Şimdi Ara

sportage mi yoksa tucson mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
10.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: msky77

    Arkadaşlar bu konuda hiç bilgim yok. Sizlere danışmak istedim.
    2008 model sportage, 7000 km de, daha başka detay bilmiyorum. Kazası değişeni vs yok, yazdığım gibi 7000 km'de.
    40 bin TL nasıl bir fiyat, dizel araba ama yakıtı nasıldır sizce? Bir de ikinci eli nasıldır? Vergisi ne kadardır?
    Çok oldu ama anlayışınıza sığınıyorum.
    Bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


    2008 ve de 40000 tl cok iyi kacmaz bence...
    peki arkadaslar bi sorum daha var..
    beni arazi aracından caydırdı duyunca uğraşamam dedim;
    " arazi araçlarının muayenesi her sene" olmak zorundaymış doğru mu?
  • Yanlış hocam her sene değil muayne cunku ruhsatta arazi aracı yazmıyor.
  • arkadaslar kac lt ya da tl yakiyor km'de kia 2.0?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozm

    arkadaslar kac lt ya da tl yakiyor km'de kia 2.0?


    Yukarıda cevabı var,100 km de ortalama 10 lt.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BlackEdition


    quote:

    Orjinalden alıntı: bozm

    arkadaslar kac lt ya da tl yakiyor km'de kia 2.0?


    Yukarıda cevabı var,100 km de ortalama 10 lt.


    2,22den napıyo yani?22 tl mi :) kafam karıştı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozm


    quote:

    Orjinalden alıntı: BlackEdition


    quote:

    Orjinalden alıntı: bozm

    arkadaslar kac lt ya da tl yakiyor km'de kia 2.0?


    Yukarıda cevabı var,100 km de ortalama 10 lt.


    2,22den napıyo yani?22 tl mi :) kafam karıştı



    Sen şöyle düşün,yakıt deposu 58 lt.130 tl'ye depo doluyor ve sen 130 tl ile ş.içinde 600 km ye yakın yol gidiyorsun.
  • 2.16 kuruş yapar bu da bir jeep için iyi gibi sanki. 2008 öncesindeki Sportage ler 1335 TL ye Chipi programlanıp 140 beygire yükseltile biliyor. Bende kıyaslamayı merak ettiğim için konuya girdim ama herkes Sportage ten bahsediyor. Tucson lafı bile geçmemiş. Bu da herşeyi açıklıyor. Peki ben size şöyle bir soru sorsam ;
    Hyundai servisinin şefi çok yakın kanka ise (asker arkadaşım) Bu şartlar altında Sportage mi yoksa Tucson mu ?
  • Jipler zaten sürat aracı değildir, ayrıca 180-200 km'yle giden her kişi zaten ölme riskini kabul ediyodur hatta diğer araçları da tehdit ediyodur.

    Araban ferrari de olsa 200 km ile gidersen insan algısında düşme olur ve en ufak bi hata her halükarda canını alabilir. Bu yüzden bu hızda gidip de kaza yapıp ölenlere hiç üzülmüyorum, aksine trafik temizleniyor.

    Yukarda bi arkadaşın dediği gibi jip dediğin 3.0 ve üstü turbo dizel olacak ki jip keyfini alasın.
  • Ben Kia Sportage derim başkada bişey demem
  • çavuş topu seni tiguan 1.4 ama benzinli orabaya baktım ben bi boka benzemiyo
    o yüzden beygiri yüksek he ben bu arada sportage kullanmıyorum 1 bmw x 5 var bide mercedes 320 long var
  • Bende Tiguan yok ama Golf var. 1.4 TSI 140 DSG. Aynı zamanda 2008 sportage da var. Bendeki Golf Tiguan hakkında fikir veriyor. Tiguana da baktım iç hacim olarak Golf den büyük değil. Arkada şaft tüneli ollduğundan Arka taraf oldukça dar zaten. Bu açıdan Sporatge çok konforlu. Deri koltuklar var ve arkda şaft tünelide yok.

    Tiguan'ın motoru Sporatagedan kuvvetli, ancak ben yukarda bahsedilen chip tuning işlemini sportage uygulattım. Eskiden el freni çekik mi acaba diye kontrol ederdim ama şimdi memnunun.

    Tüketim açısından aynı kullanım şartlarında Golf ile Sportageı karşılaştırtabiliyorum ikisi de mevcut olduğundan. Litre olarak sportage daha çok yakıyor ama TL olarak hemen hemen aynı tüketime sahipler. Tiguan da Golfle hemen hemen aynı yakacaktır.

    Tiguan'ın SUV olarak adlandırılması bence doğru değil. Özellikle 2 çeker olan 1.4 versiyonunu crossover olarak adlandırmalıyız ancak SUV dememeliyiz bence. SUV 4x4 olmalı. Sportage en azından bu özelliği sağlıyor ve Tiguana göre daha heybetli duruyor.

    1.4 Tiguan versiyonlarının bence en önemli eksikliği DGS şanzıman verilmemesi. Golf te kullanıyorum ve gerçekten fark yaratıyor.

    Bir de enteresan bir anekdot anlatayım. Golfü almadan hemen önce BMW 3.16 bakıyordum onun yerine. Yanımızda Kayınpeder de vardı ve eğer bu BMW yi alırsan sen bunu kullan kızımda Sportage ı kullanmaya devam etsin dedi. Yani ortalama bir otomobil kullanıcısı olarak Sportage BMW 3'e tercih etti. Zaten sonra 3.16 da otomatik şanzıman sunulmadığından Golf aldık ve eşim yine sportageı kullanıyor.

    Ailecek bir yere gittiğimizde de sportage tercih ediyoruz. 5 kişi ve bir bebek sportage da çok rahat seyahat ederken Golf'e mümkün değil sığamıyoruz. Tiguan için de aynı durumun olacağını düşünüyorum.

    Sporategeın en büyük eksiği ise bence otomatik şanzımanın 4 kademe olmasıdır. 100 km üstü hızlarda gaza basınca 3 cü vitese takıyor ancak dizel olması dolayısıyla devir hemen bitiyor ve 4 e takıyor. Yani gereksiz vites küçültüyor. Tiptroniğe alınca 4. viteste çok rahat hızlanmaya devam ediyor, vites küçültmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

    Sportage da her türlü rampa kalkışında problemsiz hareket edebiliyorsunuz, gerektiğinde rahatlıkla kaldırıma çıkıp parkedebiliyor veya kaldırıma çıkarak dar yoldan geçebiliyorsunuz. Soğuk havalarda araca biniyor, koltuk ısıtmayı açıyor ve aracın ısınmasını beklemeden ısınmaya başlıyorsunuz.




  • 2005 2006 sportage yada tuscon almayı düşünüyorum. Szce yakıt olarak tuscon mu yoksa sportage mi daha iyi arkadaşlar? Birde hangisi arıza çıkarma açısından daha sorunsuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptekin_206

    2005 2006 sportage yada tuscon almayı düşünüyorum. Szce yakıt olarak tuscon mu yoksa sportage mi daha iyi arkadaşlar? Birde hangisi arıza çıkarma açısından daha sorunsuz?

    Yok mu cevap verecek olan bir hayırsever??
  • alptekin_206 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hotlatmış gibi olmayımda kaç sene sonra bende girdiysem giricek kardeşler için yazıyorum.
    Bu araçlar aynı fabrikadan çıkıyorlar.Aynı Berlingo ve Partner gibi.Mesela berlingo bozuk yola gelir partner gelemez.Biri tersini söyleyebilir bizde var giriyoruz diye ama virajlarda partner iyidir hafif bozuk yollarda berlingo.
    Kia ve tucsonun Motorları aynıdır.1-2beygir oynayabilir.Kia arazide daha iyi performans göstermek için yapılmıştır.Tucson biraz daha şehir içine hitap eder.Bizdeki tucsonu -5-6 defa orta araziye vurduk. Arabanın her yerinden ses geliyor.Fakat uyduruk seslerden değil.Kaliteli trim sesi çok nazik ses ama arabanın direksiyon ayarı bozuldu freni tutmaz oldu tamir ettirdik ama anlamadık niye bozuldu .Ve araba bu yola sokmadan önce 220yi görmüşlüğü 3-5 dkda bu hızda gitmişliği var.Taksi ayarında virajıda alıyordu.Ve yürürü çok iyiydi.Lakin arabaya bayağı masraf ettikten onra kondisyonunu yakaladık.Bu fiyatlara başka bu tarz cip yok.12litre yakar şun 50kuruşa denk fakat gidip golfe 80-90tl vereceğğime onun değer kaybına buna binerim karlı çıkarım...




  • Tabiki de Sportage . Duruşu ve göğüs kalitesi sportage daha kaliteli , Tucson ise bana göre daha kaba ama zevkler başkadır elbette
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.