Şimdi Ara

Spor, ağırlık kaldırma, bel ağrısı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır vucut geliştirme yaparım, ama amatörce ve bilinçsizce. Amacım kilo almaktı, çünkü boyuma göre çok zayıftım. yaklaşık 1:90 boya 55 kiloydum. ne kadar yemek yesem de gram kilo alamıyordum. spor yaparak hızlı bir şekilde kilo aldım, 88-93 arası gider gelirim. şu anda ağırlık çalışmadaki amacım da formumu korumak. Çok büyük ağırlıkların altına girmiyorum, ya da aşırı tekrarlar yapmıyorum. maksat formumu korumak.Hem zaman olmuyor hem yaş ilerliyor.

Gelelim soruna: Geçen gün belimin sol kısmında, kalçanın üst tarafında bir ağrı oluştu. ağır bişey kaldırırken felan değil. 2 gün önce denize girip ıslak sılak yürümüştüm rüzgarlı havbada. bacaklarda ağrı çekme uyuşma yok. 2 gün sonra fizik tedavi doktoruna gittim, bacaklarımı çekti kaldırdı indirdi, çekiçle ayağıma dizime vurdu. " sinir sıkışması olmuş, ağrılık kaldırma, şu egzersizleri yap 15 gün sonra kontrole gel" dedi. "mr a gerek var mı bel fıtığı mı?" dedim, dedi değil ama ilk atak. 2 gündür o egsersizleri yapıyorum.

Benzer durum başına gelen ya da bilgisi olan var mıdır? Mesela ayaklarımı uzatıp, sol ayağımı sağ ayağımın üstüne koyunca sol kalça kemiğimde bir ağrı oluyor. tam bacağın kalça kemiğine birleştiği yerde sanki. ama onun dışında bir ağrı hissetmiyorum.

Bir de bel kısmını güçlendirecek hangi hareketleri önerirsiniz? ve esas sorum: hangi ağırlık hareketleri bele çok yük bindirmez? mesela bench press'te sanki bele yük binmiyor gibi geliyor bana, siz ne dersiniz?

Biraz karışık oldu ama , yardımcı olan arkadaş olursa sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bel ağrısı ve çıtlaması
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.