Şimdi Ara

Splinter Cell Double Agent İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ...V-22 Osprey,motorlarını yukarı çevirmiş,havada asılı durumdayken Sam Fisher bu göreve onunla katılacak olan John'a soruyordu:
    -Korkuyor musun ?
    -Neden ? Korkmalı mıyım ?
    -Hah

John koştu ve açık olan kargo kapısından suya atladı.Etraf çok karanlık ve soğuktu.Çünkü burası İzlanda'ydı !

Görevleri John Brown's Army adındaki terörist grubun bir saldırıda kullanacağı füzeyi devre dışı bırakmaktı.

Sam de atladı ve John önde Sam arkada ilerlemeye başladılar.Bir kaç havalandırmaya benzeyen tünelden geçktikten sonra John buzdaki bir kırıktan dışarı çıkıp güvenlik görevlisini kaptı ve suya çekip boynunu kırdı...
    Ardından Sam'in ilk görevini bitirmesi için kenara çekildi.
    Devam ettiler...John bir şeyler bulduğunu ve oraya gidip bir bakmak istediğini söyledi.Böylece zaman kazanacaklardı.

Sam ve onları yönlendiren Albay Irvine Lambert ona "John hayır ! Senin görevin Sam'i korumak derken John onlara aldırmadı.
    Sam havalandırmadan tesisin içine girecekti ki "Alarm!Alarm!We have an intruder" sesi yankılandı etrafta....
    Sam havalandırmadan geçti ve tesis içine girdi.O sırada altında olup bitenler karşısında şoke olmaması elde değildi.
    John yakalanmıştı ! Karşısındaki Ak-47'li adamların onu vurmaması için ellerini kaldırmıştı.
    Ama adamlar John'u adeta taradı...

John vücuduna saplanan Ak-47 mermilerinin etkisiyle önce sağa sola yalpaladıktan sonra genç bedeni yere düştü.
    Sam soğukkanlılığını korudu ve görevi başarıyla bitirdi.
    V-22'den sarkıtılan ipe tutundu ve kendini yukarı çekti.
    -Lambert neler oluyor ?
    -John yanlış birşey yaptı Sam...
    Ama Sam onu dinlemiyordu.Bir hışımla sinirden gece görüş gözlüğünü fırlatıverdi dışarı !

Sabrını taşırmıştı bu son olay.Artık daha fazla sevdiği ölemezdi.
    Zaten kızı da sarhoş bir sürücünün çarpması sonucu ölmüştü.
    Ve en zor görevi aldı.JBA yani John Brown's Army'ye sızmak ve içerden çökertmek...

O şimdi bir çifte ajandı....

Hangi taraf için çalışacaktı ?

Now,His Friends Think;He Is An Enemy...His Enemies Think;He Is A Friend!

Double Agent'ın çıkış haberi duyurulduğunda pek çoğumuz çok heyecanlandık.
    Oyunu yükleyince anladım ki verdiğiniz her kuruşa değiyor.Hayatımın oyunlarından biri !

Bir kere oyuna duygu katıldığını görüyoruz.Önceki bölümlerde ön plana çıkan "Stealth Action" olayı bu oyunda biraz geri planda.Sam Fisher JBA için yaptığı görevlerde adam öldürmek zorunda kalırsa üzülüyor,yüz ifadesi değişiyor !

Sam abi artık yaşlandığını görebiliyoruz.Oyuna göre 51 yaşında artık.
    Dilerseniz artık detaylı incelemeye başlayayım.

Oynanılabilirlik :

Splinter Cell Double Agent oynanılabilirlik namına çok değişiklik getirmemiş.
    Ama oyunda 3 tane kritik karar vermemiz lazım ve bu kararlar oyunun sonunu etkiliyor.Nsa'nın ya da Jba'nın güvendiği bir ajan olabiliyoruz.Yani bir kahraman ya da aranan çok tehlikeli bir suçlu....

Sam Fisher'ı artık tek bir kıyafetle görmüyoruz.JBA'nın karargahında geçen bölümlerde tulumunu giyerken,Kongo'da geçen bölümlerde daha rahat kıyafetler giydiğini görüyoruz.!

Oyunda "Trust-Meter" adı verilen bir çizelge mevcut.Bu iki tarafın size duyduğu güveni gösteren bir çizelge.Dikkat edilmesi gereken bir şey.

Onun dışında bilgisayar güvenliğini kırma gibi seçeneklerin biraz daha değiştiğini görüyoruz.

Opset'e bir de 3 boyutlu harita eklenmiş.

Her konuda hareket seçeneklerimiz artırılmış.Örneğin bir kapıyı bir çok açma seçeneği var.Normal biçimde açma,gizlice açma(Bu durumda Sam abi kapıyı açıyor ve kolundan tutuyor.Siz ne kadar ilerlerseniz o da kapıyı o kadar açıyor) ve kapıyı hızlıca çarptırma seçenekleriniz var.Bu sonuncusu eğer kapı önünde düşmanınız varsa onu bayıltıyor.

Vinç seçeneğimiz gelmiş ! Bir boruya vinci bağlayıp aşağıya sarkabiliyoruz yeri geldiğinde.

Silahlara da bir kaç ekleme yapılmış.Susturuculu tabancanızın içinde elektronik aletleri bir süre bozan bir silah da var.Bunu da tabancanızı seçip bir elektronik alete doğrultup sağ fare tuşuna basarak yapabiliyoruz.
    Bir çok bomba seçeneğimiz var.
    Ayrıca çok ilginç bir silahımız daha var.Bu silahı bir yere doğrultuyorsunuz ve tetiğe bastığınzda doğrulttuğunuz yerden bir ıslık sesi geliyor ! Çok düşman arasındaysanız çok işe yarayan bir alet.
    Bunlara ilaveten;parmak izi tarayıcı,ses kaydedici,ve retina tarayıcılarımız var ki gerek gizli bir toplantıyı kaydetmekte,gerekse kapıları açmakta işimize yarayan aletler.

Oyunda tamamen özgürüz.Ana görevi yerine getirdikten sonra ikincil görevleri yerine getirip getirmemek size kalmış.Ama yapmazsanız tarafların size olan güveni azalıyor.Eskisi gibi Irvine Lambert bize silah kullanmayı falan yasaklayamıyor yani.Karar size kalmış.

Bunun dışında eğer bir adamı kaparsanız bu sefer onu öldürmek ve bayıltmak üzere iki seçeneğimiz var.Farenin sağ tuşuna basınca Sam abi adamı bayıltırken,sol tuşa bastığınızda boğazını kesiyor.
    Aynı zamanda size doğru yaklaşan silahlı adamları çok şık bir hareketle yere serebiliyorsunuz....

Bir Sam Fisher vazgeçilmezi olan 3 noktalı gece görüş ve termal gözlüğümüze bir de çevredeki elektronik aletleri algılayan bir sistem eklenmiş.Bunu da 2 tuşuyla aktif ediyoruz.

Nazar Boncuğu:Oyunun yüklenme süreleri gerçekten aşırı uzun.Benim bilgisayarım "Next Generation" modunda zerre takılmadan çalıştırabildiği halde bazı yüklemeler 2 dakikayı buldu hatta aştı !

Oynanılabilirliğe 100 üzerinden 95 veriyorum ...

Sesler :
    Ubisoft'un dersine iyi çalıştığını bir kez daha görüyoruz.Hem de çok iyi !
    Serinin devamı geldikçe kalitesi artan sesler,burada da aynı şekilde devam etmiş.
    Öncelikle müziklerden bahsetmek istiyorum.Ana menünün ve oyunun genel müziği olan o "şaheser"'in sizi ne kadar gaza getirdiğini ya da Sam Fisher gibi hissetmenizi sağladığını anlatamam ! Böyle duygusal mı desem...Ne desem bilemiyorum ama cuk oturmuş bir müzik...Oyun içinde de müzikler Sam Abi'nin ruh haline göre değişiyor.Örnek vermek gerekirse;Sam Fisher,JBA için yaptığı görevlerde adam öldürmek zorunda kalırsa üzülüyor.Bu zamanlar çalan müzik resmen tabiri caizse damardan giriyor ! Aynı şekilde,ortalık karıştığı zaman çok gaz müzikler çalıyor.Harikasın Ubisoft !

Oyundaki karakterlerin duygularına göre ses tonlarının değişimleri çok güzel ayarlanmış.Muhteşem sesiyle Sam Fisher'ı seslendiren Michael Ironside ve Ubisoft belli ki çok çalışmış.Sam Fisher görevdeyken sakin ve kalın ses tonuyla konuşurken,heyecanlandığı yahut birşeyler ters gittiği zaman sesindeki heyecan bariz şekilde belli oluyor.

Sam Fisher'ın etkisiz hale getirdiği adamların çıkardığı sesler de gerçekten çok gerçekçi.

Aynı şekilde atmosferdeki seslere de çok dikkat edilmiş.Örneğin hapishaneden kaçmamız gereken bölümde bol bol silah ve kavga sesinin yanısıra,suçluları durdurmaya çalışan polislerin taktik planlar yaptıklarını duyabiliyoruz.

Oyunu oynadıkça sesler açısından çok güzel sürprizlerle karşılaşacağınızı temin ederim.

Sesler benden 100 üzerinden 100 alıyor.

Grafikler :

Tek kelimeyle muhteşem !

Sam Fisher,yakalandığı zaman gözlerini kocaman açıyor ve yüzündeki korku belli oluyor ! Aynı şekilde bir görevi başarıyla bitirdiğinde yüzünde sinsi bir gülümseme görebiliyorsunuz.Size şunu söyleyeyim,oyunu oynamadan saatlerce Sam'in yüz ifadelerindeki değişimleri izleyebilirim.

Yakaladığınız adamların surat ifadelerindeki değişimler de harika yapılmış.

Atmosfer de gerçekten olağanüstü.Mesela Kongo'da geçen bölümlerde,etraftaki yanan araçlar,oraya buraya koşuşturan insanlar vs hiç bir detay atlanmamış ve hepsi de çok gerçekçi.Yanan bir araçtan yükselen sıcak havanın görüntüyü bulanıklaştırdığını ya da ortalıkta koşuşan insanların ağızlarını açarak çığlık attığını bunun yanısıra Sam Fisher'ın alnından terlerin aktığını (Öeh !) görebiliyoruz!Çin'de,gökdelen tepesinde geçen bölümlerde altımızdaki vızır vızır trafik de cabası !

Oyundaki ara videolardan bahsetmek isterim ki onlar da çok güzel hazırlanmışlar.Olaylar arasındaki bağlantıyı kurmanıza çok yardımcı oluyorlar.

Grafikleri biraz tembellikten,biraz heyecandan,biraz da hayranlıktan dolayı "Anlatılmaz,Yaşanır !" diyerek oynarken görmenizin daha güzel olacağını söylüyor ve burada bitiriyorum.

Grafikler;100 üzerinden 100.

Multiplayer :

Double Agent,çoklu oyuncu moduna bir çok yenilik getirmiş.Cooperative görevlerin yanı sıra takım halinde görevler de oynanabiliyor.Ve o kadar çok çeşitli görev var ki !

Ajan yahut güvenlik güçleri olabiliyorsunuz.

Çoklu oyuncu modunda takım oyunu çok önemli.Bir kişi etrafı gözetlerken biri hareket ediyor.Sonra hareket eden etrafı gözlüyor falan filan...
    Cooperative yaparsanız,yapay zekanın daha zorlayıcı olduğunu söylemeliyim.

Multiplayer konusunda da tebrik ediyorum Ubisoft'u.Ajanlık odaklı bir çoklu oyuncu modu ancak bu kadar güzel olur.
    100 üzerinden 100.

"Sam Fisher!Put Your Hands In The Aır And Drop Your Gun!"
    "You Are Too Late Buddy.He Has Gone..."

Sam Fisher'ın ajanlık hayatının yavaş yavaş sona ermeye başladığı bu muhteşem oyun elbette ki önceki oyunlardan çok farklı geliyor insana.
    Ama oynayınca ne denli özenle hazırlanmış,muhteşem bir oyun olduğunu anlayacaksınız.

Genel olarak 98.75 alıyor Splinter Cell Double Agent.

Eğer bu türü seviyorsanız kaçırmamanız gereken,zamanın çok ötesinde bir oyun bu ...

"A Choise Between A Victim And A Witness Is Not A Choise At All."

• Vallahi sen hazırladıysan ne diyelim bu işte profesyonel falanmısın yoksa ..?
  • konusu vardı ama gerçekten emek harcamışsın güzel olmuş teşekkürler
  • arkadaşlar fx5500 kaldırırmı bu oyunu ne diosunuz??kaldırırsa gidip alıcam.yani optimizasyonu falanda iyi olabilir belki o yüzden soruorm eğer cidden düşük sistemliler içinde optimizasyon yaptılarsa iyi olur ya.(offf kurtulamadım şu karttan)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kubillian

arkadaşlar fx5500 kaldırırmı bu oyunu ne diosunuz??kaldırırsa gidip alıcam.yani optimizasyonu falanda iyi olabilir belki o yüzden soruorm eğer cidden düşük sistemliler içinde optimizasyon yaptılarsa iyi olur ya.(offf kurtulamadım şu karttan)

üzgünüm çalışsada oynanmaz
  • En az Pentium 4 2.6 ghz işlemci...
    En az 512 mb ram...
    En az 128 mb DirectX 9 destekli ekran kartı(GeForce FX/6/7 serileri ile ATI Radeon 9/X serileri)...
    En az DirectX 9 destekli bir ses kartı...
    En az 4x hızında Dvd rom...
    Oyunun 11 Gb'a yakın olduğunu da belirtmek isterim.

Sistemine güveniyorsan dene bence...
  • yapma yaaa.allam nedir bu karttan çektiim.neyse ilgin için saol
    quote:

Orjinalden alıntı: venomtrk

quote:

Orjinalden alıntı: kubillian

arkadaşlar fx5500 kaldırırmı bu oyunu ne diosunuz??kaldırırsa gidip alıcam.yani optimizasyonu falanda iyi olabilir belki o yüzden soruorm eğer cidden düşük sistemliler içinde optimizasyon yaptılarsa iyi olur ya.(offf kurtulamadım şu karttan)

üzgünüm çalışsada oynanmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok iyimser bir not vermişsin bence. PC deki buglar en az oyunun 10 puan daha düşmesine sebep olur bence, çünkü çok ciddi hatalar içermekte ve çok kötü bir xbox 360 portu olmuş bu oyun.
  • Ben hiç bir bug görmedim...
    CD'nin kopya yahut orijinal olmasından fark ediyor olabilir mi ?
    Ya da sistemin gücünden...
    Bilmiyorum Gerçekten hiç bir bug yaşamadım oynarken.
  • Bence de biraz fazla iyimser olmamış mı bu not ?? High level olmayan sistemlerde, gereksiz yere bir kasma oluyordu oyunda. Gerçekten optimizasyon sıfır. İkincisi oyun her ne kadar özgür olmayı hedefliyorsa da bir şekilde bizi denge kurmaya zorlayarak dolaylı yoldan kısıtlanıyoruz. Neyse güzel bir oyundu, üzerinden 1 sene geçti, bakalım yenisi nasıl olacak... İnceleme için eline sağlık. Çok emek vermişsin.
  • Chaos Theory' i oynamadan inceleme yapmışsınız sanki. Çünkü bahsettiğiniz yeniliklerin çoğu zaten Chaos Theory' de mevcuttu. Ayrıca biraz geç bir inceleme olmuş sanırım. Serinin son oyunu Conviction birkaç ay sonra çıkıyor. Yine de teşekkürler, sürükleyici bir anlatımınız var.
  • oyunda çok hata vark çoook. sistemin düşüklüğündende kaynaklanan bişey değil birçok insan farklı sistemlerle oyunu bitirmeden silmiştir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2 Yüzlü At Kuyruğu

Ben hiç bir bug görmedim...
    CD'nin kopya yahut orijinal olmasından fark ediyor olabilir mi ?
    Ya da sistemin gücünden...
    Bilmiyorum Gerçekten hiç bir bug yaşamadım oynarken.

Buglara rastlamamanız tesadüf bence Orjinal veya kopya olmasıyla da alakası yok. Oyunu orjinal satın alanlarda da aynı hatalar var. Mesela oyunun sonunda ciddi bir yapay zeka sorunu var ve oyunu bitirememenize bile neden olabiliyor. Save dosyalarının kendi kendine kaybolma sorunları da yaşanabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrRain

Chaos Theory' i oynamadan inceleme yapmışsınız sanki. Çünkü bahsettiğiniz yeniliklerin çoğu zaten Chaos Theory' de mevcuttu.

katılıyorum ordaki yeniliklerden çoğu chaos theory de mevcut. inceleme için saol.
  • Eleştriler için teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2 Yüzlü At Kuyruğu

Eleştriler için teşekkürler arkadaşlar

asıl inceleme için biz teşekkür ederiz....
  • saolasın geçekten çok iyi olmuş insan bi oyun alacaksa veya indirecekse bu gibi konulardan faydalanabiliyo
  • ulan şu oyunu ne bekledim..

ilk Splinter Cell oyununu bitirdiğim günler geldi aklıma üniversite 1. sınıftaydık ardından Splinter Cell Pandora Tomorrow ile heyecan artarak devam etmişti.

Ve derken efsaneler efsanesi Splinter Cell Chaos Theory ile mükemmel bir oyun deneyimi. Tabi Amon Tobin ağbimizin hareketli drum'n'bass müzikleri ile gölgeler içinde takılışımız.

Bugünlerde tekrar ilk 3 oyunu bitirdim, nispeten hızlı şekilde. İlk 2 oyunun grafiklerine tahammül edemiyorsunuz ne kadar oyunu sevsenizde şlfdgkdlş
    Chaos Theory yine iyi.

Şimdi Splinter Cell Double Agent oynuyorum. Ne güzel oyun !

Sam Fisher, sen ne kral bir ağbimizdin.

" a choice between a victim and a witness is not a choice at all "

14 sene olmuş lan oyun çıkalı.
    Yeni doğmuş olsak ergenliğe girerdik, şimdi yaşlandık 40'lara geldik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.