Şimdi Ara

Spider-Man: Shattered Dimensions (ANA KONU) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
1
Favori
27.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyunu az once bitirmis biri olarak bi kac yorum da ben yapayim.

Spiderman Shattered Dimensions herseyden once oynamasi keyifli bi oyun. Grafikler, seslendirmeler genel olarak oldukca basarili. bazi chapter'larda (saniyorum amazing evreninde) guzel bi cizgi roman havasi verilmis, cok hos olmus. Sureleri 30-60 dakika arasi degisen, birbirinden bagimsiz denebilecek toplam 13 adet chapter'dan olusuyor (tutorial'i saymiyorum). Yani bi oturusta 1-2 chapter bitirip akliniz oyunda kalmadan isinize donebilirsiniz.

Ama oyunun bazi ciddi problemleri var, spoiler vermemeye calisarak iki ornekle aciklayayim.

final boss'unda ultimate spiderman ile oynarken gereken tum asamalari gectikten sonra boss onumuze seriliyor. oynayanlar bilir, tusuyla son darbeyi indirmemiz gerekiyor. Iste tam bu noktada ben de boss'u ile halledilecek hale getirdim, ama tam onume serilmesi gereken boss kicini bana dondu, suratini gitti ulasamayacagim bi yone cevirdi. ne kadar atlasam ziplasam oraya ulasamadim. internetten durum nedir diye baktim, oyunici videolarina gore boss'un tam onume dusmesi gerekiyordu. NE oldu? yine bastan basladim maalesef!!! Ciddi hata BIR...

Buna benzer baska bi durum: bi chapter'da kameralari kiriyoruz hatirlayacaginiz gibi. toplam 8 tane kameranin oldugu bi pakedi halletmemiz gerekiyor.bulardan 2 tanesi siz iceri girer girmez cikislarin kapandigi bir odanin icinde. icerdeki tum elemanlari haklayip kameralari kirinca cikislarin tekrar acilmasi gerekiyor. ama dovdugunuz adamlardan biri duvarin icinde bi yere sikisip kalinca ne adami oldurebiliyorsunuz, ne de kapilari acabiliyorsunuz. Mecburen tekrar bastan basla!!! internette izledigim oyun ici videolarinda da ne hikmetse herkes bu 2 kamerayi sona birakmis. cunku son kameralari da parcalayinca otomatik cutscene devreye giriyor, zaten sonra da baska bi mekandan basliyorsunuz, yani cikislarin acilmamasi problemi kalmiyor. yine de ciddi hata IKI...

Bir de her evrendeki irili ufakli dusmanlarin birbirine benzemesi yavanligi var. mesela hantal ama olmesi zor bi adam her evrende var. yaptigi hareketler de tipatip ayni, bir balta salla, bir yeri tekmele... yani dusman ayni dusman, bir tek kaplamasi farkli...

Chapter finali boss'larini oldurme sekline gelince; diyebilirim ki onlar da cok birbirine benzer, uc asagi bes yukari hepsi ayni taktikle haklaniyorlar. Eger hem darksider'i hem bu oyunu oynayanlar varsa ne demek istedgimi daha iyi anlayacaklardir. Darksider'da her boss'un zayif yaninin birbirinden farkli olmasi ve farkli taktikler gerektirmesi durumu bu oyunda pek yok.

Konuya gelirsek "ehh iste"' gibi baslayip sonradan keyiflenen bi oyun olmus. Oyundaki 4 evren, farkli zamanlarda yayinlanip biten onlarca spider-man cizgi roman serilesinden sadece 4 tanesi. bu oyundaki gibi 2099 yilinda yasayan spider-man'den baska bir tane de 2211 yilindaki spider-man in maceralarini anlatan bir seri var desem herhalde sasirmazsiniz! Cizgi romanin hayrani degilseniz bile benim gibi oyuna baslamadan once bu 4 cizgi-roman serisi hakkinda internetten biraz biseyler okursaniz oyundan cok daha fazla keyif alacaksiniz.

Bir de spidey'nin susmak bilmez bi cenesi var. arada tek tuk iyi espri ciksa da genelde bayat sakalar yapip duruyor. hatta bi yerde baska bi karaktetrin yaptigi kotu sakaya cevaben "ben de kendimi kotu espri yapiyor zannederdim" diyerek kendine laf cakmasi da manidar olmus

OZETLE: ilk oynayista keyifle oynanan, multiplayer'i olmayan, bir kere bitirdikten sonra da bir daha kendini oynatmasi zor bi oyun olmus. Orjinal almayi dusunen arkadaslarin bunu da dikkate almasi iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcav -- 1 Ekim 2010; 12:40:10 >

• en büyük spiderman hayranlarından biriyim,

oyunu da pazar akşamı bitirdim ama oynarken cidden fenalık geçirecem sandım bir ara... o kadar sıkıldım ki 4 kere bırakıp zar zor yeniden başladım...

final boss ları öldürme şekli rezalet herkes aynı şekilde mi ölür be kardeşim ? oyunun geneli hep bir tekrar üzerine devamlı aynı şeyleri yapmak üzerine kurulu ve tekdüze bir şekilde ilerliyor...

bundan önceki oyun ne kadar mükemmelse bu da o kadar kötü bir oyun benim için, bitirdiğime o kadar seviniyorum ki kafam rahat şekilde attım gitti :D

10 üzerinden sana puanım 3 kanka :D

bir önceki oyunu oynamayanlar kesin oynasınlar devasa haritada özgürlük ne demek ağ atma hissi ne demek yaşasınlar... bir de bu oyunda bariz bir şekilde ağ atma hissi yok ya böyle şey görmedim adamın en önemli özelliği ağ atmak ama oyunda denyo bir şekilde yer almış sadece belli yerlere ağ atabiliyorsun... olmamış ne yazık ki...

• Bana zor geldi ya oyun. Hammerheadi filan geçemiyorum
  • Oyunu oynuyorum sonlara doğru geldim en sevdiğim noir oldu karanlıkta gizli gizli düşmanları yamultmak çok zevkli,diğerlerini pek beğenmedim açıkcası,sadece oyun gözüyle bakıyorum çizgi romanlarını falan okumadım belki de o yüzden pek beğenmedim
  • Beyler tuş algılama sorunu Windows 7'den kaynaklanıyormuş.

byblog.org sitesinden alıntı

quote:

Yakın zamanda Spiderman Shattered Dimensions oyunu, Xbox360 ve PS3′den sonra PC platformu içinde piyasaya sürüldü.
    Aldığım duyumlara göre Spiderman Shattered Dimensions oyununda tuşları geç algılama sorunu varmış.
    Hatta bazen hiç işlemiyormuş. Ben de bunu onaylamak için oyunu kendi makinama kurdum sonuç olarak aynı sorunu bende yaşadım malesef.
    Fakat bir şeyi farkettim ki bu sorun sadece Windows 7 işletim sisteminin de yaşanıyor. Xp kullanıcıları oyunu rahatlıkla oynayabilirler.
    Hatta aşırı Spiderman hayranıysanız bence patch beklemek yerine Xp kurmanızı öneririm. Çünkü Activision her zaman patch(yama) çıkarma konusunda yavaştır.
    İsterseniz hem Xp hemde Windows 7 işletim sistemini aynı anda kullanbilirsiniz.Bu size kalmış bir şey.
    Windows 7 için patch çıktığında ilk olarak bu başlığa bakarsanız görebilirsiniz. Patch çıktığı anda indirme linkini ekleyeceğim. İyi bekleyişler.

Kaynak

• Oyunu yeni oynayıp bitirme fırsatı buldum. Bence en iyi spiderman oyunu olmuş öncekilere göre baya değişik olmuş bir kere. Combolar olsun, bonus gallerydeki çizimlere bile çok özenilmiş belli.
    Noir ve Amazing karakterleri gayet keyifli olmakla beraber 2099 da bir okadar sıkıcıydı..

Oynarken en keyif aldığım bölüm açık ara Deadpool du karakter müthiş seslendirilmiş esprileri harika.. Denizin ortasında petrol platformu üzerinde geçen süperdi.
  • Tuş sorunu hala var mı bu oyun için,patch çıktı mı acaba?
  • Oyundan atma sorununa çözüm warmı?Yardım edebilirmisiniz
  • espriler nasıl oyunda ? barney tarzı espriler var mı
  • oyundan atma sorununa çözüm bulan warmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReVuLaTiOnS

oyundan atma sorununa çözüm bulan warmı

Pc'de oynuyorsan yeri burası değil.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.