Şimdi Ara

Spotify'ın kayıpsız ses kalitesi yakında geliyor: Saatte 1GB internet harcayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hangi kulaklıklar destekliyor.

• deezload telegram der susarım. flac indir at arşivine. mük

• Güzel haber. Günümün yarısı spotiyle geçiyor zaten. 320k ses güzel de kayıpsızı destekleyen kulaklık yatar pozisyonunda kalakaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 bit 192khz var apple da zaten bunlar hem geç getiriyor hem daha düşüğü böle devam

• asıl şişirilmiş balon apple music...

• Gelse ne olcak çoğu android telefon ve kulaklık desteklemiyor ....

• İnternetin sınırsız olduğu ülkelerde sıkıntı olmaz. Ama 1 Gb gibi internetin 75-100 birim olduğu Ortadoğu ülkelerinde bu fiyatlar sıkıntı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xit kullanıcısına yanıt

Kulaklıkların desteklemesi diye bir durum yok aslında. KUlaklık analog sinyalleri sese dönüştürüyor o kadar. Destek kısmı telefon ve eğer kulaklık bluetooth ise kulaklığın devre kısmında.

Günümüzdeki hemen her telefon artık yüksek çözünürlüklü sesi destekliyor. Tabi bunların pek azı Hi-Res Audio sertifikasına sahip. Bu sertifikaya sahip modeller desteklemenin ötesinde belirli bir bileşen kalitesi ve performansa da sahip oluyorlar.

Bluetooth kulaklık tarafında henüz mevcut teknoloji tamamen bir kayıpsız aktarımı destekleyemese de Hi-Res sertifikasına sahip yani amiyane tabirle bu işin hakkını az çok verebilecek teknolojiler var. Sony'nib LDAC'ı (en yaygın Hi-Res BT kodek), HWA'nin LHDC''si, Qualcomm'un Aptx Lossless gibi kodekleri destekleyen telefon ve kulaklıklarla bu müzikleri dinleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Haziran 2025; 18:11:37 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Destekleyenlerin günahı ne

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Kaynak kayıpsız olmazsa bir de bluetooth ta kayıp oluyor çift dikiş rezalet ama çoğu kişi bunu anlayacak dikkatte müzik dinlemiyor.

• espares kullanıcısına yanıt
    Aslında LDAC epey iyi iş çıkartıyor. Şuan mevcut diskografinin de büyük kısmı 16 bit/44.1 Khz - 24 bit/48 Khz aralığında olduğu için LDAC çok da fire vermeden mevcut bit rate'i taşıyabiliyor. Ancak 24 bit/192 Khz parçalar yani bit rate'ti 3-4 Mbps'e değin çıkan parçalarda artık yetersiz kalsa yine güzel bir deneyim sunuyor.

Tabi ki ileride daha gelişmiş kodekler de gelecektir ancak maalesef Bluetooth'un da bir sınırı var. 1-2 Mbps'in üzeri nasıl olacak? Artık yeni bir standarta ihtiyaç var.

Bir de üzüldüğüm nokta şu. Ne güzel Bluetooth hoparlörler var, kulaklıklar var. Kodek ne? SBC (320 Kbps). Bunu da yapan Harman Kardon, Sennheiser gibi kelle firmalar. Sen o ürüne sadece SBC'yi koyduğun an hiç bir kıymeti kalmıyor. Mesela adamın otomobilinde Bowers Wilkins, Bang Olufsen gibi pahalı sistemler var müziği nasıl dinliyor SBC kodek Bluetooth + Spotify

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

LDAC yi ben de beğeniyorum ancak kullanmam. Kullanılan ses çözücü dışında kulaklık çok iyi marka olsa dahi dahili analog çevirici birimleri kaliteli değil. Onu geçin müzik firmaları dijital müzik sunucularına kayıpsız olarak yükledikleri dosyaları da sürekli değiştiriyorlar. Bazı eski albümlerin kalitesi sonradan azalmış. Günümüzde çıkan parçaların da büyük kısmı kayıpsız görünse de kayıplı AAC olduklarından eminim çünkü AAC nin bir ses karakteristiği var mp3 gibi basit bir kayıpsız format değil, sesin karakterini etkileyen kötü bir format. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor bu ekosistemler.

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Isiniz gücünüz farklı olacam kaygısıyla hava civa baska bir şey değil. 53 yaşındayım radyo başında stereo sarki çıkacak diye bekledigimizden bu günlere geldik fanatik sekilde müzik dinleyicisiyimdir. Tidal deezer apple spotify youtube music hepsini premium kullandim. Halen daha youtube ve spotify kullaniyorum. 1 hafta öncesine kadar da apple uyesiydim evet ses kalitesi hifi de fark ediyor dinlediğin cihaza bağlı olarak ama bana sezen aksu radyosunda ceylan i falan da listeye getiriyorsa başlarım böyle kaliteye diyorsun. Spotify in yanına yaklaşamaz.

• Youtube music ve spotify premium var Kısa bir dönem apple music de kullandım ama beni pek açmadı Spotify'ın ses kalitesi arayüzü, youtube music'in de benzer şarkılara otomatik geçme olayı çok güzel İnternet radyosu olarak kullanıyorum tabiri caize

• Tidal i dinlemenin bir yöntemi var mı?
    Varsa öm lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyarak 24 bit 192 khz dinlediğini iddia eden insan değildir, başka bir canlıdır.
    Spektrometre ile bakılırsa zaten yüksek frekansların boş olduğu da ses dosyasından görülebilir.
    Test edip 13khz ötesini duyabilen varsa kulakları çok iyidir.
    Farkı oluşturan şey saniyedeki ses örnekleme sayısıdır.
    Abartarak örneklemek gerekirse, kare dalga vs sinüs dalga gibi.

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

Herkesin yanıldığı bir nokta var bunu çok basit bir şekilde anlatayım. Kaliteli kodlanmış 320 mp3 ile 24/192 yi açıp kıyaslarsanız farkı anlamazsınız bu normal. 1 yıl 24/192 dinleyin (gerçek 192 olsun söylediğiniz gibi uyduruk upscale olmasın) sonra başka çözünürlükleri dinleyin o zaman farklı olduğunu anlıyorsunuz. Pek çok albümü remastered şekilde tekrar piyasaya sundular bir de HIFI etiket ayarlamışlar ama HIFI ile ilgisi yok tamamen oynamış kötü kalitede ses dosyasından ibaret. Kulağınıza daha tiz geliyor ancak filtrelenmiş sesleri de robotik duyuyorsunuz. Düzgünleri var ama büyük çoğunluğu kötü, bunları yapanlar da işte sizin gibi anlamıyor sesten.

HIFI abonelik geldi aldınız bu parçayı 24/44.1 sanıp dinliyorsunuz ama kayıplı AAC, etiketlerin önemi yok. Hangi platformdan dinlerseniz dinleyin AAC bu çünkü yükleyen böyle yüklüyor.

Spotify'ın kayıpsız ses kalitesi yakında geliyor: Saatte 1GB internet harcayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espares -- 22 Haziran 2025; 12:20:11 >

• Apple Music ve Deezer kıyaslanmış bir defa Spotify direkt Last.fm uyumlu bir uygulama o yüzden bile Spotify derim. Tabi bu herkesin kendi fikridir ama 10-15 yıl önce dinlediğim şarkıyı görebiliyorsam bu mükemmel bir sistemdir. Apple Music ve Deezer entegre olsun önce ayrıca Deezer daha önce kullandım sürekli hatalar veren bir uygulama ayrıca istediğin şarkıya bas çoğu zaman sorun çıkartır yarıda kesilir vs. bu sadece ücretsiz sürümünda değil premium olan bile öyle. Last.fm olmadığı sürece diğer ikisi benim için bir hiç. Tidal ve diğerleri de öyle. Last.fm benim bildiğim Spotify ve Youtube dışında da çok az uygulamaya entegre edilmiş. Fark bu kadar büyük anlayacağınız Spotify çağın ötesindedir hep. :)

• myigity kullanıcısına yanıt

Spotify daha iyi zaten boşa Apple Music kullanıyorsun. Last.fm uyumluluğu yok Apple Music'in ama Last.fm'e girince Scrobbler kısmında hem normal hem de premium üyelik çıkıyor Spotify için ben premium üyeyim ama normali kullanıyorum bazen premium sapıtıyor. Last.fm'de 10 yıl önce dinlediğim aklıma gelmeyen şarkıyı ve şarkıcıyı bulabiliyorsam bu muazzam bir şeydir. Spotify ve Youtube bu konuda çok ileride maalesef ikiside Last.fm entegrelidir. Spotify uygulama olmadan çalışıyor. Youtube ise sadece Web üzerinden uzantı ile oluyor. :)

• espares kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi anlamıyor sesten demeseydin iyiydi. 320kbps mp3 ü istersen flac yap spektrodan hemen anlarım. çünkü mp3 20khz kadar sesleri kapsayabiliyor. Dediğimi anlamadığın için tekrar etmem gerekecek. Saniyedeki sample sayısı çok farklı. Sesin detayı kayboluyor mp3 te. 192 değil 16khz olsun ama saniyedeki sample sayısı yüksek olsun zevkle dinlenir. Bu sesin kaynağına ve a/d convertörün kalitesine de bağlı. Bitrate den ve dosya büyüklüğünden de sample in yüksek olduğu anlaşılır. onda da hile yapabilirler. adam şeklindeki bazı mahluklar 128kbps mp3 ten 24/192 flac yapabiliyor. o da ya hassas bir kulak dinlerse veya osiloskop ile de anlaşılabilir. durum bundan ibaret. Sesten anlayanla anlamayanı bile ayırt edemiyorsun. Dediğimi de anlamamışsın. Sağlık olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.