Şimdi Ara

Spotify'ın kayıpsız ses kalitesi yakında geliyor: Saatte 1GB internet harcayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spotify'ın kayıpsız ses kalitesi yakında geliyor: Saatte 1GB internet harcayacak
    Spotify’ın son güncellemesi, hem ses kalitesi ayarlarında hem de Spotify Connect kenar çubuğunda kayıpsız ses seçeneğini gösteriyor. Yeni ses kalitesi seçeneği, FLAC formatında 24 bit/44.1 kHz’e kadar oynatmayı destekleyecek ve bu kalitede müzik dinlemek saatte yaklaşık 1GB internet tüketimine yol açacak.

Ayrıca Bkz.Spotify ilk çeyreği hem abone hem de gelir rekoru ile geride bıraktı

Spotify kayıpsız HiFi: 24 bit/44.1 kHz'e kadar oynatma, 1GB'a kadar veri kullanımı

Spotify, 2021’de Spotify HiFi aboneliğini duyurdu, uzun süredir de geleceği konuşuluyor. Nihayet Spotify 1.2.66 sürümünde kayıpsız (lossless) ses kalitesinin geleceğine dair işaretlere rastlandı. Aynı sürümde kulanıcıların kulaklıktan en iyi sesi almasını sağlayacak yeni bir özellik te dikkat çekiyor. Spotify, belli kulaklıklarda çalma performasını optimize edecek gibi görünüyor.

Spotify, Premium kullanıcılarına kayıpsız ses kalitesi seçeneğini sunmakta oldukça gecikti. Apple Müzik, Tidal, Amazon Music, Deezer gibi birçok müzik servisi uzun süredir kayıpsız, HiFi kalitesi sunuyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/690107/spotify-lossless-streaming-hifi-music-pro-spicetify

• Her yıl 2-3 kez mutlaka karşıma çıkar bu Spotify HiFi aboneliği haberi. GTA 6 haberleri gibi bir şey. GTA 6 daha önce çıkarsa şaşırmayın.

Hemen hemen bütün müzik platformlarını kullandım, şahsen TIDAL ile devam ediyorum. Spotify'dan sonra abone olduğum 2. müzik platformuydu ve Türkiye'de hizmet verdikleri dönemde de tercihimdi. Yakın zamana kadar Qobuz aboneliğimde vardı ama TIDAL bana gereksiz kılıyor diye iptal ettim. Eksikliğini yaşamadım çünkü TIDAL komple bir platform. Uygulamaları, ses kalitesi, arşivi bir yana video özelliği bile var. YT'u açmadan direkt oradan hem dinleyip hem de seyredebiliyorum.

• Apple Music de zaten vardı, ek olarak Dolby Atmos da var 🙋🏻‍♂️ Spotify şişirilmiş bir balon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myigity -- 20 Haziran 2025; 19:7:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nihayet deezer seviyesine gelebildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geriye kaldı YouTube Music.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple Music kullanmayanda ne bilim. Ergen uygulaması kaldı spotify.

• Youtube music gelirse mükemmel olur. Spotify yıllar oldu bırakalı.

• Valla şehir efsanesi gibi oldu son 3-4 senedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 senedir gelcek haberi yapılıyor hala

saatlik 1gb nasıl oluyor birde up to 1gb diyor 1gb olacak demiyor up to 44.1khz diyor ki eğer 44.1khz de 1gb olursa o nasıl flac allah bilir saçma sayılar bunlar mantıksız 44.1 de yüksek çöznürlüklü ses falan değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 20 Haziran 2025; 20:46:14 >
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    Airpods Pro 2 ve İphone kullanıyorlarsa dinlerler. Lossless codec destekliyor ikisi de.
    Android başka standartlar ve kulaklıklar var.

• Android için kurşun atar kurşun yerim ama Apple Music'in Kayıpsız müzik konusundaki başarısı herkesin malumu. Üstelik bunu 1-2 Dolar paraya veriyorlar ama...

Liste seçimi, şarkı seçimi, sanatçı radyosu seçimi gibi şeyler Apple Music'de berbat. Bunu herkes biliyor. Bu yüzden her ne kadar kayıpsız müzik verirlerse versinler kulak tırmalıyorlar.

Spotify benim eski aşkım. 15 sene önce İNGİLİZ VPN'i ile üye olmuştum. Müthiş bir teknolojiydi. Kayıpsız müzik konusunda çoktan el atmaları gerekiyordu. ,

Kim ne derse desin sizin sanatçınıza en yakın parçayı her zaman Youtube Music sunuyor. Ben Tidal dahil kullandığım tüm müzik servisleri arasında YOUTUBE MUSIC'i en başa koyarım arkadaş.

YM'in kayıpsız müzik hizmetini devreye sokmasına gerek var mı bilmiyorum ama olursa Spotify kafadan elenir.

• Her yıl 2-3 kez mutlaka karşıma çıkar bu Spotify HiFi aboneliği haberi. GTA 6 haberleri gibi bir şey. GTA 6 daha önce çıkarsa şaşırmayın.

Hemen hemen bütün müzik platformlarını kullandım, şahsen TIDAL ile devam ediyorum. Spotify'dan sonra abone olduğum 2. müzik platformuydu ve Türkiye'de hizmet verdikleri dönemde de tercihimdi. Yakın zamana kadar Qobuz aboneliğimde vardı ama TIDAL bana gereksiz kılıyor diye iptal ettim. Eksikliğini yaşamadım çünkü TIDAL komple bir platform. Uygulamaları, ses kalitesi, arşivi bir yana video özelliği bile var. YT'u açmadan direkt oradan hem dinleyip hem de seyredebiliyorum.

Spotify'ın kayıpsız ses kalitesi yakında geliyor: Saatte 1GB internet harcayacak

• Karakter meselesi ve etik durus olarak apple urunleri ve servisleri kullanmak istemeyenler icin nihayet haberi.

• Hangi kulaklıklar destekliyor? Her şarkıda olacak mı? Bluetooth kulaklıklarda destekleyecek mi? Umarım hepsi evet olur.

• myigity kullanıcısına yanıt
    Ama algoritması ve haftalık keşif daha iyi

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Hepsi hayır

• O aptal top listleri yüzünden bırakalı çok oldu. Ses kalitesi YouTube Music in de çok altında. Havhuv falan şarkılarını bilerek üstlere çıkartıp ülkede zaten 2 gram olan müzik listelerinin ağzına ettin. Sağol sipoti

• myigity kullanıcısına yanıt

Apple Music'teki Atmos'larda bir gariplik var. Sunucdan basılmış gibi. Tidal ile denediğimizde oradaki Atmos'larla arasında çok ciddi fark gördük arkadaşlarla beraber.

Spotify'a gelince. Madem Hi-Res getireceksin neden 24/44.1 ? Adam gibi 24/192 getirmeliler.

• Yt music in kötü arayüzü, kasması gibi sebeplerle spotify a dönmüştüm. Apple müzik de iyi diyorlar ve gördüğüm kadarıyla Türkiye fiyatı uygun. Ben çok umursamıyorum o yüzden Spotify devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple müzikte zevkine göre şarkı bulmak, liste yapmak, arayüzü falan işkence. Diğer seçenekler elmadan çok daha iyi. Spotify da benzer şarkı bulma konusunda çok iyiydi, şimdi alakasız şarkılar çıkarmaya başladı ve iyice saçmaladı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.