Şimdi Ara

Splitter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 2 adet uydu alıcısını tek kablodan böldüm görüntü namına hiçbir sorunum yok fakat bazı kanallar cnn türk ntv tv2 trt kanalları gidiyor birinde varsa diğerinde gidiyor bazen ikisindede geliyor yada ikisindede gidiyor bu kanallar, ve hep aynı kanallar gidiyor bunun sorunu ne olabilir uydu alıcısının ayarlarıylamı oynamam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

• Unıversal lnb veya merkezi sistemden gelen uydu hattını splıtter ile bölemezsin. Sadece Unıcable / SCR sistemde splıtter ile bölünür ve uydu alıcılarında SCR destekli olması gerekir. Eğer bu şekilde yani 2 receıverda açık durumda kullanmaya devam edersen LNB veya receıver tunerlerinin arızalanması söz konusu olur.
  • splıtter neden satılıyor ozaman herkesde Unıcable / SCR sistemler yoktur heralde ne demek olduğunu bilmiyorum zaten bu sistemlerin
  • Splıtter sadece Uydu tesisatlarında kullanılmazda ondan satıyorlar....
  • Splitter kabloyu bölmek için kullanılıyor.Örneğin merkezden gelen 1 kabloyu 6ya bölüyor ( 1/6 siplitter ).Ek yapılmasın diye.Ayrıca splitterlerde kısadevre koruması oluyor.Yani iki cihazı aynı anda çalıştımana rağmen cihazların sağlamsa o yuzdendir.Direk bağlada gör sallanan elimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

Splitter kabloyu bölmek için kullanılıyor.Örneğin merkezden gelen 1 kabloyu 6ya bölüyor ( 1/6 siplitter ).Ek yapılmasın diye.Ayrıca splitterlerde kısadevre koruması oluyor.Yani iki cihazı aynı anda çalıştımana rağmen cihazların sağlamsa o yuzdendir.Direk bağlada gör sallanan elimi.

ben kısa devre olurmu diye sormamıştım zaten kanal tutarsızlığını sormuştum gerekli cevabı alamadım neyse teşekkürler
    bu arada janjarre splitter ın başka yerlerdede kullanıldğını biliyorum fakat ne niyetle aldığımı zaten söyledim aldığım yere o anlamda söylemiştim neden satıyorlar diye
  • Satan adam biliyormu acaba splitterin ne olduğunuda ona sorup almışssın. Bende Elektrik Teknikeriyim ve bir meslekteşım böyle teknik bir olayda kazık yiyince çok sinirleniyorum.... Tekniker kazık yerse vay benim memur kardeşimin haline...

Ben sana neden tutarsızlık olduğunu izah edeyim.

LNB’ler 12-18 volt aralığındaki voltajlarda çalışırlar. Vertical yayınlarda receıver tarafından LNB ye 12 ile 14 volt arasında gerilim giderken, horizantal yayınlarda ise 15 ile 18 volt arası gerilim gider.

Mesela, Atv Horızantal polarizasyonda yayın yapar CNN Türk Vertical polarizasyonda...

Sen receıverın birinden Atv yi seçersen Lnb ye 15 / 18 arası gerilim giderken, diğer receıverdan da CNN Türk'ü seçersen bu sefer o receıverda Lnb ye 12 / 14 volt arası gerilim gönderir..... Durum böyle olunca Lnb polarizasyon seçemez ve sapıtır. Tabi olay bundan daha karmaşık ama en basit izahı böyle.

Merkezi sistemlerde kullanılan Lnb ler farklıdır fakat kullanılan Multıswıch de bu istikrarda çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 24 Mayıs 2013; 19:23:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Kablonet Bağlantı Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okulda uydu yada buna benzer bir durum öğretilmedi genelde soğutma üzerine dandik bir öğrenim gördük neyse ben sizin demek istediğinizi anladım uydu alıcıları bozulursada yenisini alırım annem mutlu olsun yeterki önemli değil şu an için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.