Şimdi Ara

spordan sonra yemek yemek şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 saat sonra yerim ama hemen yemek şart mı? eğer şartsa basit tarif önerebilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spordan Sonra Yemek Yemek Şart mı?

Düzenli spor, sağlıklı bir yaşam tarzının ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, spordan sonra yemek yemek gerekliliği konusunda pek çok soru işareti bulunmaktadır. Bu yazıda, spordan sonra yemek yemenin önemi, yemezseniz ne olacağı ve gece antrenmanlarından sonra ne yenmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi bulacaksınız.

Spordan Sonra Yemek Yemenin Önemi

Spordan sonra yemek yemek, vücudunun toparlanması ve antrenmandan sonra kaybettiği besinleri yerine koyması için hayati önem taşır. Egzersiz sırasında, kasların glikojen depoları tükenir ve proteinler hasar görür. Spordan sonra yemek yemek, bu depoları doldurmaya ve kasların onarımına yardımcı olarak iyileşme sürecini hızlandırır.

Spordan Sonra Yemezseniz Ne Olur?

Spordan sonra yemek yemezseniz, vücudunuzun toparlanması gecikir ve kas ağrıları ve yorgunluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca, yetersiz beslenme, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve yaralanma riskini artırabilir.

Gece Spordan Sonra Ne Yenir?

Gece antrenmanlarından sonra yemek yerken şu önerilere dikkat etmelisin:

• Hafif, sindirimi kolay yiyecekler tercih et.
    • Protein ve karbonhidrat içeren besinler tüket.
    • Şekerli içecekler yerine su veya sporcu içecekleri iç.

Önerilen Besinler:

• Izgara tavuk veya balık ile kahverengi pirinç
    • Yumurtalı sandviç
    • Yoğurt ve granola
    • Meyve ve fındık ezmesi
    • Protein shake

Sonuç

Spordan sonra yemek yemek, vücudunun toparlanması ve antrenmandan sonra kaybettiği besinleri yerine koyması için gereklidir. Yemezseniz, iyileşme süreci gecikir ve çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Uygun beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzının ve etkili bir antrenman programının temelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muz veya çikolatalı süt tercih ediyorum
    Hemen ardından 120 gr tavuk
    Spordan sonra 30 dakika geciktirmeden yapıyorum bunu

35 40 protein yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spora miden dolu gitmezsen spordan sonra acikirsin doğal olarak. Bana göre çok önemli spordan sonraki öğün en azindan ilk 1 saat civarinda proteinli birşeyler atiştirmani öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spor sonrası kaslarına aşırı kan pompalanır ve protein kh falan çok hızlı ilerler bu yüzden spor sonrası çok vakit geçmeden yemek yenir. Sadece protein alarak olmaz yanına bir miktar karbonhidrat ta alman gerekir
  • Protein tozu + tavuk şiş yiyorum. Tabi tavuk yağsız olmalı.

• gün sonu aldığın toplam değerler önemli.
  • Şart değil ama yersen iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness dan sonra tavuk yemek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

Protein tozu + tavuk şiş yiyorum. Tabi tavuk yağsız olmalı.

200gr tavuk felan yiyorsan hepsini birlikte yemeni önermem vücut sentezleyemiyor diyor çoğu kişi 50-40 gr üstü alınan proteini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.