Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.052
Cevap
0
Favori
114.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GESTAPO

Bizi ilgilendiren Kanun Madde 5,

1-Telefon kayıtlarında özellikle spot telefonlarda 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra almışşsın gibi bir durum olamaz . Yasada böyle bir ibare yok. 12 temmuz olayı özellikle satıcılar için geçerli. Çünkü yasaya göre telefon alınca kimlik bilgilerini satıcı isteyecek ve kayıt edecek. Bunu yapmazsa hapis para cezası var.
    2-Örneğin 1 haziranda spot bir telefon aldım. Hiç kullanmadım. Ve 13 temmuzda hattı taktım ve kullanmaya başladım. Sistem bana bu telefonun imei sinin kayıtlı olmadığını söyleyebilir. Doğrudur. Ama sen bu telefonu şu tarihte almışsın diyemez. 12 temmuzdan sonra almışsın sisteme kayıt ettiremezsin diyemez.Zaten sisteme kayıtlı değil ve 5 ay süre vermiş kanun. Çünkü ; bizi ilgilendiren geçici maddenin ilk paragrafını dikkatlice okursanız "Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt ettirirler. " der. Yani faturalı telefonlar sisteme kayıtlı diğerleri değil. İşte kayıtlı olmayanlara 5 ay süre veriliyor. Bu kanuna göre arkadaşlar bu 5 aylık sürede istediğniz kadar spot veya kaçak telefon alabilirsiniz ( Çalıntı değil ).
    3- 12 temmuzdan sonra telefoncular kaçak veya spot telefon satarlarken yakalanırlarsa büyük cezaları var. Ama son kullanıcıya hiçbir şey yok. Çok olsa sisteme kayıt ettirmezseniz 5 ay sonra kullanıma kaparlar.
    4- Onun için 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra önemli değil. Önemli olan 14 Aralık 2005 tarihidir. Bu tarihten sonra kesinlikle spot almayın.

Ohhh bea içim rahatladı saol yazı için

• GEÇİCİ MADDE 6. — '''Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen''' elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt ettirirler.

12 temmuz olayına bende pek ihtimal vermiyorum ama kanundaki şu ibare kafa karıştırıyor '''Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen'''. Bu ibareye göre 12 temmuz öncesinde alınan kaçak telefonların imei' lerinin tespit edildiği ve sadece bunların kayıt altına alınacağı, 12 temmuzdan sonra alınan kaçak telefonların ise kayıt altına alınmayacağı anlamı çıkıyor.

Şimdi önemli olan 12 temmuzdan önceki kaçak telefon imei' lerinin Türk Telekom tarafından tespit edilip edilmediği.

• 12 temmuz olayını resmi yerlerden ( Türk Telekom veya GSM şirketlerinden) öğrenebilecek bir arkadaş yokmu?
  • Bana gore de mantikli olan bu..
    quote:

Orjinalden alıntı: odogankaya

quote:

Orjinalden alıntı: GESTAPO

Bizi ilgilendiren Kanun Madde 5,

1-Telefon kayıtlarında özellikle spot telefonlarda 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra almışşsın gibi bir durum olamaz . Yasada böyle bir ibare yok. 12 temmuz olayı özellikle satıcılar için geçerli. Çünkü yasaya göre telefon alınca kimlik bilgilerini satıcı isteyecek ve kayıt edecek. Bunu yapmazsa hapis para cezası var.
    2-Örneğin 1 haziranda spot bir telefon aldım. Hiç kullanmadım. Ve 13 temmuzda hattı taktım ve kullanmaya başladım. Sistem bana bu telefonun imei sinin kayıtlı olmadığını söyleyebilir. Doğrudur. Ama sen bu telefonu şu tarihte almışsın diyemez. 12 temmuzdan sonra almışsın sisteme kayıt ettiremezsin diyemez.Zaten sisteme kayıtlı değil ve 5 ay süre vermiş kanun. Çünkü ; bizi ilgilendiren geçici maddenin ilk paragrafını dikkatlice okursanız "Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt ettirirler. " der. Yani faturalı telefonlar sisteme kayıtlı diğerleri değil. İşte kayıtlı olmayanlara 5 ay süre veriliyor. Bu kanuna göre arkadaşlar bu 5 aylık sürede istediğniz kadar spot veya kaçak telefon alabilirsiniz ( Çalıntı değil ).
    3- 12 temmuzdan sonra telefoncular kaçak veya spot telefon satarlarken yakalanırlarsa büyük cezaları var. Ama son kullanıcıya hiçbir şey yok. Çok olsa sisteme kayıt ettirmezseniz 5 ay sonra kullanıma kaparlar.
    4- Onun için 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra önemli değil. Önemli olan 14 Aralık 2005 tarihidir. Bu tarihten sonra kesinlikle spot almayın.

Ohhh bea içim rahatladı saol yazı için

• Kaçak telefonu 1 haziranda almışsın hattı 12 temmuzdan sonra takmışsın, devlet bunu dinlermi kardeşim. 12 temmuz ve öncesindeki imei' leri tespit eder diğerleri ile ilgili işlem yapmaz. Devlet zaten böyle bir yasa ile kıyak yapmış oluyor. Sonuçta bu yasa çıkmadan öncede kaçak mal alıp satmak suçtu. 12 temmuz öncesi yada sonrası fark etmez kaçak mal aldık suçluyuz. Devlet istediği gibi bir tarih koyup ona göre işlem yapabilir. İnşallah böyle bir şey olmazda bütün kaçak telefonları 14 aralığa kadar kayıt ederler. Ayda yılda bir telefon aldım inşallah elimde kalmaz.
  • imei sorguluyoz 12 temmuz oncesi sonrası fark etmiyo ikisinede bulunamadı kayıt dışı dio yani sonra alınanları tespit edemiolar
  • Odogankaya iyice rahatlamışsındır şimdi.
  • peki millet...ben yarin avrupa ya gidiyorum...ve K750 hatta cikarsa W800 alacaktim...

kendi adima faturali alicam alirsam tabi...

12 temmuz olayi bana da dokunuyo mu???

faturali telefonumu kayit ettirememe gibi i durumla karsilasirmiyim???
  • Emin değilim ama gümrükle ilgili bir olay galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyondream

peki millet...ben yarin avrupa ya gidiyorum...ve K750 hatta cikarsa W800 alacaktim...

kendi adima faturali alicam alirsam tabi...

12 temmuz olayi bana da dokunuyo mu???

faturali telefonumu kayit ettirememe gibi i durumla karsilasirmiyim???

Kayıt ettirirsin. (Giderken yanında faturanın bir de fotokopisini götür.) Eğer sorun çıkarırlarsa, sen de "Açın kanunu okuyun, faturanın nereden olması gerektiği konusunda bir sınırlama getirilmemiş." dersin.

Edit: Böylece kayıt ettirirken 5YTL ödemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORZORRO -- 24 Temmuz 2005, 16:34:12 >

• Yasa ortada 12 temmuz olayı diye bise yok!!! bende yasayı arıyodum sagolsun bulmussunuz:)
  • yani ben şimdi bu hafta k750i alım dimi???????
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

yani ben şimdi bu hafta k750i alım dimi???????

yasa apaçık ortada korkulcak bise yok bence işini garantiye almak icin fatura al ama bise oldumu direk aldıgın yer suclu duruma dusecek cunku
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

yani ben şimdi bu hafta k750i alım dimi???????

Hatta fiyat uygunsa, faturasını ayrı kestir bi tane de bana al, açılmamış kutusunda. Ben sana parasını ödeyim. (E o kadar yol gösterdik ama di mi?)
  • peki nasil olucak bu olay
    yurddışıyla iş yapıyoruz yurdışından gelip giden misafirlerimiz oluyor ekseri türk bir dönem burada bir dönem orada kalıyorlar
    diyelim swsitelecomdan aldık telefonu
    geldik burada da kullandık
    turk dvleti kendi sınırları içinde bu telefonu kullanamazsin mi diyecek
    isviçreye gidinde başka buraya gelince başka telefonmu kullanacağız
    bana inandırıcı gelmiyor
    başka türlü bir yapılandırma vardır
  • Akay635............

Arkadaşım siz hala 12 temmuz olayına takmışsınız. Bu geçici 6 maddede 2 hüküm var.

1- Telefonunu 12 temmuzdan önce faturalı almışsın. Gsm şirketleri de bunların imei sini kaydeder. Eğer kaydetmedi ise sen elindeki faturayı götürüp ücretsiz kayıt ediyorsun. Bilirsin Türkiyede bütün kurumlardaki kayıt işlemleri her zaman sağlıklı yürümez. Örneğin arabası olanlar bilir. Taşıt pulu adı altında her sene ocak ve temmuz aylarında araç vergisi yatırılır. Ben bu vergileri düzenli yatırdığım halde arabamı satarken 3 adet vergi yatırılmamış gözüküyordu. Allahtan makbuzları saklıyordum. Götürdüm taşıtlar vergi dairesine gösterdim makbuzları. Aaaaa bilgisayara işlemeyi unutmuşuz dediler. Eğer elimde makbuz olmasaydı paşa paşa bilmem kaç senelik ana para, bilmem ne kadar gecikme faizi ödeyecektim. Gsm şirketleri de öyle. 2 sene önce eşime faturalı telefon aldım KVK dan. Onun imeisine bakıyorum. Kayıtlı değil. Faturayı ara tara bulamadım. Faturalı telefon oldu kaçak telefon. Şimdi de 5 milyon mecburen bayılcamki zaten kaçak olmayan telefon yine de kaçak olmasın.

2- Hemşerim elindeki telefon kaçak. Bunu da 5 ay içinde git 5 milyon yatır yasal olsun diyor.

12 temmuz bizleri kapsamıyor. Telefon satıcılarını ilgilendiriyor. Diyor ki kardeşim bu tarihten sonra kayıtsız hiçbir telefon satamazsın. Kayıt işlemlerini yapmak zorundasın. Yapmazsan kısaca oyarım diyor. Buna rağmen bu 5 ay içinde gözü kara olan satıcılar bu riskleri göze alırlarsa 14 Aralığa kadar istediği telefonu istediğine satar. Yakalanmamak şartıyla. 14 Aralıktan sonra sattığı telefonun imeisini kestiği faturaya yazmak zorundaki telefon kaçak olmasın. 14 Aralık bizleri yani son kullanıcıları da ilgelendiriyor. Örneğin Sony K750 bizde 800 civarı KVK'larda. Almanyada ise 550 milyon civarı. Ordan bir tanıdığımıza bu telefonu getirtirsek tabi baya bir kâra geçmiş olucaz. İşte bu telefonu elimizi kolumuzu sallaya sallaya getirirsek kaçak ; fakat gümrükte adımıza kesilmiş faturayı beyan edip de vergisini ödersek yasal olacak.Bu belgelerle GSM şirketine veya telekominikasyon kurumuna başvuru da bulunarak yurt içi kullanıma açtırmış olucaz.

Gelelim sonuca devlet bu işten ne kazanacak. Yuvarlak bir hesapla 60 trilyon kazanacak. Bu nedenle devlet bizlere kıyak yapmıyor.

Bilmem yardımcı olabildim mi ?

Bu arada Almanyadan K750 sipariş ettim. Ağustosun ilk haftası gelecek. 5 aylık süreden yararlanmazsak ayıp olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest232324234 -- 24 Temmuz 2005, 21:06:12 >

• klonlanmış Imei noları ne olacak peki arkadaşlar...aynı şey bunlar içinde geçerli mi???
  • Yasa net olmadığı için bende dahil kendimizce yorum yapıyoruz. Herşey olabilir. Yalnız, imei sorgulama sonuçlarına göre 12 temmuz öncesi veya sonrası alınan kaçak teller için aynı şeyi yazıyor ''bulunamadı''. 12 Temmuz ayrımı olsaydı farklı farklı sonuçlar çıkması gerekirdi gibime geliyor. Yeter artık ya, başka yorum yapmayacağım, altı üstü bir K750...
  • arkadaşlar bilmiyorum cumartesi günkü vatan gaztesini okudunuzmu. orda soru cevap kısmı yapılmıs.orda da bi soruda 14 temmuzdan sonra alınan kaçak telefon kullanıcıları hakkında yasal işlem başlatılabileceği yazıyordu. hatta ben cuma bir spot 6670 almıştım bir gün sonra yazıyı okuyunca direk gittim telciye dedim boyle birsey soylemedin sen bana, al bunu bana garantili başka bir model ver.gittim garantili aldım. yani şu tarih kısıtlaması olayı tam bir muamma.. durum net değil gibi??
  • evet bu durumda bu hafta idip spot k750i alırım ben
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.