Şimdi Ara

(Spoiler) !!! The Walking Dead kiritigini yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaslar bu konuyu acmamin sebebi henuz diziyi izlememis olan arkadaslarimiza spoiler vermeden sadece diziyi izlemis kisileri bir araya toplayip dizi hakkinda sorularimizi fikirlerimizi sunmak

SPOILER. DIZIYI HENUZ IZLEMEMIS KISILER BURDAN SONRASINI OKUMASIN...

Diziyi ilk bolumden 3. sezon sonuna kadar degerlendirmek gerek olursa hic bir sekilde zombilerin neden orataya ciktigi hakkinda bir ipucu felan yok. Genelde zombi hikayeleri bir grup bilim adaminin insanlar uzerinde yapmis oldugu deneyler sonucu ortaya cikar. Benim en cok merak ettigim konu ise bu! Zombiler nerden cikti bu salgin nereden yayiliyor. Bunu bir mantik cercevesi icerisinde ileriki bolumlerde biraz bize anlatirlarsa sevinirim.

Aklima takilan baska bir soru ise su. Normal sekilde olenler bile zombie donusuyor yani isirilmak ile alakasi yok demek oluyor bu. Neden isirilan kisiler zombi oluyor onu anlayamadim. Yani olumcul bir yara olmasada isirilan kisiler zombiye donusmesi ilginc. Diyelim mi kana virus bulasiyor bundan dolayi zombi oluyorlar E! o zaman da normal sekilde olen ``insanlarin`` zombi olmamasi gerekiyor. Hadi onu gectim bu bizim arkadaslar yuzlerce zombi oldurduler agizlar yuzleri kan oldu bu virus ise neden bulasmadi gozlerine agizlarina hic kan sicaramadi mi?

Tabi birde isin diger boyutu var demekki bu olay virus degil belki de soluduklari havada birsey var. Benim en buyuk endisem zombilerin nerden geldigini anlatamdan dizinin final yapmasi ki bunu hic istemem. Genelde Geroga A. Romero filmelerinden alisik oldugumuz zombilerin nerden geldigi belli olmayan filmler. Film zombiler ile baslar zombiler ile biter seyatni bir gucmudur nedir ne degildir aciklanmaz.

Birde kafama takilan Rickin hayali telefon konusmasi hani ilk konustugu zamanda araya kisinin karisi ve en iyi arkadasi oldugunu anlayamamasi biraz garip. Kendinizden ornek alin en yakin arkadasiniz sizi telefonda isletmeye calissa bile hemen tanirizi kendisini kaldi ki birisi karisi. Telefondan sesini alamiyor mu? Bizide iyi kandirdilar..

Son olarak dizideki en sevidigim karakterler Rick ve Daryl en uyuz oldugum karakter ise Vali. Calsitigim yerde bir adam var tipki dizideki valiye benziyor ondan dolayi adamdan gicik aliyorum

Ayrica Lori nin zombi halini ya da cesedinden arta kalanlari goremedik (tabi rick in buldugu zombi loriyi komple yemediyse) sanirim ileriki bolumlerde rick lorinin zombi bedeni ile karsilasabilir ki bu da cok dramatik bir sahne olacaktir. Zira ben 27 yasimdayim lorinin olumu beni cok etkiledi gozumden yaslar akmisti. Sanirim biraz duygusal biriyim

• şöyle düşün zombiler öldürmek için ısırıyor ısırınca adamlar ölüyor zaten havadan virüs kapmış olduklarından zombi oluyorlar

Zombiye vurunca kan ağzına yüzüne sıçrıyor burda çok haklısın adam hiç dikkat etmiyor gerçekte böyle felaket olsa üstüme kan gelmesin diye geriden vururum şahsen

Lori'nin araması konusuna gelince Rick çok sevdiği karısını kaybedince bunalıma giriyor aklı oyunlar oynuyor olur böyle şeyler
  • Son cumlen cok iyiydi :D Olur boyle seyler
  • İKİNCİ SEZONUN SONUNA GELMEYEN OKUMASIN!

İnsanları zombiye dönüştüren virüs, beyin öldükten sonra aktif hale getirip beyni yeniden çalıştırıyor ama bilinçsizce çalıştırıyor (İlk sezondaki doktor abimizin açıkladığı üzere içgüdülerle haraket ediyorlar.) Bu nedenle yaşayan insanlar zombiye dönüşmüyor. Hala beyinleri aktif oldukları için...

İKİNCİ SEZONUN SONUNA GELMEYEN OKUMASIN!

• Lori gerçekten öldü. Arayan o değil. Rick öyle hayal ediyo. Ayrıca Rick cesedinin yanına gittiğinde kapıştığı Zombi yemişti Lori'yi. Yani Lori'nin geri gelmesi imkansız. Ara sıra Rick'in hayallerinde ortaya çıkar
  • Bu dizide bence ilk başta insanların ilgisini çeken zombi-insan savaşıydı bu savaş 2. ve 3. sezonlarda insan-insan mücadelesini döndü ve zombiler arka plana atıldı.Ve zombi öldürmek çok zordu insanlar zombilerden kaçıyordu ama şimdi rahatlıkla zombi öldürebiliyorlar ilk sezonda insanlar arayış içindeydi yolda geçiyordu sezon bu da zevkli kılıyordu diziyi.Bundan sonrasını 2. ve 3. sezonları izlemeyen okumasın.

Lakin çiftliği bulunca bence aksiyon azaldı Shane'in ölmesi bence yanlıştı Shane ölmemeliydi diziye ayrı bir hava katıyordu Shane'i öldürmek yerine çiftliği terk ettirebilirdi senaristler ve ileri zamanda mesela Hapishane'de tekrar karşılarına çıkardı.Sıkıcı bir 2. sezonun ardından 3.sezonun ilk bölümleri bomba gibiydi ama sonradan 3.sezonda bozdu Vali olayı çok uzatıldı bana göre gece Vali'yi öldürmek için gittiğinde Andrea onu öldürebilirdi böylece Vali olayı sonra ererdi bizimkiler kasabaya yerleşirdi ve kasaba zombi saldırısına uğrayabilirdi bence böyle çok daha iyi olurdu.Şimdi ise Vali ölmedi bana göre aptallık yapıp yaşlıları hapishaneye getirdiler.Zaten yemekleri yok o yaşlıları nasıl doyuracaklar ? Belki de yemek yetmeyeceği için yeni yer arayışına geçebilirler ya da şehre dönebilirler.

• Spoiler butonu kullanmaya gerek yok zaten konu spoilerlar uzerine.

@AlucarD Lori oldu evet ama o zombi lorinin butun cesedigini yemis olmaz en azindan oyle hatirliyorum. Birde Lori roludenki hatun gercek adini simdi hatirlayamiyorum daha once prison break dizisinde oynamisti ve orada da olerek dizinden ayrilmisti. Bu kiz her dizide oluyor nedense :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Game of Thrones Spoiler Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sHepHeRd'

Bu dizide bence ilk başta insanların ilgisini çeken zombi-insan savaşıydı bu savaş 2. ve 3. sezonlarda insan-insan mücadelesini döndü ve zombiler arka plana atıldı.Ve zombi öldürmek çok zordu insanlar zombilerden kaçıyordu ama şimdi rahatlıkla zombi öldürebiliyorlar ilk sezonda insanlar arayış içindeydi yolda geçiyordu sezon bu da zevkli kılıyordu diziyi.Bundan sonrasını 2. ve 3. sezonları izlemeyen okumasın.

Lakin çiftliği bulunca bence aksiyon azaldı Shane'in ölmesi bence yanlıştı Shane ölmemeliydi diziye ayrı bir hava katıyordu Shane'i öldürmek yerine çiftliği terk ettirebilirdi senaristler ve ileri zamanda mesela Hapishane'de tekrar karşılarına çıkardı.Sıkıcı bir 2. sezonun ardından 3.sezonun ilk bölümleri bomba gibiydi ama sonradan 3.sezonda bozdu Vali olayı çok uzatıldı bana göre gece Vali'yi öldürmek için gittiğinde Andrea onu öldürebilirdi böylece Vali olayı sonra ererdi bizimkiler kasabaya yerleşirdi ve kasaba zombi saldırısına uğrayabilirdi bence böyle çok daha iyi olurdu.Şimdi ise Vali ölmedi bana göre aptallık yapıp yaşlıları hapishaneye getirdiler.Zaten yemekleri yok o yaşlıları nasıl doyuracaklar ? Belki de yemek yetmeyeceği için yeni yer arayışına geçebilirler ya da şehre dönebilirler.

Aslinda mucadelenin insan - insan olmasinin sebebi zaten zombiler buda cok normal ama haklisin bir yerden sonra can sikmaya basliyor. Neden bilmiyorum her yeni kesvettikleri bir bolgede ben daha degisik mutasyona ugramis bir yaratik bekliyorum. Bknz Resident evil 3 Nemesis gibi. Yani bu salgin virus hastalik ya da her ne haltsa diger canlilarida etkiliyor olmasi lazim degil mi? Zombiye donusen bir hayvan felan gormedik. Birde bu salgin sadece amerikada mi var yoksa tum dunya mi boyle ? :) Benim aklima komplo teorileri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleonhart -- 13 Ağustos 2013; 13:48:02 >

• Hocam spoiler butonu kullanmaya gerek yok diyorsun da harş diye Prison Breakten spoiler veriyorsun. :) Ya konuya giren biri Walking Dead'i izlemiş ama Prison Break'a yeni başlamışsa o zaman ne olacak?...

Ayrıca Prison Breakla ilgili...

Yanlış hatırlıyorsun ölmüyordu o dizide... :)

Sarah Wayne Callies oyuncunun ismi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 13 Ağustos 2013; 13:49:20 >
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    hehehe yanlis hatirliyor olabilirim :D Ayrica Prison Break izlemeyen kalmismidir yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xleonhart

hehehe yanlis hatirliyor olabilirim :D Ayrica Prison Break izlemeyen kalmismidir yahu?

Olabilir neden olmasın. Ben dizi bölümüne yeni takılmaya başladım çok eski dizilere yeni başlayanlar görüyorum. Dizilerin konularını dolaşınca...
  • Benimde aklıma takılan doktor virüsün beyin sapına yerleştiğini söylüyordu,ama bizimkiler sadece kafadan vurarak zombileri öldürüyorlar bazen.Zaten beyin ölmüş silahla vursan ne fayda vercek.Beyin sapı beynin arka alt kısmında değilmi?
  • darkknightr kullanıcısına yanıt
    Belkide kafadan vurulun her vurusta beyin sapi hasar alip tekrar oluyorlardir. Yahu birde bu virus zombi vucutlarini cok dayaniksiz hala getiriyor herhalde kalsiyum felan kalmiyor. Bir kac bolumda sahit oldum adam zombinin kafasina basiyor ve kafasi patliyor resmen domates gibi saciliyor. Yahu arkadas sen 10 tonluk bir vurus mu yapiyorsunda boyle kafa icine giriyor patliyor felan.

Ayrica Dale nin olumu biraz garip geldi bana yani bir insan vucudunu tam ortadan ellerinle ikiye ayirabilirmisin?
  • Dizinin finali ile ilgili

Bir yerde rick'in bebeğinin panzehir olacağını görmüştüm.
  • MrCnR06 kullanıcısına yanıt
    The last of us gibi olur o zaman :D
  • Walking deadi Heroes dizisine çok benzetiyorum şahsen 1.Sezonları süper 2.sezonları kötü 3. sezonları çok kötü şeklinde gidiyordu.Umarım 4.sezonda walking dead düzelir yoksa heroes gibi iptal olabilitesi yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

Walking deadi Heroes dizisine çok benzetiyorum şahsen 1.Sezonları süper 2.sezonları kötü 3. sezonları çok kötü şeklinde gidiyordu.Umarım 4.sezonda walking dead düzelir yoksa heroes gibi iptal olabilitesi yüksek

Virüs'ün nasıl ortaya çıktığı ve yayıldığı tam belli değil daha. Ayrıca 3 sezondur olay sadece bizimkilerin etrafında dönüyor. Yani bir yönetim kaldıysa bir yerlerde, sağlam ve kalabalık bir yerleşim birimi var mı, Amerika kıtası dışında durum nasıl bunları hiç bilmiyoruz daha. Hikaye genişleyebilir yeni sezonlarda, daha çok ekmek çıkar yani. :)

• Aslına bakılırsa ben 2. ve 3. sezonu daha çok sevdim yani tam olarak beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Aşagı yukarı hayatta kalan tüm karakterlerin herşeyini ögrendik ve daha da fazlasını ögrenecegiz. Andrew Lincoln (Rick) benim yeni kahramanım olma yolunda ilerliyor. Gerçekten bir dizide bu kadar sevdigim bir başka karakter Supernatural den Dean olmuştu. Bu dizi hiç bitmesin istiyorum.
  • Ayrıca şunu bir izleyin baya bir güldüm

http://www.youtube.com/watch?v=t7J8OBlW8LI

• quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

Walking deadi Heroes dizisine çok benzetiyorum şahsen 1.Sezonları süper 2.sezonları kötü 3. sezonları çok kötü şeklinde gidiyordu.Umarım 4.sezonda walking dead düzelir yoksa heroes gibi iptal olabilitesi yüksek

Katılmıyorum bence 3 çok daha iyi o saçma 2.sezona göre, ilk 8 bölüm gayet güzeldi hatta ancak son 8 bölüm için aynısını diyemeyeceğim. 2 ise aşırı uzatılmış zoraki bir sezon gibi geldi.

Keşke her sezonu 10 bölüm yapsalardı daha kaliteli olurdu yazık ettiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.