Şimdi Ara

Spider-Man: Homecoming (7 Temmuz 2017) - Tom Holland (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.547
Cevap
43
Favori
92.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Yanliz bu filmde 3d lik bir olay goremedim

Hangi filmde 3D olayi var ki?

3D filmleri.karanlik yapmaktan baska bi ise yaramiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 10 Temmuz 2017; 0:22:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi bugün izledim, en iyi Spider man filmiydi diyen arkadaşlar üçlemeyi izlememişler sanırım. Bu film güzeldi, iyi vakit geçirtti ama kesinlikle en iyi Spider man filmi değil.
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt

Örümcek hisleri var ama muhtemelen Peter henüz bu hislerin nasıl çalıştığını çözemediğinden tam manasıyla kontrol edemiyor. Homecoming'de Civil War'a kıyasla hem Spider-Man'in yapabildikleri hem de örümcek hissi biraz daha arka plana atılmış ama bu filmde bile göçük altında kaldığı sahneden evvel gelişigüzel sağa sola çarpan Vulture'ın kanatlarından sıyrık almadan kaçabilmesi ve sondaki uçak sahnesinde tehlike anında erken davranabilmesi bu hissin varlığına işaret. Civil War'da kalkanın üstünde Ant-Man'i hissetmesi veya aşağıdaki gifteki gibi gözlerin aldığı şekille örümcek hissinin varlığı kesindi ama Homecoming'de bu his indirgendi ki Tom Holland ile beraber olgunlaşma sürecine filmden filme şahit olacağımız Spider-Man bu hissi zaman içerisinde iyice keşfedip tamamen kullanabilsin. Vulture sahnelerinde tehlike malum oldu ama Liz'in babasının Toomes çıkması ve az evvel sevdiği herkesin tehdit edilmesi sonrası hissettikleri sebebiyle o hissi bir anlamda görmezden geldi ve Shocker'dan kaçamadı mesela, bu güce ve kullanım alanına ilerde odaklanılacak ve zamanla gelişecek. Civil War'da Stark ev yapımı kostümü ile nasıl gördüğünü sorduğunda verdiği cevaptan bile hissi tam olarak çözemediği anlaşılıyor diyebiliriz aslında. Homecoming'te aslında örümcek hisleri de "önceki filmlerde sıkça üstünde duruldu" ve "ilerde bu gücün gelişimine değineceğiz" gibi garip sebeplerle yok denecek kadar az bir seviyeye indirgendi, iyi çalışan bir his Peter'a kimliğini ne Ned'e ne de yengesine yakalatırdı mesela, o tavandan inmezdi ama sırf filmde onların Peter'ın Spider-Man olduğunu bilmesi gerektiği için öyle oluyor o sahneler biraz da maalesef, belki de hissi çok aza indirgemeleri bundan.

2020 muhabbetinde bir problem var, film çıktığı günden beri internette harıl harıl tartışılıyor ama Homecoming zaman çizgisini alt üst etti şimdilik, Marvel kanadından bir açıklama yok. Düşük ihtimal ama hataysa ve her nasılsa gözden kaçtıysa Blu-ray'de düzeltilir, gelgelelim Keaton da repliğinde sekiz yıl olduğundan bahsediyor.

Ağ atacak yer kalmayıp koşmak zorunda kaldığı yer benim de favori sahnemdi. Önceki filmlere güzel bir gönderme olmuş. Ayrıca asansör kurtarırkenki ters asılma sahnesiyle Raimi üçlemesinin ilk filmine yaptıkları gönderme, TASM #33'ten alıntı göçük altından çıkma sahnesi ve Batman göndermeli sorgulama modu sahnesi de diğer favorilerimdi.

-------

Civil War'daki kısa rolünden zaten bunun işaretini vermişti ama bu filmle de net biçimde söyleyebilirim ki Tom Holland kesinlikle şahane bir Peter Parker ve Spider-Man, şimdiye kadar gördüklerimizin en iyisi olmakla beraber iki karakteri de bir arada bu kadar iyi verebilmesi ve onbeş yılda üç aktör gören bu kadar ünlü bir karakterin geniş hayran kitlesi nezdinde bu denli çabuk kabul görmek büyük iş. MCU'daki kostümde hareketli lens gibi çok doğru bir adım atmalarının da payı var bunda ama Spider-Man'i sinemada izlerken hiç bu kadar çizgi romandan fırlamış gibi hissetmemiştim, bu kısmı kusursuza yakın ki ilk defa liseli diye 30 yaşında birinin oynamıyor olması önemli bir avantaj. Maguire'ın Peter Parker'ının 616 çizgi romanlarına daha yakın olduğunu söyleyebilirim, onun Parker'ının özellikleri çok büyük ölçüde birebir 616 alıntısıydı ama MCU başından beri Ultimate evrenini ele alıyor ve bu üçüncü çevrimde onlar da önceki iki seride sıkça üstünde durulup artık ezberlenen yönlerin üstünde tekrar tekrar durmak istememek gibi bir düşünceleri var. Her an sevişmeye hazır gibi duran genç bir May Parker görmemiz, Ben amcanın es geçilmesi -yine öldüğünü görelim demiyorum da Ben amca laf arası da olsa sıkışmalıydı bir yere, sanki bu evrende hiç yokmuş gibi davrandılar ki o adam Peter'ın kahraman olma motivasyonu başlı başına- ve filmin sonunda olan şey de hep daha önce görmediğimiz şeyleri deneyip yenilik sunma hevesinden kaynaklı.

Beklentilerim ölçüsünde filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Kusurları var elbet ama bu filme ilk duyurulduğundan beri MCU içerisinde yıllarca sürmesi planlanan bir Spider-Man dizisinin ilk bölümü gibi baktığımdan beklentim küçük ölçekliydi hep, film de o yönde çıktı. Aksiyon sahneleri, özellikle son kısım daha iyi olabilirdi, keza görsel efektler de öyle evet, sırıttığı yerler var resmen; okul kadrosu genellikle tırt, Flash ve Liz facia mesela, özellikle Flash gibi önemli bir karaktere bu adam ki Agent Venom görmeyeceğiz bir gün demek bu resmen ama Tom Holland neyse ki filmi taşıyor, okul kısmı oradan kurtarıyor. Ama bu filmin MCU'ya kattığı en önemli şey olaraksa Spider-Man'in oldukça doğru yazılmış ve en Spider-Man gibi hissettiren versiyonu olduğunu, izlemenin oldukça keyifli olduğunu söyleyebilirim. En büyük handikap olarak hala üçüncü fragmanda ilk kez gördüğümüz Karen muhabbetine takılıyorum yine de, drone'du paraşüttü ağ kanattı derken teknolojinin bile her türlüsüne varım ama Iron Man JR vari bir yapay zeka çok fazla. Özellikle ilk yarı buna çok takıldım, Spider-Man'i Batman gibi uzaktan milleti dinleyip kimin nerede olduğunu izlerken görmek çok garip geldi ama neyse ki ikinci yarı Karen ile muhabbet aldı yürüdü de biraz çekilir bir hale geldi.

Karen konusunda olumlu düşünen belli bir kesimin de şu yorumuna katılıyorum bir yandan yine de, çizgi romanlarda ve çizgi filmlerinde sıkça kendi kendine de konuştuğunu görmeye alışık olduğumuz Spider-Man'in cevap alamayacağı kendiyle değil de kostümüyle konuştuğunu düşünmek fikri bir nebze olsun bu kararı kurtarıyor. Bu evrenin Spider-Man'inin tecrübesizliği göz önüne alındığında Stark'ın ona bir kostüm verdiğinde içine işini kolaylaştırıp Peter'ın hayatını sağlama alacak türden elinin altındaki her türlü teknolojiyi koyması en mantıklı olanı evet ama ne kadar evrenin hikayesi içerisinde mantıklı olursa olsun karaktere zıt olduğu da bir gerçek.

Bu arada gerek yeğen mevzusu gerek de sonda akan yazılarda Peter'ın Spider-Man maskesinin arkasında Miles'ın maskesinin yer alıyor olmasıyla iyiden iyiye Miles Morales sinyali veriyorlar ki MCU'daki varlığı da doğrulandı malum, elbet girecekler ama mümkünse girebilecekleri en uzak tarihte girsinler Miles işine. Miles'ın orijinallikten uzaklığı bir yana önce Peter'ı bir oturtsunlar; Marvel'ın son dönemde çizgi roman, oyun, film, animasyon ayırt etmeden ön plana çıkartmaya çalışıp zorla Miles sevdirme çabasına anlam veremiyorum bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 10 Temmuz 2017; 1:0:44 >

• Bugün izledim. Abartıldığı kadar iyi değil. Öncelikle en iyi Spider-Man falan değil. Hiç değilse şimdilik.

Fragmandaki sahnelerin dışında da ekstra şaşırtacak bir sahne falan yoktu. Ayrıca şimdiye kadarki en iyi kötü karakter Vulture diyenler vardı. Ona da katılmıyorum. Sıradan bir kötüydü. Iron Man her şeye karışmadı bu iyiydi. Bazı komik sahneler vardı ama abartmamışlar fazla, iyi olmuş. Bana göre sıradan bir Marvel filmi.

Edit:
    Birde bazı sahnelerde yapaylık veya CGI mı denir bilmiyorum çok fazla sırıttı. O kostümün de değişmesi lazım.

Edit2:
    O moloz yığınından da nasıl çıktı anlamadım. Gerçek Spider-Man bile değil henüz. O yaşta o güç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0MG90 -- 10 Temmuz 2017; 3:14:22 >

• Flash nereden nereye geldi be

Spider-Man: Homecoming (7 Temmuz 2017) - Tom Holland

• Altta ki maraş dondurmacısı çırağı kim, cennet mahallesinde mi oynuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman

Flash nereden nereye geldi be

Diversity muhabbetine girişmeleri çok doğru. New York'un neresine gidilse artık farklı etnik kökenden insan var. Günümüzde de "bully" denilen tipler zengin tipler olduğu için karakterin rolü bence kötü olmamış. Casting eleştirilebilir ama bence kötü değildi.

• Gwyneth peltrow'u gördüğüme cok sevindim.

• ben örümcek adam olsam o partiye 10 saniye girer "Peter Parker nerede önemli birşey söylemem gerek" derdim 2 şekil yapar öyle giderdim vatanı kurtarmaya. sanırım bu yüzden örümcek adam olamıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Scorpion.

Kimse Far Cry 3 oynamadı mı ya

aynen görünce direk aklıma vaas geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Çizgi romana uygun bır Örimcek varmış anlaşılan.Peki bizim Peter' ın hoşlandığı kız Liza çizgi romana konu oldu mu hiç ? Diğer arkadaşlar ve Liza karakterı var mıydı romanlarda ? Ben hiç hatırlamıyorum .

Liza, Peter'ın ilk aşkı

Ben Gwen bir de MJ bilirim başkasını da bilmezdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben filmi dün akşam izledim ve genel olarak beğendim

Vulture'ın Liz'in babası çıkması gerçekten beklediğim bir şey değildi şaşırdım açıkçası.

Scorpion, Shocker, Tinker'ır gibi karakterlerin normal sıradan kötüler gibi tanıtılması, ilerleyen filmlerin nasıl yönleneceği hakkında güzel fikirler veriyor,

Demir adam'ın Spidey'i gerçekten avengers'a ekleyecek olması ancak Peter'ın bunu bir sınav olarak düşünüp red etmesi aşırı trajikomikti, buna ek olarak o kıyafeti falan inanılmazdı, ileride göreceğiz bakalım nasıl bir kıyafeti kaçırmış.

Halası tam bir cazibe merkezi resmen alayı yazdı kadına.

Flash karakter bence de daha karizmatik bir çocuk olabilirdi.

Peter ise tam olarak istediğim gibi tam bir amatör olarak başladı resmen. Yaşlı bi kadına yardım etmesini falan anlatması da komikti.

Liz'i kurtardığı an Karen'ın o an bu an hadi öp onu demesi de baya komikti.

Kötü karakterimiz tam olarak kötü değildi, iyi işlenmiş ama motivasyonu tam değildi ileride sinister six
    içinde tahminen onu da görürürüz, eğer olursa tabi

Film bence güzeldi, bir daha gideceğim hatta.

• Sondaki
    suit yanlis gormediysem

Superior spiderman

Ya da belki superior gorunuslu iron spider suit, daha ne kadar iron olcaksa Ama bunun olma olasiligi daha yuksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgasm -- 10 Temmuz 2017; 11:26:55 >

• Ultimate Spider-Man çizgi dizisinin beyaz perdeye uyarlanmış hali gibiydi.İlk film için gayet iyiydi.Şu ana kadar ki filmler ile sıralama yaparsak:Spider-Man 2,TASM 2,Homecoming,Spider Man 1,TASM 1,Spider-Man 3

Gel gelelim artıları ve eksilerine;

+ Tom Holland role cuk diye oturmuş.
    + Robert Downey JR filime güzel bir hava katmış.
    + Daha fazla lise muhabbeti,olayların lise de geçmesi.
    + Film içindeki espriler iyiydi.
    + Peter'ın acemilikleri.
    + Vulture kötü karakter olarak iyiydi.
    + Ben Amcanın ölümünü bilmem kaçıncı kez izlememiz.
    + Liz de karakter olarak fena değildi.
    + Iron Man'in filme fazla etki etmemesi.
    + Peter'ın normalken utangaç ancak Spider-Man iken daha esprili olması çok güzel yansıtılmış.
    Eksilerine bakarsak;
    - Peter'ın ''Büyük güç,büyük sorumnluluk getirir.'' felsefesinden çok Iron Man'e yaranabilmek için çaba göstermesi.Ayrıca sözün filmde hiç geçmemesi.
    - Ben Amca'dan bahsedilmemesi.Tamam artık sıktığı için ölüm sahnesi gösterilmemiş,ancak adamın adı laf arasında geçebilirdi.
    - May halanın Peter'a motivasyon kaynağı olmaktan çok film boyunca seks objesi olarak kullanılması.
    - Örümcek ısırığı olayı için bir flashback yapılabilirdi.
    - Kostüm olayı malasef çok kötü olmuş,o kostüme kime versen Spider-Man olur.Peter'ın birçok özelliği kendi öğrenip,kostümü de kendi dikmesi daha iyi olurdu.Ya da Iron Man kostümü aldıktan sonra Peter'ın yeni bir kostüm dikmesi de güzel olabilirdi.
    - Flash daha kaslı,bodybuilding yapan bir eleman yapılabilirdi.Hindu arkadaş role pek yakışmamış.
    - Vulture ile final boss tarzı dövüş sahnesi olabilirdi.
    - Örümcek hisleri yoktu.Belkide zamanla keşfedecektir.Umarım öyle olur.
    - Şu şişman elemana bir türlü ısınamadım,umarım ikinci film de Harry Osborn gelir.
    - Şok edicinin çok çabuk harcanması.
    - Son olarak Zendaya yani Michelle lütfen Mary Jane olmasın.MJ sadece bir gönderme olsun.

Özetle ilk film için hataları göz ardı edilebilir bir filmdi.Karakterin yavaş yavaş gelişeceğini düşünürsek ileri ki filmler de beklentilerimizin karşılamaya başlayacaklardır.

• Ek olarak filmde Peter'ın telefon müziğinin adı ne acaba?
    Bir de Venom filmi bu seri le bağlantılı olacak di mi,yani olması gerekir.Orayı pek anlayamadım,olayı bilen arkadaş aydınlatabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egeozbaran

Arkadaşlar çok kararsız kaldım, yazlıktayım ve buradaki tek sineöada film dublaj ile gösterimde. Orijinal dilinde izlemek istiyorum ama tek şansım bu, bekleyip internetten mi izlesem ne yapsam ? İzleyen arkadaşlar varsa dublaj nasıl, filmi katlediyor mu ?

Fikir verebilir misiniz arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBatass

Sondaki
    suit yanlis gormediysem

Superior spiderman

Ya da belki superior gorunuslu iron spider suit, daha ne kadar iron olcaksa Ama bunun olma olasiligi daha yuksek

Bunun ne işi var bildiğim kadarıyla bu şekilde olması için evrim geçirmesi lazım peterın.

• ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Senin dedigin man-spider hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgasm -- 10 Temmuz 2017; 17:50:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bameyac

Ek olarak filmde Peter'ın telefon müziğinin adı ne acaba?
    Bir de Venom filmi bu seri le bağlantılı olacak di mi,yani olması gerekir.Orayı pek anlayamadım,olayı bilen arkadaş aydınlatabilir mi?

Olması gerekir tabii ama bağlantı olmayacak, Sony'nin yaptığı ve yapacağı Spider-Verse karakterlerinin filmleri MCU dışı. Eddie Brock'un kişisel intikamından tutun da birleşip Venom olduğu Symbiote'a kadar ortaya çıkış hikayesi tamamen Peter Parker ve Spider-Man'e bağlı olan Venom karakterinin filmini Spider-Man içermeyen bir evrende yapacak Sony, öyle de akıllara zarar bir niyet var ortada.

Şimdiye kadar el attıkları hiçbir şey tutmayıp acil lokomotif bir franchise ihtiyaçları olduğundan düşünmeden alalacele Spider-Man kötülerinden film evreni kurma fikrine sardılar; malum kalite kaygısı ikinci planda kalırken para haliyle birinci planda özellikle de şu durumdaki bir stüdyo için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 12 Temmuz 2017; 17:9:17 >

• Bu ne hal la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.