biri tarafından yüklenmiş kalitesiz müzik, offical değil.

Youtube için olması gerekenler, hızlı şekilde desktop uygulaması. (pc de sürekli tarayıcı açık mı müzik dinleyeceğiz)
    Tasarımın acilen değişmesi lazım,
    Listelerin çoğaltılması ve güncellenmesi,
    Yapay zekanın iyileştirilmesi,
    Ayarlarda kalite ayarının yanında sadece offical müzikler olsun gibi bir seçenek de olmalı. Yani kalitesiz resmi yüklemeler dışındaki parçalar çalınmasın.

Youtube premium ile ayrı satılsa vallahi almazdım. ama youtube premium alınca muzik yanında geldiği için mecbur spotify'ı iptal ettim. Ayrıca TİDAL kampanyasından faydalandım geçenlerde. Ses kalitesi olarak mükemmel fakat bu zamana kadar kullandığım arşivi en dar yapay zekası hiç olmayan platform. Yani evinizde bir dolu müzik arşivi var ama sana müzik öneren yok arayıp bulman lazım. Ve Türkçe hifi parçalar yok denecek kadar az.

Youtube premiumu korsan kullanıp spotofiy aile hesabına dönebilirim belki tekrar. Benim hiç hoşuma gitmedi bu youtube music, eksikleri çok.
    Çok teşekkür ederim hocam. Ben de en iyisi Spotify diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

ikisinin de üyeliği var müzik için spotify video için youtube kullanıyorum öyle alıştık sonuçta. youtube premiumun tek avantajı var benim için o da arkaplanda videoları dinleyebilme muhabbeti.
    Ben de öyle yaptım zaten hocam. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

3-4 yıldır spotify premium kullanıyordum. Kasım ayının sonuna doğru Apple Music’e gectim. İlk 3 ay ücretsiz sonuçta. Denemekten bir şey kaybetmeyeceğim. 1-2 ay deneyebilirsiniz siz de.
    Apple Music ilgimi çekmiyor ama yine de teşekkürler hocam.
  • Youtube denemedim ama muhtemelen ses kalitesi daha iyidir. Spotify bu konuda kötü. Eskiden apple music kullanıyordum ve bariz ses kalitesi daha iyiydi. Iphone kullanıyorsanız apple music üstüne yok. Paraya kıyarsanız tidal hifi en iyisidir. Ha bu arada cool gözükmek için tidal yazanlar hifi hizmeti almıyordur bile.
  • Youtube premium ile birlikte gelen youtue music çok daha cazip ilerleyen dönemde güncellemeler ve müzik arşivi gelişeceğinden bir adım önde bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

Müzik dinlemeye para mı verilir.
    Aradığım cevap buydu
    Bencede saçma para vermek. Hatta çoğu kişi sırf gösteriş olsun diye kullanıyor bazısıda kullandığı aletin hakkını vermek için kullanıyor geri kalan ise ne olduğu hakkında fikri bile yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruyu düşünmeden mi yazdın.
    Spotify tabiki

• Youtube vence

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

spotify premium ın ses kalitesi vasat haberiniz olsun 320 kbps falan değil sadece rakam olarak öyle.
    peki youtube music çaldıklarınız videoların ses dosyası değil mi? bu daha vahim.
  • Youtube zamanla ezer geçer bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT Music en iyisi.
  • herhalde 3 senedir spotify kullanıyorumdur. bence üstüne rakip tanımam. birkaç klasik dışında aradığını bulamadığın olmuyor ve arayüz çok basit. Hey Siri ile kullanımı kolay. Youtube music hiç denemedim pek de düşünmüyorum. bence sportify denemlisin parasının hakkını veriyor 14 lira Ocak ta zamlanıyormuş sanırım yine devam ederim kullanmaya.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.