Şimdi Ara

Spinal Anestezi Oldum. Baş Ağrım Geçmiyor. Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
8.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 5 gün önce ameliyat oldum. Belimden omuriliğime spinal anestezi ile belden aşağısını uyuşturdular ancak 4 gündür acayip derecede baş ağrım var. Ayağa kalkınca baş ağrım felaket seviyede yükseliyor, yatınca geçiyor. Midem de felaket derecede bulanıyor. İş yerinin revirine gittim, "48 saat geçmiş acile git" dedi. Ben de acile gittim ve sol kalçamdan mide bulantısı geçirici, sağ kalçamdan da ağrı kesici iğne yaptılar ancak nafile. Hiç işe yaramadı. Doktorun verdiği ağrı kesici hap ta işe yaramadı. İş yerinde 10 15 defa kustum. Amirim eve de göndermedi. Rapor almakta sıkıntı oldu. En son dayanamadım ellerim ayaklarım karıncalanmaya başladı. Müdüre söyledim gittim revirde yattım. Biraz kendime geldim tabi ayağa kalkınca tekrar başım felaket derecede zonkluyor. Zorla eve gittim, yattım ama akşam kalkınca tekrar başım felaket derecede zonkladı ve 112 Acil'i aradım, doktora yönlendirdiler ve o da kafeinli bir ağrı kesici önerdi. Ben de kahve ve kolayı karıştırdım, içtim hiçbir işe yaramadı. ağrı kesiciler, bol su, bol kafein falan hiçbir şey işe yaramıyor. Arkadaşlar benim bu ağrıyı 3 gün içinde sonlandırmam lazım işime geri döneceğim. Lütfen acil yardıma ihtiyacım var. Bilen ve yaşayan varsa söylesin yolu yordamı nedir acilen geçirmem lazım bu hastalığı.







  • Sadece geçmiş olsun diyebiliyorum. Düzelirsiniz heralde. Hiç normal bir şey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YolumBilgelik

    Sadece geçmiş olsun diyebiliyorum. Düzelirsiniz heralde. Hiç normal bir şey değil.

    Oturunca ve ayağa kalkınca başımın iç ve arka kısmı felaket seviyede ağrıyor. Omurilik sıvısı eksik galiba ya da Beyin omurilik sıvısı dedikleri şeyin yenilenmesi lazım. Sıvı kaçağı mı olmuş ne olmuş bilmiyorum spinal ile doğum yapan kadınlarla konuştum ağrı olmadığını söylediler internette araştırdım bu konuyla ilgili olarak 20 30 gün ağrı çeken insanlar varmış. bir daha kesinlikle ve kesinlikle spinal olacağımı düşünmüyorum, felaket bir şey, yatmaktan başka çare yok ve pazartesi günü sabahına kadar düzelmesi gerek çünkü işe gitmem lazım. Başımı kesesim var. başıma ne müdahalede bulunsam da geçmiyor, tek yolu yatmak başka yolu yok. Keşke bunu yapanlar buna da bi çare bulsalarmış, kahve içtim 1 bardak ama kusasım geliyor ayağa kalkınca, zonkluyor, tuvalete bile güç bela çıkıyorum çünkü başımı dik tuttuğumda felaket oluyor, napacağımı hiç bilmiyorum ilk başlarda yediğim bir şey dokunmuştur diyerekten midemin bulandığını düşündüm ama öyle değilmiş. Spinal anestezi olup doğum yapan kadınlar benimle resmen dalga geçtiler. Biz böyle bir şey yaşamadık vs... diye. İş yerindeki üssüm kendimi toparlamamı söyleyor bu nasıl mümkün olur? insanlarda hiç insaf kalmamış, acilde müdahalede bulunmuyorlar ve 112 dahil kafein önerisi dışında hiçbir şey yapmıyor.

    Bunu yazmamın sebebi; yarın bir gün spinal anestezi nedeniyle başı ağrıyan kişiler bu foruma ziyarette bulunurlarsa benim profilime baksınlar. eğer ben bir şey yazmamışsam; ölmüşüm demektir, bu ağrıyı düzeltmek için ellerinden geleni yapsınlar. Ancak ben bir şeyler yazmışsam içleri rahat edebilir. İnsanlara yardım etmek istiyorum. Ayrıca bu konu ile bilgisi ve çözüm önerisi olanlar yazarlarsa hem benim için hem de sonradan gelip okuyacaklar için faydalı olacaktır diye düşünmekteyim.

    ve kafam acıyo




  • Arkadaşım geçmiş olsun. İki yıl önce ağırlıkla belimi güçlendirmek isterken belimden bir şey koptuğunu hissettim. Zamanla belimi bir yere dayadığımda bir yanma ve acı oluştu geçer dedim ama bir ay sonra başımda çok şiddetli tarif edilemez bir ağrı oldu 2 dk falan sürdü. Gitmediğim doktor kalmadı ama bir türlü teşhis koyamadılar başım da devamlı bir ağrı yatınca geçen kalkınca hemen ağrı oluyordu çok korkuyordum başım da bulantı oluyor dengemi bozuyor hatta başımın içinden bir sıvı akıyor hissediyordum. Ölümü düşünür oldum. Gittiğim doktor lar ilaç yazıp gönderiyordu ilaçları bünyem kabul etmiyordu çünkü yanlış teşhis koyuyorlardı artık internetten araştırma yapıyordum ama hepsi para tuzağı olmuş bir sürü reklam velhasıl 1,5 yılım teşhis koyma ile geçti. Bir zaman sonra tekrar beyin doktoruna gittim ve belimde bir yırtık olduğunu söyledi ve ben bir yapamam dedi. Başımda bulantı ayak ve kollarıma gelen ağrı başımda batma tarzı ağrılar kalbime iğne batma tarzı ağrılar oluyordu. Bende artık doktora gitmektense doğal yollardan yani şöyle söyleyeyim bal ve zencefil kullandım ve hala bal tüketiyorm şu anda baş ağrılarum geçti ama bu bel ağrısı öyle bir şeyki boyun düzleşmesi yaptı. İki birden ağrı yapıyor anlayacağın sosyal hayattan soğuttu kimseyle oturum konuşamıyorum hemen boyun ve bel ağrıyor şimdi nerden nereye baş ağrısı ile başlayan şikayet belimi inciltmemden dolayı omirilik zarar görüyor denge gidiyor. Bak arkadaşım bugün haber okudum zonguldaklı bir işadamı bel fıtığı ameliyatı oluyor sonra gaz çıkaramıyorum diyor ve bağırsak patlamasından öldümü oluyor. Sana tekrar tavsiyem yan etki yapan ilaç kullanma hemen kes al iyi bir bal 3 öğün kaşıkla biraz zencefil kaynat iç aonra namaz kılmaya başla Allahdan sabrederek yardım iste şifa bulursun inşallah.




  • geçmiş olsun umarım şimdiye kadar geçmiştir, zamanında spinal bağ ağrısını bende çektim üstelik 1 hafta yatırdı beni acilde teofilin+izotonik+parasetamol serum bağlanınca biraz rahatlatıyor kafeinli ağrı kesici bol sıvı tüketimi ve dinlenme ile geçer
  • Konuyla ilgili güncelleme yapmamışsınız acaba nasıl çözüm buldunuz
  • yorgunyürek Y kullanıcısına yanıt
    Ortopedi hekimiyim, sıklıkla yaşadığımız durumdur. Spinal anesteziden sonra özellikle genç hastalarda 9-10 güne kadar devam edebiliyor. Kafein teofilin ve bol sıvı dışında pek birşey yapamazsınız. Mümkün mertebe yatacaksiniz. Geçmesini bekleyeceksiniz.
  • Yalnız şiddetli kusma da var ve su bile midede kalmıyor. 5. gün hala kusma olması normal mi doğum sonrası? Bu arada anestezi şekli spinal oldu ama ameliyat ortasında genel anesteziye dönüldü. Günde 2-3 kupa kahve, serumlar vs ama ağrı kesiciler kesinlikle fayda etmiyor. Bizi korkutan şey kalıcı bir hasar olmasıydı beyinde filan ama MR da bir sorun görülmemiş
  • yorgunyürek Y kullanıcısına yanıt
    Bulantı kusma da tabloya eşlik eder. Sonradan genel anesteziye dönülmesi bu yan etkileri değiştirmez. Dediğim gibi 10 güne kadar sürebilir. Ancak doğum farklı bir işlem, benim de alın değil. Bilgi verme amaçlı yazdım. Burada asıl müdavi hekim(kadın doğum) ile birlikte anestezi hekiminin tekrar fikrini almanızda fayda var.
  • Çok teşekkür ederim
  • yorgunyürek Y kullanıcısına yanıt
    Benim bayağı sürdü. Sonrasında belimle ilgili sıkıntı baş gösterdi. Yani belim (spinal anestezi iğnesini vurdukları yerin çevresi) eskisi kadar rahat değil. Fıtık olmuş gibi hissediyorum ve sırt üstü yatmakta zorlanıyorum.
  • Spinal anestezi pişmanlıktır. Çoğu insan rahat diye tercih ediyor ama, genel anestezi yanında devede kulak kalır. Spinalin çok yan etkisi var, genel anestezide mide bulantısı oluyor sadece onu da kustuktan sonra atıyorsun zaten vücuttan. Ama spinalin günler süren baş ağrısı ayrı dert, ameliyat sonrası idrar yapamazsan sondası ayrı dert, bir de ekstra çok sıkıntısını duydum. Mümkün mertebe genel anestezi ile olmaya bakın.
  • Meraba ne kadar sürede geçti sizin şikayetleriniz acaba bende sizin gibi spinal anestezi ile amliyat oldum şikâyetlerim geçmiyor siz ne yaptınız

  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    Meraba spinalin yan etkilerini siz kaç gün çektiniz nasıl geçti lütfen yardımcı olurmusunuz

  • Meraba spinalin yan etkilerini ne kadar süre çektiniz ve nasıl geçti gitmediğim doktor kalmadı geçmiyor lütfen yardımcı olabilirmisiniz

  • Fatma2763 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba , geçmiş olsun ben ameliyatı 2017 de olmuştum spinal anesteziyi o vakit almıştım eğer yanılmıyorsam o yan etkiler bir haftadan uzun sürmüştü bende 10 günü bulmuştu diye hatırlıyorum, çok fenaydı bol bol istirahat edin asla iş yapmayın kendinizi iyi hissettiniz diye çıkıp markete bile gitmeyin bünyeniz hassas ise çok fena olur, bunun geçmesi vücuttan atılması için zaman ve istirahat lazım.


    Acilde yaptıkları serumlar o gün anlık çözüm olmuştu iyi oldum diye ertesi gün ayağa kalkınca yine kötü olmuştum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 10 Ekim 2020; 14:38:33 >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    Ben 27 temmuzda amaliyat oldum ve daha iyi olmadım ne zaman geçecek diye bekliyorum gitmediğim doktor kalmadı malesef

  • Fatma2763 F kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, sağlıkçı değilim ama 27 temmuzdan bu yana çoktan geçmiş olması gerekirdi, bu şikayetinizle ilgili hangi doktorlara göründünüz ?


    anestezi bildiğiniz gibi omurga bölgesi belinizin azıcık üstünden delinip içeri veriliyor acaba vücudunuz bu maddeyi tam olarak atamamış olabilir ?


    bu sebeple yan etkileri sürüyor olabilir bu hususta öncelikli olarak anestezi ve reanimasyon bölümü ardından nöroloji beyin ve sinir cerrahisi hekimlerine müracaat ettiniz mi ? ne gibi işlemler yapıldı anestezinin vücuttan atılıp atılmadığıyla ilgili bir test araştırma anestezi yapılan bölgeye ait radyolojik görüntüleme herhangibir inceleme yapıldı mı ?


    bu şikayet bu kadar uzun sürüyorsa normal hastane değil de tam teşekküllü bir üniversite eğitim araştırma hastanesine müracaat edip detaylı tetkik ve araştırma yapılmalıdır benim şahsi görüşüm budur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellman406

    Bulantı kusma da tabloya eşlik eder. Sonradan genel anesteziye dönülmesi bu yan etkileri değiştirmez. Dediğim gibi 10 güne kadar sürebilir. Ancak doğum farklı bir işlem, benim de alın değil. Bilgi verme amaçlı yazdım. Burada asıl müdavi hekim(kadın doğum) ile birlikte anestezi hekiminin tekrar fikrini almanızda fayda var.

    Spinal anestezi ve epidural anestezi farkları;


    https://www.milliyet.com.tr/pembenar/spinal-anestezi-nedir-2761785

    Direkt MSS anestezi uygulamalarında sıklıkla görülen yan etkilerdir. Tabii ki bir uzmanın tekrar kontrol etmesi faydalı olacaktır.





  • Baş ağrısı:

    Travay ve doğumdan sonra epidural anestezi ile ilişkisi olmayan baş ağrısı şikayetinizin olmasının çeşitli nedenleri bulunabilir. Ancak, nadir olmakla beraber epidural bloğu takiben baş ağrısı gelişebilir (<% 1). Bu, epidural işlem sırasında spinal sıvı içeren keseye yapılan iğne deliğine bağlı gelişmektedir. Spinal sıvının epidural aralığa sızması baş ağrısı ile sonuçlanabilir.


    Epidural iğne yerleştirilirken mümkün olduğunca hareketsiz durmanız, baş ağrısı olasılığını azaltmaya yardımcı olur. Genellikle baş ağrısı epidural bloğu takip eden 24 saat içinde meydana gelir. Baş ağrısı tipik olarak oturur pozisyonda olmakta, yatar pozisyonda azalmaktadır. Bazen bir kaç gün sürebilen bu baş ve boyun rahatsızlığı yatmak, sıvı içmek ve ağrı kesici tablet kullanmak gibi basit yöntemlerle azaltılabilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir. Bazen baş ağrısı devam ederse veya beraberinde bulantı, ışığa bakmakta zorluk ve kulata uğultu/sesler duyulması eşlik ederse ek tedavi gerekebilir.


    Sinir hasarı, epidural veya spinal alana kanama, felç ve enfeksiyon gibi büyük komplikasyonlar oldukça nadirdir.


    Epidural anestezi iğnenin bele yerleştirilmesi yoluyla yapıldığı için, doğum sonrası görülen sinir problemlerinin epidural anesteziye bağlanması eğilimi vardır. Ancak travay ve doğumu takiben görülen sinir problemlerinin çoğu, bebeğin doğum kanalında hareketiyle sinirlerin etkilenmesine bağlı, nadiren de rejyonel anesteziye bağlı meydana gelmektedir. Bacaklarda güçsüzlük veya başka sinir problemleri yaşarsanız, anestezi doktoru problemi değerlendirilmesi ve uygun takibin yapılması konusunda yardımcı olacaktır.


    https://www.painfreebirthing.com/Turkish/index.php/ct-menu-item-91





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.